8 Haziran 2012 Cuma

SPK 6 internet sitesi hakkında suç duyurusunda bulunacak


SPK 6 internet sitesi hakkında suç duyurusunda bulunacak


SPK, "ikili opsiyon" ve benzeri adlar altında 6 internet sitesi üzerinden sunulan ürünler veya yürütülen faaliyetlerin, nitelikleri itibarıyla sermaye piyasası aracı veya sermaye piyasası faaliyeti olarak değerlendirilemeyeceğine karar verdi.
Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), söz konusu internet sitelerinin içerik sağlayıcıları hakkında TCK´nın "Kumar oynanması için yer ve imkan sağlama" başlıklı maddesi kapsamında suç duyurusunda bulunulmasını, bu sitelere erişimin engellenmesi için de konunun TİB´e intikal ettirilmesini kararlaştırdı.
SPK Haftalık Bülteninde, "duyuru ve ilke kararları" başlığıyla yapılan açıklamada, bazı internet siteleri tarafından "ikili opsiyon" olarak tanıtılan ve finansal araçların fiyat artışının veya azalışının tahminine dayalı olarak internet siteleri aracılığıyla sunulan hizmetler hakkında son dönemde Kurula ulaşan şikayetlerde artış gözlemlendiği kaydedildi.
Açıklamada, "Şikayetlere konu olan internet siteleri yetkililerince Kurulumuzdan bu tür işlemler için yakın zamanda lisans alınacağı ve buna ilişkin çalışmalar yapıldığı yönünde açıklamalarda bulunulduğu belirlenmiştir. Bahse konu internet siteleri yetkililerince yapılan bu açıklamalar gerçeği yansıtmamakta olup, tasarruf sahiplerinin aldatılmasının önlenmesi amacıyla bu açıklamanın yapılması gereği hasıl olmuştur" ifadelerine yer verildi.
Kurula iletilen şikayet dilekçelerinde yer verilen internet siteleri üzerinden "ikili opsiyon" ve benzeri adlar altında sunulan ürünler veya yürütülen faaliyetlerin SPK görev ve yetki alanına giren sermaye piyasası aracı veya faaliyeti olup olmadığı hususunda değerlendirmeler yapıldığı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Bu değerlendirmeler neticesinde; Kurulumuzca 'ikili opsiyon' ve benzeri adlar altında www.optionfair.com, www.optionrally.com, www.tradesmarter.com, www.vopsiyon.com, www.anyoption.com ve www.multiyatirim.com internet siteleri üzerinden sunulan ürünler veya yürütülen faaliyetlerin, nitelikleri itibarıyla Sermaye Piyasası Kanunu ve ilgili mevzuat çerçevesinde, sermaye piyasası aracı veya sermaye piyasası faaliyeti olarak değerlendirilemeyeceğine; anılan internet sitelerinin içerik sağlayıcıları hakkında Türk Ceza Kanunu'nun 'Kumar oynanması için yer ve imkan sağlama' başlıklı maddesi kapsamında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulmasına, söz konusu sitelere erişimin engellenmesi için konunun Telekomünikasyon İletişim Başkanlığına intikal ettirilmesine karar verilmiştir.
Yatırımcıların, mağdur olmamaları için, internet siteleri yetkililerinin 'ikili opsiyon' ve benzeri adlar altında sunulan ürün ve yürütülen faaliyetler için yakın zamanda Sermaye Piyasası Kurulu´ndan lisans alınacağı ve buna ilişkin çalışmaların yapıldığı yönündeki ifadelerini dikkate almamaları, bu konuda gerekli hassasiyeti göstermeleri beklenmektedir."

her konuşmayı kal'e almayın

bu arada unutmadan arkadaşlar..
Bernanke'nin dünkü konuşmasına geçen haftadan dikkaitnizi çekmiştik..
21 haziran FED kararına kadar Bernanke tarafına ve laflarını artık kale almayın..
Bernanke ne zaman dikkate alınır
1. dünkü gibi ABD Senatosuna savunma verirken
2. FED kararlarını açıklarken..

ayrıca bazen G-7 vb zirve ya da forumlar toplantılar varsa yılda birkaç kez ancak düzenlenen o zaman dikkat edin..

