3 Kasım 2012 Cumartesi

05 - 09 KASIM 2012 EKONOMİ TAKVİMİ


05 KASIM 2012  Pazartesi

10:00   Türkiye TÜFE

06 KASIM  2012 Salı

05:30 Avustralya Merkez Bankası Faiz Kararı
13:00 Almanya Fabrika Satışları
--:-- ABD Seçimleri

07 KASIM 2012 Çarşamba

12:00 Avrupa Bölgesi Perakende Satışlar
13:00 Almanya Sanayi Üretimi

08 KASIM  2012 Perşembe        

01:50  Japonya Cari İşlemler  - Dış Ticaret Dengesi
09:00  Almanya Cari İşlemler  - Dış Ticaret Dengesi
14:45  Avrupa Merkez Bankası Faiz Kararı
15:30  Avrupa Merkez Bankası Başkanı Draghi Konuşması
15:30  ABD Dış Ticaret Dengesi
15:30 ABD İşsizlik Başvuruları

09 KASIM  2012 Cuma

03:30 Çin TÜFE
07:00 Japonya Tüketici Güveni
09:00 Almanya TÜFE
16:55 ABD Michigan Üniversitesi Güven Endeksi


@ekonturk 

Not: 7 veya 8 Kasım’da Fitch Türkiye Kredi notunu arttırabilir… Ya da arttırmayarak  sebepler açıklamalar sunabilir.

74 yorum:

  1. Nerelerdesin üstad? Uzun zamandır yoksun. Yaramazlık yoktur inşallah?

    YanıtlaSil
  2. ben 101 den almıştım altın yine düştü :( ,1, 79 dan da dolar almıştım oda gerilemeye başladı.

    YanıtlaSil
  3. Piyasada, not artırımı yerine görünümün pozitife yükseltilebileceği ihtimali daha yüksek görülüyor.


    İSTANBUL - Türkiye'nin kredi notuna ilişkin olumlu beklentiyi fiyatlayan piyasalar, Fitch'in 8 Kasım'da İstanbul'da düzenleyeceği konferansa odaklanmış durumda.

    Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'in 8 Kasım'da düzenleyeceği "Türkiye'nin kredi görünümü" başlıklı konferans öncesinde beklentilerini paylaşan piyasa uzmanları, ağırlıklı olarak not artırımı yerine görünümün pozitife yükseltilebileceği ihtimalinin daha yüksek olduğunu ifade ediyor.


    Trakya Üniversitesi İktisat Bölümü Başkanı Prof. Dr. Sadi Uzunoğlu:
    Görünüm pozitife çevrilir

    Trakya Üniversitesi İktisat Bölümü Başkanı Prof. Dr. Sadi Uzunoğlu, 2012 yılı haziran ayında Moody's'in Türkiye'nin kredi notunu, politik ortamı ve daha iyi makro ekonomik göstergeleri gerekçe göstererek Ba1'ye yükselttiğini anımsattı.

    Özellikle Ortadoğu ve Suriye'de yaşanan gelişmeler dikkate alındığında bugün bölgesel risklerin arttığı belirten Uzunoğlu, şunları kaydetti:

    "Böyle bir zeminde şimdi de Fitch'in kasım ayında Türkiye'nin kredi notu konusunda yükseltme kararı alması bekleniyor. Politik ve bölgesel riskler ile ekonomideki "yumuşak inişin" sertleşmeye başlaması dikkate alındığında not artımı yerine, kredi görünümünün durağandan pozitife çevrilmesi daha yüksek bir olasılık olarak görülüyor.

    Pozitif kredi görünümü de dünya ekonomisindeki belirsizlik ortamında Türkiye'ye sermaye girişi anlamını taşıyor. Bu durum finansal piyasalara yeni para girişini ifade ediyor. Ancak Fitch beklentisinin uzun süredir satın alındığı dikkate alınır ise bu ortam kar realizasyonu için oldukça önemli bir fırsat sunabilir. Diğer taraftan sermaye girişinin döviz kuru üzerinde yaratacağı değerleme baskısını Merkez Bankası'nın alacağı önlemlerle ortadan kaldırılmasıda beklenmeli.

    Garanti Yatırım Stratejisti Tufan Cömert ise, genel olarak Türkiye'nin bir çok makro değişkeninin olumlu seyrettiğini, kredi derecelendirme kurumları açısından en önemli değişkenlerden biri olan cari açık/GSYH oranının kontrollü bir şekilde gerilediğini belirtti.

