20 Ekim 2012 Cumartesi

22 - 26 EKİM 2012 EKONOMİ TAKVİMİ


22 EKİM 2012  Pazartesi

02:50 Japonya Dış Ticaret

23 EKİM  2012 Salı

16:00 Kanada Merkez Bankası Faiz Kararı
17:00 Avrupa Bölgesi Tüketici Güveni

24 EKİM 2012 Çarşamba

04:45 Çin HSBC İmalat Satın alma Müdürleri Endeksi (PMI)
10:30 Almanya İmalat Sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI)
11:00 Avrupa Bölgesi İmalat Sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI)
13:00 Türkiye Kurban Bayramı Tatili Başlıyor
17:00 ABD Konut fiyat Endeksi
17:00 Avrupa Merkez Bankası Başkanı Draghi Konuşması
21:15 ABD FED Faiz Kararı ve Başkan konuşması

25 EKİM  2012 Perşembe        

15:30 ABD İşsizlik Başvuruları

26 EKİM  2012 Cuma

02:30 Japonya TÜFE
15:30 ABD  Büyüme (GSYİH)
16:55 ABD Michigan Üniversitesi Güven Endeksi

@ekonturk 

19 Ekim 2012 Cuma

Yapıcı olmak eğitim gerektirir


Renklerin ustası olarak anılan büyük bir ressamın öğrencisi eğitimini tamamlamış.

Büyük usta öğrencisini uğurlarken, yaptığı resmi şehrin en kalabalık meydanına koymasını ve yanına da kırmızı bir kalem bırakmasını, haktan beğenmedikleri yerlere çarpı koymalarını rica eden bir yazı iliştirmesini istemiş.

 Öğrenci bir kaç gün sonra resme bakmaya gittiğinde resmin çarpı işaretleri ile dopdolu olduğunu görmüş. Üzüntüyle ustasına gitmiş. Usta ressam öğrencisine, üzülmemesini ve yeniden resme devam etmesini önermiş.

Öğrenci resmi yeniden yapmış. Usta, yine resmi şehrin en kalabalık meydanına bırakmasını istemiş. Fakat bu kez resmin yanına bir palet dolusu çeşitli renklerde boya ile birkaç fırça koymasını ve yanına da insanlardan beğenmedikleri yerleri düzeltmelerini rica eden bir yazı bırakmasını önermiş.

Öğrenci denileni yapmış. Birkaç gün sonra bakmış ki resmine hiç dokunulmamış. Sevinçle ustasına koşmuş.

 Usta ressam, öğrencisine şöyle demiş; “İlkinde insanlara fırsat verildiğinde ne kadar acımasız bir eleştiri sağnağı ile karşılaşabileceğini gördün. Hayatında resim yapmamış insanla dahi gelip senin resmini karaladı. İkincisinde onlardan yapıcı olmalarını istedin.

Yapıcı olmak eğitim gerektirir. Hiç kimse bilmediği bir konuyu düzeltmeye cesaret edemedi. Emeğinin karşılığını, senin ne yaptığından haberi olmayan insanlardan alamazsın. Sakın emeğini bilmeyenlere sunma ve asla bilmeyenle tartışma.”
ALINTI...

19 Ekim 2012


Selam Değerli Arkadaşlar !
Altın ons cephesinde 1727-35 olarak verilen ilk alım bölgesini tepkisini 1756 lara kadar gösterebildi.. 1727 nin kırması için 1757-62 aralığını çabuk kırması gerektiği paylaşımlarımızı hatırlarsınız.. Bu destekleri göremeyince daha dün ki yazı ve yorumlarda 1749-62 ye dikkat edelim hatta 1727lede alan şanslılarımız var ise 1752lerde az minicik karıda alabilirsiniz paylaşımımızda bulunduk....