Her konuşmasından ses gelecek beklentisi  yanlış olur..
Ayrıca Bernanke FED in başkanı diğer üyeler ne derse desin es geçin.. onlar piyasanın nabzını yoklamak için demeç verirler..
Bakalım mesela Q3 desek ne konuşulacak, başka sey desek ne konuşulacak diye... Yani piyasaların nabzını yoklamak için atılır o laflar ve satın alınmış basının manşetlerinde görürüz bunları.. 

altın al ala gidiyor

 HER HAFTA SONU BİR SONRA Kİ HAFTANIN EN ÖNEMLİ GÜNDEM MADDESİNİ VE TARİHLERİNİ VERDİĞİMİZİ VE BU TARİHLER DOĞRULTUSUNDA POZİSYONLARINIZ İLE İLGİLİ KARAR VERME AŞAMASINA GELİN DEDİĞİMİZİ BİLİRSİNİZ..

ÖNÜMÜZDE Kİ HAFTA 14 HAZİRAN PERŞEMBE'YE KADAR EKONOMİK AÇISINDA BELİRLİ VE PLANLI TAKVİM YOK..
14 HAZİRAN AVRUPA VE AMERİKA ENFLASYON RAKAMLARI OLANDIŞI GELİRSE HAREKETLİLİK GELEBİLİR PİYASAYA..

Takvimlerimiz, tarihlerimizi Sizler heryerlerde kullanabilrsiniz.. Paylaşabilirsiniz...  Tv , radyo , gazete ve inter ortamlarında yorum ya da açıklama yapan ya da bu vasıfta kendini adlandıran kişilerin yazılarımızı kullandıklarını biliyoruz, görüyor, okuyor ve duyuyoruz.. Sadece boyle bir durum ile karşılaşırsanız uyarı da bulunmanızı rica edeceğim..

Not: Gümüşte ki satışlar bizim açımızdan yeterli olmadığını 28 ons altını deneyeceği beklentisi içindeyiz..
Altın da bugün 1590 geçeceğini  ya da üzerinde duracağını beklemiyorum.. (Eğer çıkarsa dolar-tl kurunda bu sefer düşüş tepkisi bekleyenlerdeniz...  İşbu sebeple altın için tl açısından alım sinyali verebilecek seviyelerde altını görebiliriz..)
Gram önümüzdeki günlerde ilk önce 90-92 li rakamlardan alım verebilecek beklentisindeyim..
birparça alımları bu seviyelerde önerenlerdenim.. çünkü olası bir haberle uçtuğunda satış yapın diye..
90 altını gördüğünde zaten alalım mı denmeyecektir elbet..
nakitçiler altın tl gramına odaklansınlar.. dolar-tl kuru gevşeme ihtimalinden dolayı..

8 haziran

Günaydın ,
Hayırlı cumalar !
düğün telaşeşi ve yoğunluğundan sabah sabah bir fırsat bulmuşken genel soru ve beklentileri paylaşmak isterim Sizlere. Sanal ve internet aleminden uzağım bir süre..

en son 5 haziran ki yazımız ve yorum cevaplarımızda da belirttiğimiz hem borsa hem altın dolar vb verdiğimiz değerler belki de çok kısa bir sürede yakalandığını görüyoruz.
şimdi başlık  başlık kaleme alacak isek..

1. İMKB :
54,500 bir parça al sinyali veren borsa yı %4-5 karla 56,700 lerde kar satışı düşünülebilir. Beklenen max. hedef 57,000-57,500 aralığı buraya kırmadan geri çekilme ihtimali var.. Kırdığında sattığınız kağıtları bu sefer dolar düşeceğinden dolara geçersiniz.. :)
Nakitte kiler için hala geniş 50-52 ve 52-54 aralığı alım seviyesi olabilir .. Girilecekse borsaya.. aksi takdirde HERKES KAĞIT ALDI  desinler diye yatırım yapmayınız..