    Enflasyon konusunda ise bir başarısızlığın söz konusu olduğunu dile getiren Cömert, ancak bu konunun kredi notu üzerinde baskı yaratacak boyutta olmadığını ifade ederek, şunları aktardı:

    "Bu çerçevede, kasım ayındaki değerlendirmesinde, Fitch'in en azından Türkiye'nin kredi notu görünümünü olumluya çevirmesini bekliyorum. Bunun ardından not artışı da 3-6 ay arası bir vadede gündeme gelecektir. Bir süredir Türkiye'nin notunun artacağı beklentisi yoğun olarak piyasalarda satın alınıyor. Bu sebeple, bir not artışı haberinin ardından piyasalarda kar satışı geldiğini görebiliriz.

    Ancak bu, genel yükseliş eğilimini bozmayacaktır. Kredi notumuzun artması, bir süre sonra yeni yabancı yatırımcı girişlerini tetikleyecektir. Özellikle Türkiye'nin kredi notunun ikinci bir kuruluş tarafından da yatırım yapılabilir olarak teyit edilmesi sonrasında, Türk varlıkları bir çok endekse dahil edileceğinden, bu endeksleri takip eden yatırımcıların alım yapmak zorunda kalacakları da unutulmamalı.

    Fitch'ten gelecek not artırım haberi sonrasında tahvil piyasasında ciddi bir değişim görmeyi beklemiyorum. Tahvil piyasası neredeyse yüzde 75 oranında yerli bankalar tarafından kontrol ediliyor. Bu nedenle de tahvil piyasasında ana yönü belirleyen etken TCMB'nin fonlama maliyeti olmaya devam edecektir. Ancak zaman içinde artması muhtemel yabancı girişleri ile birlikte gösterge tahvil faizinin tarihi dibi olan yüzde 6,7 bileşikleri görmesini bekleyebiliriz.
    dünya gazetesi

    YanıtlaSil
  4. ümit bey Türkiye'nin kredi notunun artması alrını ve doları nasıl etkiler sizce ? saygılar...

    YanıtlaSil
  5. ümit bey günaydın...bir parça alım için bu seviyeler uygun mu.hem altın hem de dolar için..KRAL...

    YanıtlaSil
  6. üstte adsız'ın paylaştığı yazıdan kim ne aldı yazabilir mi? ümit bey bu kritik günde yine yok sanırım.

    YanıtlaSil
  7. altının onsu söylenegelen 1660 dolar seviyesine gerileyecek sanırım. beklemek mantıklı olur gibi. ama, karasızım yine de...

    YanıtlaSil
  8. fitch den umulandan iyi haber geldi.dolar dahada düştü.altın tl fiyatıda düştü.sırada abd seçimleri var.seçim sonucu ons da düşerse altında güzel rakamlar görebiliriz

    YanıtlaSil
  9. not arttırımı hepimizin bildiği gibi TL ye yarar..
    yani doları düşürücü etkendir..

    YanıtlaSil
  10. ümit bey dolar düşüyor biraz alalımmı yoksa abd seçim sonuçlarınımı bekleyelim

    YanıtlaSil
  11. Yeni notumuz hayırlı olsun :) Aynen Ümit Beyin dediği gibi 1,78 e geriledi birden..

    YanıtlaSil
  12. ümit bey, 1670'den 1985'e doğru yükselen altın için ne diyeceksiniz? seçim sonrasnı mı bekleyelim alım için?

    YanıtlaSil
  13. önce 1660 ardından en önemli ortalama olan 1630 var.. eğer 1630 aşağı kırılırsa işler tersine döner.. 1630 aşağısına iner ve 20-50 gün üzerine çıkamazsa hedef 1500 ve aşağısı olarak mesaj verebilir..
    buralardan toparlar ise dediğiniz senaryo gerçekleşir..
    lakin unutmayın rekor altın da 1920 dolayısıyla 1920 usd ve üstü rakamlar telaffuz etmek teknik açıdan imkansız.. çünkü gerçekleşmeyen görülmeyen rakamın destek ve direnci olamaz.. var deniliyorsa da yalandır...