1742 kırılırsa arkanıza bakmadan atlayın altından paylaşımımızı ise direkt paylaştık.. Hatta yorumun biriside 1727-1735 aralığı al derken altın 1750leri görünce bu Umit'e aferin bildi demeyiniz çünkü bu Umit aslında 1692-1714 ikinci alım parçamızın yerine gidebilme ihtimalininde bulunduğunu belirtilmişti.. her destek ve dirençte toparlanıp gider zaten bunu hepimiz biliyoruz..

Gram-tl için ise paylaşımlarımızı 100,40-60 ile alım bölgesine göreceğini belirttik.. Bizim hem ons hem tl gram da alım bölgesi denildiğinde ne demek istediğimiz anlaşılıyor diye düşünmekteyiz.. Birileri eğer verdiğimiz değerler ve bölgeleri al ya da tüm parayla al şekliyle algılıyorlarsa çok büyük hatadır...

Değerli Arkadaşlar,
Piyasa ve sistemin sevmediği ama yatırımcının sevdiği sevimli bir yüz içinizden iriyim sadece.. Bilgisini zekat olarak karşılık beklemeden paylaşımlarımda bulunurum.. Benimkisi sadece bir yol göstermek..bilgilendirmek ve ışık olabilmek.. Birilerine mum birilerine far birilerine projeksiyon gücünde olabildi isek ne mutlu bize…
Piyasanın sevmediği sevimsiz bir yaratığım onların gözünde..  Ne sitemizde ne de yan kollarımızda forex , kumarhane, dolandırıcı , yatırım danışmanlığı adı altında ki hırsızlar ile işbirliğimizi reklamlarını bile göremezsiniz.. İzin vermiyoruz.. Vermeyeceğiz de…
Kendini yatırım danışmanlığı maskesine büründürmüş çağdaş hırsızların siteleri bile paralıdır. Üyelikleriniz ücretlidir… Ama oralar bile %100 kar garantisi veremez…Faiz dışında o da aylık %1 dir ve paranıza el koyarak 1 ay saklamları şartıyla %1 faiz getirisi verirler.. Eğer altın çıkmaz ise size hiçbir yatırım ya da aracı kuruluş altından  kar verdiremez…
Burayı uzatmayacağım ve mantığı anlamışsınızdır umarım…

Ben de çoğunuz gibi çalışan biriyim, gece çalışmalarımı yok sayarsak artık hep gündüz çalışacağım.. Son iki gündür işyeri server sorunu olması ve işyerinde iş yoğunluğu sebebiyle yazamıyor olmam da gayet normal diye düşünmekteyim…
Her dakika ya da saat başı yardım etmeyi bilgilerimi paylaşmayı isterim lakin , mesai saatlerim içerisinde yazmam etik olmayacağı gibi zaten gündüz interne girişimleri de ofisçe kısıtlanmakta.. Bu konuların bilindiği hatta anlaşıldığı halde bazı sitemleri anlamsız buluyorum..

Yazı yazmak çok zor.. konu para işleri olunca iyice zor ve risk.. çünkü insanlar sadece kazanmak istiyorlar.. kaybetmek değil.. futbol vb her şey de aslında böyle.. en iyi hoca ya da oyuncuyu birkaç maçlık kötü performansından dolayı cezalandıran da biziz….

Yatırım işi bir risktir, bunu kabullenmek gerek.. ayrıca düşerken düşüyor gelenlere itibar ne derece doğrudur.. Ve dikkat edin düşmeye yüz tutmaya başlayınca değişik platformlarda 1660 ve aşağılarından bahsediliyor da nedense çıkarken buralardan bahseden olmuyor.. Demek istediğim o ki sistem çok güzel işliyor.. dün bile biryerlere izleyip okuduğumda 1742 desteğini paylaştığımız saatlerde hafif geri çekilmede direkt yorum söyleşi ya da grafiklerde 1660 lar bahsedilmiş.. amaç belki de karamsar ve korku anları oluşturmak.. bunu da başarıyorlar.. Hatta bir dostumuza 1750 ve üstü alımlardan keisnlikle sakınalım görüşümüzü paylaşmıştık..
Gümüş 33,20-40 yı geçemiyor ,, euro/usd satışa yakın dururken altın çıkmaktan çok satış yemenin korkusunda paylaşımlarımızı daha dünden bile hatırlayacaksınızdır..