2. Dolar : Çoğu görüş 1,84 altına hatta   1,82 altına düşmesini beklemeyen görüş hakim.. Bunlar dün yatsın kalksınlar Fitchin İspanya puan düşürmesine dua etsinler.. Yoksa dolar tepe taklak gidiyordu.. Her neyse bu bağlamda haberlerin nasıl kurları etkilediğine tekrar şahit olduk..
TCMB yani TL nin patronu çok rahat..Patron rahat ise bir bildiği var diyerek papağan gibi 1,84-85 ten sonra 87 oalcak dahi olsa dolar alınmaz  görüşündeyim.. 1,80 altını görünce değerlendirme yapabiliriz ancak.. Bu hafta elinde doları olanlar kaybetti zaten aynen altını olanlar gibi.. Her zaman belirttiğimzi gibi zaten 1,84 ten 1,86 olan dolar bankaların al sat rakamından sonra zaten başabaş konumuna getiriyor bizi..
Lütfen siz yorumculara değil, egolarına bak 2 puan arttı diyen ben bilirimci egolara değil matematiğe ve muhasebenize güvenin..

Dolar endexi, yok bir de Vix korku endexi felan çıkarılıp dolar tl ya d aaltın ile birebir ilişkilendirme yapılıyor.. Geçin bunları.. hepsi eş zamanlı çalışır.. Yanıltıcı olur.. Ayrıca bizim parayı Asya gelişmeleri ve Avrupa krizleri çok olumsuz etkiler bunu da unutmayın...
Söze başlarken dediğim gibi dolar konusunda paramızın patronu çok rahat.. O rahat ve tedirgin değilse alım yapmak için maceraya gerek yok... Maceraya atılanlar ise inş. doları destekleyici haberler gelir de piyasalara zarar kapat yaparlar..

3. Altın ( emtia):  Altın için bir önceki yazımızla net bir dil kullanmıştık BEKLE... 1612 ve ardından 1594 kırılmadan seyri görmeden hareket etme.. Bugün piyasayaı etkilecek belirli programllı bir haber yok.. Ayrıca hafta sonu olması gene bekle dedirtiyor.. Ayrıca aşağı destekleri test etme ihtimali var iken.. AB İspanya ile gene alevlenirken, Çin parasal genişlemeye faiz ile giderken altını koş demek zor...
Daha önceki yazılarımızı takip eden dostlarımız bilirler Bernanke Q3 demeden önde Çin, Japon ya da AB kanadından biri Q diyecek parasal genişlemeye gidecekti Çin ile başladı.. Daha durun ABD den önce Avrupa basacak daha para... Tüm bunlar var iken biraz dinlemede kalmak da yarar var..
Çinin faiz indirmesi doları dünya da güçlendirirken bundna öncelikle biz gibi gelişmekte olan ülkelerin paraları olumsuz etkilenmektedir. Ayrıca Çin faizi Avrupa'ya destek adına indirdi..Bu da AB cephesinde işlerin bildiğimizden de vahim olduğunu gösteriyor.
Altın için geniş aralık 85-90 aralık idi biliyorsunuz ilk başta hedef.. Ama lımlar için 90-92  arası 1.parti alımlar yapılabilir düşüyorsa  allımlara devam edilebilir... Alınan altınların 97-99 aralığında satılarak ÇOK HARİKA bir kar elde edilebilir...Arada 95-97 aralığında dönüş olur mu olmaz mı yı takip ederek riski sevmeyen garantici yatırımcılar AZ KAR + AZ KAR = ÇOK KAR düsturu ile burada da terk edebilirler gemiyi...
Her hedef aralığında iniş çıkışların olacağını artık bildiğinizden anlık heyecanlardan sakınmak gerekiyor..

ons açısından olaya bakarsak  1549-51 ve altını test etmeye hazırlanıyor altın.. 1566 bu yuzden Londra piyasaları için çok önemli bir destek.. Londra da 1566 , ABD piyasalarında ise 1549 çok önemli..
İki taraflı oynamayı sevmeyen bir insanım bilirsiniz.. Yukarı yönlü çıkacak güç yok.altında 1590 ve üzerini kırıp atması çok zor bugün için.. Ani şok bir haber, deprem savaş vb siyasi vb kriz ancak yukarı götürebilir..


gümüşten 27,70-27,30 arası uzak durun aşağı sarkarsa 26,50 sorgusuz sualsiz gideceği yer.. İş bu sebeple buraları deneme girişimde olma ihtimali yüksek iken ve varken alım sakıncalı.. 28,400 üstü olmadan bugün tehlikeli alımlar.. umarım mantık anlaşılmıştır..