    Not arttırımını bu hafta bekliyorduk ama Beklediğimizden 1-2 gün önce gerçekleşti..
    1692 aşamazsa çarşamba seçim sonuçlarını beklemek de fayda var.. Ama alıma başlayanlar düşüşlerde almaya devam etmeliler...

    Sadece ezber asla olmayacak altın işinde.. 100 geçinde 100 TL nin altına artık düşmez hedef 110-120 olacak gibi ve aynı şekilde düşerken artık çıkmayacak hedef 80 vb olmamalı..

    Gene tekrar etmek siterim ki şu günlerde başlanan düşüşlerin ardından yıl sonu çıış için mutlaka allımlar başlanacaktır...
    bunun için sınır 1630-60 usd dir ons da..
    nasıl sizlere 1720-40 geçemezse sert satışları orta vadede göreceğiz beklentisini iletmiş isek 1630 da eğer alım gelmez ise gene satış dalgasına gireceğini unutmayınız yılın rekorunu bekleyenler 1520 kırılarak aşağıdan yılın en düşük rekoru ile karşılaşırlarsa da şaşırmasın...
    1630-60 bu yuzden önemli yeniden 1800 denemesi için mi bu rakam aynı zaman da yılın rekoru olacak ya da 1630 kırılarak 1520 aşağısı ile yeni bir düşük rakam mı?

    çıkarken çıkıyor denilidği giib şimdiden düşerken altın hurda gibi değersizleştirmeye çalışıyor olabilirler.. lakin henüz altının AYI ( düşüş = satıcıların çok olduğu ) piyasasına girdiğinden söz edemeyiz..

    YanıtlaSil
  14. not: yıl sonu bilançomuz göz önüne alındığından doalrın devamlı ve sert düşüşüne izin verilmeyecektir..
    ayrıca not arttırımı dolayısıyla zaten hem borsa çıkışları ile hem dolar düşüşü ile bir nebze fiyatlamıştı bunu..
    not arttırımı havasının ardından borsadan çıkışların, dolarda toparlanmanın olacağı beklentisine girmek yanlış olmayacaktır...
    cuma tarımdışı ile düşüş yaşandığında da alım için hafta başını işaret etmiştik..
    seçim sonuçları çarşamba gelecek, ardından Avrupa merkez bankası faiz toplantısı dikkatli ve temkinli olmak gerek..
    100 den değil de 95-96 TL lardan artık alım yapmak bile başlı başına kardır.. daha fazla gram alabiliyorum mantığı ile..
    sadece sabır...
    alım ve satım da..
    bugün aldım yarın çıksın demek yerine almak için bekleyeyim çıksın biraz , düşüşler şaşırtmasın korkutmasın beni sonra satayım karla..
    STRATEJİMİZ,
    ONS BAŞI 70-100 USD MİN.
    GRAM DA 3-4 TL MİN KARI ALMADAN YÜKLÜ SATIŞ YAPMAMAK OLMALI..
    keşke bu rakamlar alınca 1-2 gün sonra oluverse..
    demek ki rakam hedefimiz olacak zaman değil...
    Zaman hedefini sadece önemli toplantılarda yapacağım... en azından önemli ver öncesinde almaktansa sonucu göreceğiz,

    YanıtlaSil
  15. ofisten giremem dolayısıyla yazmalarda aksaklık olduğunun farkındayım..
    lakin elimden gelen bir şey yok..
    anlayışınıza sığınıyor ve anlayışınız için teşekkür ederim..

    YanıtlaSil
  16. euro/usd paritesi başta olmak üzere düşüşte iken , abd seçimleri varken şu günde altın ons alımlar için daha dikkatli olalım..
    unutmayalım ya ons düşerek ya da parite çıkarak denge kurulacak..
    yeni bir denge oluşmadan yatırım yapmak zar atmaya benzer..
    bizim için piyasaları görebildiğimiz kadardır... göremediğimizin ötesinde de gözlerin var olduğunu unutmayalım...

    YanıtlaSil
  17. biz piyasanın bize gösterildiği yüzü ile beklenti içine girebiliyoruz..
    eğer arkalarda derinliklerde bakan, başbakan vb tanıdığınız var ise onları dinleyelim.. onlar tüyo değil gerçeği de verirler...