Euro/usd paritesinde eğer 1,23 te al , 1,25 ev üzerinde kar satışını bırak uygulanmışsa tekrar yerine koyma girişimi için burada da bekleeyceksiniz.. Gene düşüşleri beklemek daha mantıklı.. Olay şu idi rakamlar ile daha iyi anlaşılsın diye yazıyorum,
parite 1,23 iken 1000 euro ile 1230 usd ediyordu..paritenin çıkacağı öngörüsü ile 1,25 e diyelim sat hedefi konuldu.. yani euro dolar karşısında güçlenecek dediniz..  1230 dolarınızla 1000 euro aldınız...1,25 te sattık 1000 euro * 1,25 = 1250 usd yani her 1000 euro ile tekrar dolara dönerek 20 usd fazla dolar elde ediyoruz..

bol kazançlar,

6 Haziran 2012 Çarşamba

Yiyeceklerde Domuz Eti!


Yiyeceklerde Domuz Eti!


Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın yaptığı denetimlerde aralarında köklü firmaların da yer aldığı bazı markaların ürünlerinde hileler tespit edildi.
Sucuklarda at ve eşek eti, tereyağında bitkisel yağ, tulum peynirinde nişasta, pidede domuz eti, yüzde 100 dana sosiste ise kanatlı etine rastlandı.

FİRMALAR YÖNTEME İTİRAZ ETMİŞTİ

Yapılan denetimlerde daha önce adı gündeme gelen firmalar, bakanlığa karışımın oranının açıklanması ile ilgili ciddi itirazlarda bulunmuşlardı. Bu itirazların altında ise üretim tekniği yatıyor. Türkiye'de genelde et tesislerinde kırmızı ve beyaz et üretimi aynı çatı altında yapılıyor. Kırmızı et- tavuk karışık ürünlerin üretimi yapıldıktan sonra makinelerin tamamen yıkanması ve arkasından yüzde 100 dana üretimine geçilmesi gerekiyor. Ancak bazı durumlarda çok küçük miktarlarla da olsa bulaşmalar yaşanabiliyor.
Bakanlığın ilgili test yönteminde ise ürünün içindeki kanatlı oranı tespit edilemiyor, sadece ‘var’ ya da ‘yok’ denilebiliyor. Ürün içinde binde bir kanatlı ürün olsa dahi testte 'var' sonucu çıkabiliyor. Firmalar bu nedenle karışımın oranının da açıklanmasını talep ediyor.

5 Haziran 2012 Salı

5 haziran

Günaydın Değerli arkadaşlar !
o meshur sene başından beri hatta bittiği 2011 temmuz ayından beri Q3 (parasal genişleme - dolar basma- doalr dağıtma)geelcek -gelmeyecek; gelecek-gelmeyecek papatya misali çevirdi piyasa yorumlarını FED başkanı Bernanke..

Ekonomi bilimi disiplini içerisinde ABD istihdam-büyüme ve işsizlik rakamlarına bakıldığında Kasım seçimleri göz önüne alındığında ekonomi-siyaset (iktidar) ilişkisi açısından daha seçim kampanyaları başlamadan  Q3 hareketine başlamak biraz anlamsız olabilir. İşsizlik ve istihdam her ne kadar Q3 gereksinim duysa da FED bunu dışardan başka bankalardan bekleyecektir düşüncelerimizi her zaman paylaşmaktayız. Eğer Avrupa , Çin vb merkez bankalardan teşvik ya da destek bir bakıma parasal genişleme  gelmesini bekleyecek. Kanada merkez bankası dün gece piyasalara biraz likidite (nakit) pompaladı.. Pompaladı diyorum çünkü piyasanın kötü giden havasını almak gerekiyordu bir bakıma FED adına devreye girmek istedi..

Aslında dünya krizinin büyüklüğünü ileri de çok acımasız sonuçlar doğurabileceğini FED başta olmak üzere sistemin başları çok iyi bilmikte.. Şimdi FED , Obama için  yani mevcut ABD iktidarı Q3 haziran sonrasına almak isteyecektir. Ama bunun için ya bugün G-7 ülkelerinden ya da yarın Avrupa Merkez bankasından destek bekleyecek..
Bugün ve yarın bu iki cepheden destek gelemzse Bernanke perşembe Q3 ile ilgili geveleme dilinde kekeleyerek de olsa soylem yapabilir.. Ama dediğim gibi gelişmelere önce takip etmek gerek..

Gene belirtiyorum herkes Q3 olacak olmayacak kavramıına odaklanırken Twist-2 unutulmamalı.. Çünkü 1-2 hafta sonra twistin de süresi bitiyor.. Hatta ne ad koyacaklar belli değil ama 3. bir yeni bir teşvik paketi ile karşı karşıya kalabiliriz...
Olaylara tek bir penceren bakmamak bu yuzden çok önemli..

Yarın ki Avrupa Merkez Bankası ( AMB) toplantısında  faiz arttırımı beklenilmediğinde eure d auçuş beklemek mantıklı olmaz. Yarın ki toplantıda %35 de olsa faiz indirimi kararı gelebilme ihtimali var ki bu durumda parite ile birlikte altın geri çekilebilme ihtimali de var...
Ama bugün g-7 sonuçları önemli çünkü onun havası ile euro ve altın alımlarda olumsuz bir karar ya da kararsızlık kaosu çıkarsa satışlarla ile karşı karşıya kalabiliriz..
Altın için ralli kelimesini kullanmak için çok erken daha..
Çünkü dirençleri kıramadı.... Zaten Londra kapalı olmasından dolayı hemen beklemiyorduk lakin kararlar ile direnç geçilmez ise gene aşağı hareketler ile karşı karşıya kalacağız.. 1634 üstü ve 3 seans içinde 1649 olmadığı sürece altın tam destekli sağlam adımlarla çıktığında bahsedemeyiz.. Ayrıca Cuma günle başlayan onsun yükselişi daha satışını yemedi. Bu da önemli.. Yataya attı kendini...
Satış yemeyen altını almak belki direnç kırar 1662 de satarız düşüncesi ne kadar doğru Sizlere bırakıyorum... Ben girişi bu bakış açısı ile önerenlerden değilim..
 Altın önümüzde ki günlerde 1594-1612 denemesini yapacak ve eğer bu aralıklarda haberler ile satışlar desteklenirse çıkış yazısı yazan kalemler gene düşüş yazılarını manşetlerine taşıyacaklardır.

4 Haziran 2012 Pazartesi

dolar eğer 1,8470 i aşağı yönlü kırarsa birkaç gün içinde 1,8308 desteğini test etmesi mümkün...
çıkış için ise 1,8510 üstünde kalması gerekiyor...
zaten iki taraflı yoklama aşağı ve yukarı yönlü kırma denemesi yapması da bu yuzden..

dolarcılara geçen iki gün öce 1,23 seviyelerinde iken dolardan euroya geç ve ilk aşama 1,25 lere doğru tekrar eurondan dolara geç tavsiyesi verilmişti.. altın treni kaçarken illa arkasından koşmayın örneklemesi yapılarak...
şimdi bu tavsiyede olanlar 1,2490 - 1,2503  birinci satış yeri olarak düşünsünler..
ikincisi 1,2540
sonrası 1,2590 dır...
çıkarsa devam beklemeye ama düşerse karda dur stop yerimiz 1,2503 olsun..
çıkarken seyret ve bekle; düşerken belli hedefte sat mantığı umarım artık anlaşılıyordur..
gerekli psikolojik destekler denendikten sonra satıp satmama size kalmakta
Arkadaşlar !
bugün ve yarın Londra Piyasaları kapalı olacağından bizim mesai saatlerinde hızlı hareket beklemeyiniz..
En azından ABD piyaları açılana kadar

perşembe Bernanke takip edilmeli

Perşembe günü Bernanke konuşması SENATOYA VERECEĞİ SAVUNMA anlamındadır.. Yani sıradan universite , konferans konuşması değildir...
Q3 , ve bitecek olan Operation Twist ile alakalı tüyolar verecek mi acaba idye takibi önemli bu yuzden..
Cuma günkü veriler sonrası Obama rakibi Cumhuriyetçiler tarafından iyice sıkıştırılmakta.. Obama zor bir hafta sonu geçirdi seçim çalışmalarına başlama aşamasında..

Bernanke'den aman hoca yardım et diyebilir ya da iktidar olmanın sihirli değneğini gösterebilir.. Lakin ABD bizim başkanlar gibi direkt müdahale etmez piyasaya...