    YanıtlaSil
  18. parite 1,2760 - 1,2680 aralığında kendini toparlayamazsa başta parite açısından euro olmak üzere altın onsu da 15** lü rakamlara kadar inebilme ihtimali söz konusu olabilir..
    Parite toparlanma emareleri gösterse de herkes gibi o da seçimleri ve perşembe günkü olan AMB faiz toplantısı sonucunu bekliyor..

    YanıtlaSil
  19. puanımız arttırılınca, TCMB nin faizleri indirme beklentimizi yükseltiyoruz..

    YanıtlaSil
  20. Ümit bey merhaba hoş geldiniz... Ben herzamanki gibi yine sabırsız davranarak onsun ufak bir atak yapacağını tahmin ederek 1712 ons ta alım yaptım . Ama geçen cuma günü zarar kes yapma imkanım olmadığı için düşüşe yakalandım. Ne yapmamı önerirsiniz. Ben şöyle yapmayı düşündüm, 1690 gibi dolara arbitraj yaparak daha aşağıdan alım yapıp gram artırma yoluna gitme düşüncesindeyim. Doğru düşünmüşmüyüm, Yoksa beklemelimiyim.

    YanıtlaSil
  21. ümit bey, sanırım iş değiştirdiniz. bu takipçileriniz için inanın hiç iyi olmadı. bu kritik günlerde eldeki nakiti değerlendirebilmek adına sizin o değerli fikirlerinize şu günlerde daha çok ihtiyacımız var.

    6 kasım alış için uygun değil sanırım. 7 kasımda seçim sonuçlarını ve belki de 8 kasımda amb sonuçlarını beklememiz nakitçiler için daha mı uygun olur altın gram alışı ve dolar alışı için?

    YanıtlaSil
  22. artık hem gündüz çalışıyor hem de artık ofis bilgisayarında ki programlar blog, vb sitelere girişler engelli.. Bu yuzden giriş yapamıyorum ve dolayısıyla yazamıyorum eskisi gibi..
    alım için hem dolar hem altın için özelikle dolar düşme eğilimde olduğu için gram düşük dururken seçimlerin sonucunu , bir nebze dolar için AMB kararını ve bizim kredi puanımızın arttmasının sonucu oluşan bayram havasının geçmesini beklemek gerekiyor..

    YanıtlaSil
  23. Herkeze günaydın

    YanıtlaSil
  24. Hsn Bey...
    1692 ye bakacağız baktık üstüne çıktı sorun yok bekle.. çıktıktan sonra düşerse eğer stop yap seviyemiz 1692 olacak unutmayalım...
    bu işlemleri küçük parçalar ile yapın..
    eğer kaos başlar düşüş hızlanırsa senaryosu olursa 1630-60 aralığında mümkünse satarak elinizde altın kalmamalı..
    unutmayın 1920 rekor yapma umudu 1630 desteği kırılmadığı müddetçe beklenebilir..
    aksi takdirde yani kırılırsa sert bir satışların ardından ancak toparlanabilir ki o da zaman alacak demektir

    YanıtlaSil
  25. ABD tarihi seçime gidiyor. Amerikalıların, şimdiki başkanları Obama ile mi yola devam etmek istediği, yoksa ABD'nin 45'inci başkanını mı seçeceği yarınki seçimde belli olacak.

    Ancak ülke gündemini başkanlık seçimleri meşgul etse de yarın sadece başkan değil, ABD Kongresi'nde Temsilciler Meclisi kanadının tamamı, Senato'da 100 üyeden 33'ü, bazı valilikler için de vatandaşlar sandık başına gidecek.

    Üç farklı saat dilimi olan ülkede, oy verme işlemleri eyaletlerin bulunduğu saat dilimine göre saat 07.00'de başlayacak ve eyaletlere göre 18.00 ile 20.00 saatleri arasında kapanacak. Doğu yakasının saat dilimi esas alınarak düşünüldüğünde, sandık kapanma işlemleri saat 18.00'de başlayıp, eyaletlere göre gece yarısına kadar sürecek.

    Seçici delegeleri kazanmak önemli...

    ABD seçim sistemine göre başkan adayının, başkan olabilmesi için çoğunluğun oyunu alması yeterli değil. Federal yönetim yapısı üzerine kurulu ülkede, seçim mantığı, her eyaletin, başkanı ayrı ayrı seçmesi üzerine. Bu nedenle de eyaleti kazanan başkan adayı, o eyaletin nüfus yoğunluğuna göre belirlenen seçici delegelerin tamamını da kazanmış oluyor. Böylece, seçici delegelerde çoğunluğu alan, ülkenin de başkanı oluyor.

    Bu nedenle de yarın herkes, Demokrat Parti'nin başkan adayı ve ABD Başkanı Barack Obama ile Cumhuriyetçi Parti başkan adayı Mitt Romney'nin, halkın ne kadar oyunu aldığına değil, hangi eyaletleri kazandığına kilitlenecek.

    Şimdilik 243'e 206...

    Bazı eyaletler renklerini şimdiden belli ettiğinden, son tahminlere göre, Obama'nın şimdiden toplam 243 delegeyi, Romney'nin de 206 delegeyi kazanması yüksek ihtimal. Sonucu kestirilemeyen delege sayısı 89.

    Biri Chicago, diğeri Boston'da izleyecek

    Obama, seçim kampanyasının merkezi olan Illınios eyaletinin Chicago kentinde, Romney ise yine kampanya merkezi olan, daha önce valilik yaptığı Massachusetts eyaletinin Boston kentinde seçim sonuçlarını izleyecek.

    En pahalı seçim olacak

    ABD başkanlık seçimlerinde, Demokrat Parti başkan adayı ve ABD Başkanı Barack Obama ile Cumhuriyetçi Parti başkan adayı Mitt Romney arasındaki yarış, son ana kadar kıran kıran geçecek gibi görünüyor.

    Orta sınıf, kadınlar, kentliler arasında Obama; zenginler, beyaz Amerikalılar ve kırsalda yaşayanlar arasında Romney popüler.



    Bir araştırma kuruluşunun tahminine göre, 2012 seçimleri, 6 milyar dolarlık harcamayla ülke tarihinin en pahalı seçimleri olacak.



    AA - Barışkan Ünal/Mehmet Toroğlu

    YanıtlaSil
  26. Selamlar arkadaslar..

    Acaba dolar alımı yapılabilir mi ne dersiniz...

    YanıtlaSil
  27. altında 1686 seviyesi kırıldığına göre düşme eğilimi azaldı denilebilir mi? bu da alış için uygun zaman olarak yorumlanabilir mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ya dolar ya altın seçim sizin seçim öncesi yatırım.

      Sil
    2. ya kuveyt dinarı ya suudi arabistan riyalı ya da japon yeni. son 6 ayın en düşüğünden yakaladınız yakaladınız. sonra dolar'ı euro'yu yükselsin diye çok beklersiniz. maksa yüksek olsa da iyi kazanç bırakacak.

      Sil
  28. altında düz rakam 1700 aşılmadığı sürece alım bana göre hala riskli.abd seçim sonuçlarını bekliyorum.1675 den altın alanlar şu an dolar olarak kardalar zaten

    YanıtlaSil
  29. dolar almak altın almaktan daha az riskli.altın düşerse daha çok can yakıyor

    YanıtlaSil
  30. 1692 önemli kıramazsa geri dönecek gibi.fiyat bolinger bandın üst çizgisinde.üst çizgiden alt çizgiye doğru dönebilir .tercih ve para sizin.hayırlı kazançlar

    YanıtlaSil
  31. euro dolar paritesi altınla beraber yükselmedi.ya euro dolar paritesi yükselecek ,yada altın düşecek .selamlar

    YanıtlaSil
  32. Halkbankası Altın fiyatları saat 13 itibarı ile alış: 1679 USD(ons) satış : 1712 USD(ons)
    Forex sitelerinde altın ons fiyatı şu anda 1690 usd görünüyor. Bu makas dolardan arbitraj için normal mi arkadaşlar.Diğer bankalarla işlem yapanlar yazabilirmi USD-ons fiyatlarını?
    Yılmaz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. iş bankası'nda altın gram: 95,98 tl bozdurma - 96,46 tl alış
      dolar: 1,7736 tl bozdurma - 1,774 tl alış

      ons üzerinden fiyatını siz hesaplayın. iş bankası ons değeriyle uğraşmıyor (!)

      Sil
  33. garantide az önce al sat farkı 6 dolar civarındaydı 1687 den banka almıştı

    YanıtlaSil
  34. altının onsu yavaş yavaş yükseliyor. dün 96,0x seviyelerinden falan alanlar kârlı çıkacak. biz ise 100,9x seviyerinden alışımızla epey bir zaman yükselmesini bekleyeceğiz sanırım.