ABD seçimleri piyasaya nasıl etkiler soru var..
Demokrat(obama ) ya da cumhuriyetçiler kazanması piyasalar için o kadar önemli değil şu aşamada... seçim sırasında kaos kriz, başkan seçilememe , işin uzaması vb durumlar olduğunda  ancak borsalarda çöküş ile birlikte piyasalar kızışır...
Aksi takdirde herşey yolunda gider seçim sakin geçerse piyasalar aBD dışında ki gelişmelere odaklanır..

İspanya krizini önceden haber vermiştik sizlere...
şimdi de ne yunan ne ispanya BELÇİKA gündeme gelirse bakın Euro Bölgesi nasıl karışır... Belçika euro ve altını aşağı çekebilecek bir gelişme olabilir şimdiden aklınızda olsun

4 HAZİRAN

BU HAFTA
ÖZELLİKLE
6 HAZİRAN AVRUPA MERKEZ BANKASI TOPLANTISI VE  PERŞEMBE GÜNÜ FED BAŞKANI BERNANKE KONUŞMASINA ODAKLANILMALI...

1634 İKİNCİ HALKA İDİ 1634 KIRILMADAN UFAK CAPLI SATIŞLAR DENEMESİ OLACAKTIR.
BEN DOLARIN ARTIK NEFES ALACAĞINI AŞAĞI YÖNLÜ DÜŞÜNENLERDENİM...
CUMA EĞER SATIŞ YAPILDI İSE ALIM İÇİN ACELE EDİLMEMELİ GÖRÜŞÜNDEYİM...
GRAM TL ALIŞ BANKALAR 97 LERDE VERİYOR BEN ALIM YAPILMASI TARAFINDA DEĞİLİM.. PAHALI GELİYOR ŞU AN...
BEKLENİLDİĞİ TAKDİRDE BAŞKA KULVARDA KOŞULDUĞU TAKDİRDE BU AY İÇİNDE BİLE GENE 90-93 ARALIĞINA İNECEK...
İLERİ Kİ DÖNE VE AYLARDA 85-90 ARALIĞINA DOKUNMASINI BEKLEYENLERDENİM ALTINDA..
HEP AŞAĞI İNEREK ELBETTE OLMAYACAK İNE ÇIKA İNE ÇIKA OLACAK..
BU SEBEPLE DURUMA GÖRE KARAR VERECEĞİZ AMA DÜZ GENİŞ BANT ARALIĞI VER DİYENLERİDİR YAZIM..
HAZİRAN İÇİN...
97-100 HİÇ ALAYIM DEME
95-97 NÖTR
93-95 ACABA ALSAM MI
90-92 ALAYIM
90 VE ALTI BOYLE FIRSATLARDA  MI GÖRECEKTİK ..

BU SEBEPLE ARKADAŞLAR 94 LÜ RAKAMLARIN ÜSTÜNDE BAŞKA VARLIKLAR ALIM YAPILARAK DENENEBİLİR..

SÜRE DEĞİL KENDİNİZE KAR HEDEFİ KOYUN..

BİR ARKADAŞIMIZ YAZMIŞTI VERİ MERİ HEPSİ HİKAYE DİYE..
EVET ARKADAŞLAR BÜYÜK BİR OYUN VAR VE DİKKATLİ OLUN...
TAKVİMİ VERİLERİ TAKİP EDİN AMA %100 GÜVENMEYELİM..
ÖZELLİKLE GRAFİK VE İNDİKATÖRLER İNANIN GERÇEKTEN HİKAYE.. ÇALIŞMIYOR .. ANCAK HİÇBİRŞEY OLMAYINCA ORTALIK SAKİN İKEN ÇALLIŞIYOR. O ZAMAN DA YA 20 USD DÜŞÜYOR YA DA 20 USD ÇIKIYOR.. 20 USD İLE İŞLEM YAPINCA ZATEN YARISINDAN FAZLASINI BANKA ALIYOR :)

FAZLA YAZAMAYACAĞIMI ŞİMDİDEN İLETİRİM ARKADAŞLAR..

HAFTAYA BELKİ HİÇ ARANIZDA OLAMAYACAĞIM..
ŞİMDİDEN BİLGİLENDİRMEK İSTERİM..

DAVET

10 haziran 2012
16:30 - 17:30
HARİKALAR DİYARI NİKAH SALONU
ANKARA
NİKAH TÖRENİMİZE DAVETLİSİNİZ...