    YanıtlaSil
  35. TCMB faizleri indirirse dolarda düşüş olacak değil mi?

    bugün için 1684'ten 1694'e yükselen altın alış için bize ne gibi bir mesaj veriyor acaba?

    YanıtlaSil
  36. TCMB nin faizleri indirmesi dolarda düşüş olmaz..
    ya düşen doların duraklamasına sebep olur; (bu da bir nevi düşüş durduğuna göre çıkış anlamına gelir..)
    ya da dolar çıkış yaşamaya başlar..

    altın için 1692 önemli.. ya da alt destek kanallarını da vererek oluşturacağımız üçgende
    1682-1686-1692 (1697) önemli görülmekte..
    altın bu rakamların üstünde kaldığı sürece satışların azalacağı ve alımlara geçilebileceği sinyali verir.. yani satışlara bir müddet ara verilip alımlar yapılıp karı görünce satışa başlanarak gene düşüş başlayacaktır..
    orta vade düşüneneler 1630-1660 üstünde olması altın 1800 denemesine talip demektir..
    buralar kırılırsa altın için bir süre umutların bittiği yer oalcaktır

    YanıtlaSil
  37. ümit bey dolar tl 6 ağustosta gördüğü seviyeyi kırarsa 1760 lara inermi.1800 den alanlar ne yapmalı.hayırlı akşamlar
    şahin☻

    YanıtlaSil
  38. 18:30 da ne olduysa dolar düşmüş ons fırlamış yine 1717 USD

    YanıtlaSil
  39. altın 19 ekime geri döndü.hep ters köşeye yatırıyor

    YanıtlaSil
  40. altın petrol fiyatının peşine takılarak artmış.teksaslı petrolcülerin canımı sıkıldı acaba

    YanıtlaSil
  41. altın 1690 nın altına inince birileri yüklüce alıyor,biz kah endişeyle kah heyecanla daha düşermi,zararım artarmı,daha çok gram alabilirmiyim ,zararına satsammı ,düşükten almışşam acaba az karla satsammı , bankaya kaptırdığım parayı nasıl kurtarırım ,çalışmadan birkaç tuşa basarak ev- araba parasını nasıl tamamlarım ,para kazanmanın kolay yolunu buldum diye, ekran başında grafiklere kafa yorup,trend çizerek ,altın yorum sayfalarını hatmederken bir de bakmışız sudan,petrolden, kağıttan veya iki boş lakırdı sebebiyle ne olduda altın fırlamış döviz artmış diye sinirle,hayal kırıklığıyla tüh çekerken düşükten yüklüce alan birileri 1715 den satıp parayı cebine indiriyor.bunların hiç tesedüf olduğuna inanmıyorum çünkü KAYBETMİYORLAR bir şekilde aldıklarının üstünde satıyorlar.ne zaman alıp ne zaman satayım diye kafa yormak yerine biraz safca bunları takip edip taklit etsek daha kolay para kazanırız
    ümit bey lütfen bize bunlarıda hatırlatın çünkü çabuk unutuyoruz
    yahşi

    YanıtlaSil
  42. sayın yahşi..
    hiçbir şey tesadüf olmuyor bunu unutmayalım..
    bilinçli yapılıyor...
    bu yuzdn hep deriz inerken hep inecek; çıkarken de bak gidiyor rekorlara duygusuna kapılmadan parça parça alım yapıp düştükçe, çıktıkça da parça parça satmak en akıllıcası..

    YanıtlaSil
  43. 6 kasım yani dün 15:28 de yaptığım yorumla geçerlidir bu konuda sayın yahşi..

    yani tekrar hatırlamak gerekirse,
    ekonturk6 Kasım 2012 15:28
    TCMB nin faizleri indirmesi dolarda düşüş olmaz..
    ya düşen doların duraklamasına sebep olur; (bu da bir nevi düşüş durduğuna göre çıkış anlamına gelir..)
    ya da dolar çıkış yaşamaya başlar..

    altın için 1692 önemli.. ya da alt destek kanallarını da vererek oluşturacağımız üçgende
    1682-1686-1692 (1697) önemli görülmekte..
    altın bu rakamların üstünde kaldığı sürece satışların azalacağı ve alımlara geçilebileceği sinyali verir.. yani satışlara bir müddet ara verilip alımlar yapılıp karı görünce satışa başlanarak gene düşüş başlayacaktır..
    orta vade düşüneneler 1630-1660 üstünde olması altın 1800 denemesine talip demektir..
    buralar kırılırsa altın için bir süre umutların bittiği yer oalcaktır...

    YanıtlaSil
  44. işbu sebeple sadece yorum veya verielre odaklanmak hiçbir zaman doğru değildir lakin yol göstermesi açısından çok önemli olduğunu da unutmayın..

    bakınız günlük destek değil orta vade destek dirençlere önem verin.. bunlar da net olmasa da kısa vadeye göre %70 daha isabetlidir..
    o zaman not alın
    1692 - 1659 - 1630
    1734 - 1762 - 1797
    bunların aralarından elbette var rakamlar lakin buraları takip ediyor...
    şimdi 1692 nin altına inse de 1675 lere kadar inse de 1692 (86) yi kendien refarans edindi ve kıpırdandı.. alımlar başladı yani...
    ama unutmayalım bu allımlar satışları durdurup kar yapma adına yapıldı bir süre sonra tkrar satış yani karlar cebe girecektir unutmaylım..

    YanıtlaSil
  45. düşerken hep düşecek en dipten alayım diye bekleyenler
    çıkarken satmayayım daha da çıkacak diye elinde tutanlar
    güya uyanıklar kendini uyanık zannedenler her zaman kaybeden taraf olacaktır unutmayalım..

    bizler piyasaları bizlere gösterildiği kadarı ile izliyoruz bunu unutmayın...

    ABD seçime başladıktan 2-3 sonra Obama'nın kazanacağı belli olmuş ki Altın çıkmaya başladı..

    gene hep klasik laf olacak ama...
    Biz kapalıyken olan oluyor genelde...

    YanıtlaSil
  46. ons çıkıyor ve altın alamamışsak...
    dolar-tl ye takibe almak gerek..
    sadece ons çıkması doların düşme ile buna tepki vermesi gram-tl de ons kadar hareketlilik yapmadığına şahit olmuşuzdur..

    YanıtlaSil
  47. Bu çıkışın arkası varmı umit bey heryerde altın yukselecek yazıları çıkmaya basladı hal boyle oldugu her donem sahta bır cıkısın ardından satıs gelebılıyor

    YanıtlaSil
  48. ümit hocam buradan altın alınır mı? serdar

    YanıtlaSil
  49. altında 1734 önemli...
    1734 ü eğer kıramayacak olursa satışlar gene başlar..
    kırdığı takdirde 1749-62 seviyesini görecektir..
    yapılması gereken..
    eğer altın alınmışsa parça parça kar satışlarına başlamak için 1734 ü takip etmek gerekli.. çıktıkça parça parça sat yapılabilir..
    Eğer altın alınmamışsa önceden o yapılacak iki şey var ;
    birincisi ons oalrak 1734 ü kırmasını beklemek
    ikinci olarak ise altından daha çok doalr-tl ye odaklanmak...
    düşükten dolar alıp bir de düşükten aldığımızda doları bir de ons değeri yüksek ise daha güzel olur.. düşükten alınan dolar ile ons yüksekten düşmeye başlarsa düşünce ons dolardan altına geçerek daha fazla gram altın alınabilir..

    YanıtlaSil
  50. eğer altın alınmışşsa 1722 yukarısında olmak kaydıyla bir parça satış yapılıp 1734 kırılıp kırılmaması beklenecek sonra kırılırsa diğer parçaların satışı için gidilecek

    YanıtlaSil
  51. ümit bey dolar tl 1760 kadar inermi bu fiyatlardan bir parça alalımmı. kamil

    YanıtlaSil
  52. 14 kasım 2011 de 1800 yaklaşan altın, 25 kasım 2011 de 1670 e kadar inmiş ve tekrar yükselerek 30 kasım 2011 de 1750 ye çıkmıştı.ve burdan düşmeye başlayarak 14 aralıkta 2011 de 1560 ları görmüştü.lütfen tüm paramızla altına girmeyelim.hayırlı kazançlar
    şahin

    YanıtlaSil
  53. dolar 1,7850'ye altın da 98,60'a kadar yükseldi. artık buralardan alış yapılmaz herhalde.
    euro ise 2,2720'lere kadar düşmüştü ama o da yükselişe geçiyor sanırım. tl'de kalakaldık vesselam.

    YanıtlaSil
  54. Altınla dövizle uğraşmak yerine hisse senedi alsaydınız şimdi yüzde 100 kardaydınız. İŞbankası C hissesi aldımdı yılbaşında. Hep yükseliyor. Satma vakti geldi.

    YanıtlaSil
  55. Borsanın en sağlam kağıdır İş Bankası. Ama şimdi tavsiye etmem. Bu yükseliş hep devam etmeyecek. Düştüğünde İş Bankası C Alın. Bir kenar not edin bunu. Herkese Selamlar. Bu Blog'un Takipçisiyim.

    YanıtlaSil
  56. Bir not :
    not arttırımı ardından TCMB faizlerde düşüş beklentisinde olduğumdan borsa kar satışına geçtiğinde öncelikle düşük faizlemeden dolayı banka kağıtlarında %5-10 arası ilk başta bir kar satışı gelme ihtimali çok mantılı duruyor ..

    YanıtlaSil
  57. Alternatif Döviz öneren Yorumcuya teşekkür ederim. 2,21'den JAPON YENİ aldım. Hiç beklemiyordum Bir günde çıktı. Diğerleride Çıkmış Ama ben JAPON Yeninden beklemediğim şekilde kazandım. Bir Ay tanımıştım kendime süre. Bir Gün de çıktı. Teşekkür Ederim. Yarını bekleyip az az satacağım.
    Bu Arada Altın bu gün 1732'yi gördü şimdide 1,710'a Düştü. Bu kadar Oynamasının Sebebi Nedir?

    YanıtlaSil
  58. Altın da karı görünce çıkış yapmayanlar yandı. Dün 96'dan bir parça almıştım Bu gün 97,7'den sattım. Sonra 98'leride gördü bozdurma ama kısa günün karını cebe koydum. Şimdi belki tekrar alırım kapanmadan. Herkese Ümit Hoca'yı takip edip dinlemeye tavsiye ederim. İyi akşamlar.

    YanıtlaSil
  59. arkadaşlar MB faiz kararı ne zaman olacak? serdar

    YanıtlaSil
  60. BU SİTE niye böyle oldu ya ? her gün okuyorduk . şimdi yazı çıkmaz oldu . SEFER

    YanıtlaSil
  61. dün norveç kronu ile isveç kronu aldım . arada binde 41 binde 42 makas var bankamda . dolar daki makas binde 23 binde 29 arasında değşştiğini hesapladım . arada çok farkolmadığını görünce bende başka döviz alma yoluna uydum . sizce norveç ve isveç kronu nasıl hareket eder ? ne zaman çıkar . japon yeni alsaydım aynı an da oradan kar da olacaktım . japon yeni bir den nasıl çıktı ? saygılarımla . kemal .

    YanıtlaSil
  62. bu sabah ümit bey de uğramamış

    YanıtlaSil
  63. Çin verileri iyi gelmiş dün abd verileri ıyı gelmiş ancak ons dusecegi yerine kendını 1730 üstüne atmış durumda çok garip

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gariplik yok çekilenpara tekrar dönüyor yüksekten bırakmak için başka yatırım kalmadı.

      Sil
  64. yüksekten satabilmek için yükseltiyorlar. tesadüf değil

    YanıtlaSil
  65. Ümit bey acil dönmeniz lazım yoksa bu blog da dıger gurupların haline dönecek

    YanıtlaSil
  66. sesimi duyan yokmu?

    YanıtlaSil
  67. arkadaşlar ümit beyin burdan hiçbir geliri yok... hiç bir reklam almıyor çünki.. e çalışması lazım ,ekmek parası... açıkladığına göre de artık iş yerinde bloglara girilmesini engelleyen bi sistem var(misal okulda da giremiyorum ben) maaşını biz veriyormuşuz gibi davranmayalım lütfen...

    YanıtlaSil
  68. Ekonomi Finans Borsa Hisse Senetleri Altın Ve daha Fazlası Bu adreste www.lotpara.com Tartısma ve Sohbet sayfasında İstediğiniz Gibi Piyasa Hakkında Tartışma Yapabileceğiniz Sohbet Edebileceğiniz Ekonomi Haber Bilgi Platformu www.lotpara.com Bu adres sizin için www.lotpara.com

    YanıtlaSil