103 lerde bile 102 lerde 101 lerde bile aldırmamışsak ne mutlu ; daha dün dolar için daha iki gün önce dolar için TCMB kararı önemli ama 1,8056 çok önemli  kırarsa aşağı gerileme göreceğimizi de paylaştık.. bütün yazılarımız zaten kayıtta ve silinmiyor…
24 Ekim için fiyatlanıyoru da birlikte konuştuk.. hatta kurban bayramı, İslam tatilinde bunlar bir şeyler karıştırır mının hesaplarına da girdik..
Aslında çok şeyler öğrendik sizlerden, çok şeyler paylaştık bilgilerimizi de paylaşarak güçlendirdik belki de..

Hani bu altın 100 Tl’nin altına düşmez diyenler inanın 1660 1600 olacak diyenlerle aynıdır..
Lütfen uyanık ve piyasa gibi Siz de kıvrak olun..

Yazı yazmak zor, sorumluluk istiyor.. İnanmazsanız size sayfada yazmayı teklif ediyor ve yorumlar karşısında ki ruh halinizi de ayrıca paylaşmanızı istiyorum ...

Yayına başladığımız 6 ayda 250.000 görüntülenme sayısına ulaşmışız …şu basit site de  alt yapısı olmayan sitede.. Elbette bu gücü çekemeyenler olacak..

Teşekkürler,
Teşekkürler,

hayırlı ve bol kazançlar,

@ekonturk






18 Ekim 2012 Perşembe

AÇIK PİYASA İŞLEMLERİNE İLİŞKİN BASIN DUYURUSU


Sayı: 2012- 76
18 Ekim 2012


AÇIK PİYASA İŞLEMLERİNE İLİŞKİN
BASIN DUYURUSU


 Yapılan TL likidite öngörüleri çerçevesinde, Para Politikası Kurulu’nun 18 Ekim 2012 tarihli toplantısında alınan karar uyarınca bir sonraki Kurul toplantısının yapılacağı 20 Kasım 2012 tarihine kadar miktar ihalesi açılacak günlerde bir hafta vadeli fonlama tutarının 0,5 milyar TL ile 6,5 milyar TL arasında olması kararlaştırılmıştır.
Ayrıca, 19 Ekim – 20 Kasım 2012 döneminde açılacak bir ay vadeli repo ihale miktarına ilişkin üst sınır her bir ihale için 4 milyar TL olarak belirlenmiştir.
Likidite koşullarında öngörüler dışında önemli bir değişiklik gözlendiği durumlarda planlanan limitlerin dışında fonlama yapılabilmektedir.
Kamuoyunun bilgisine sunulur.

REZERV OPSİYONU KATSAYILARININ ARTIRILMASINA İLİŞKİN BASIN DUYURUSU

Sayı: 2012 – 75
18 Ekim 2012


REZERV OPSİYONU KATSAYILARININ ARTIRILMASINA İLİŞKİN BASIN DUYURUSU
Küresel piyasalardaki son gelişmeler dikkate alınarak finansal istikrarı desteklemek amacıyla bütün dilimlere ilişkin rezerv opsiyonu katsayıları “0,1” puan artırılmıştır.
Bankalar söz konusu imkânı istikrarlı bir şekilde kullanmakta olup, yararlanma oranı yüzde 89 (53,4/60) düzeyindedir. Mevcut imkân dâhilinde Türk lirası zorunlu karşılıklar için 25,9 milyar ABD doları tutulmaktadır. Yapılan değişiklik sonucunda imkânın aynı oranda kullanılması halinde, Bankamız rezervlerinde yaklaşık 1,8 milyar ABD doları artış olması beklenmektedir.
Uygulama 24 Ekim 2012 tarihli yükümlülük cetvelinden itibaren geçerli olacak ve tesis dönemi 9 Kasım 2012 tarihinde başlayacaktır.
Kamuoyunun bilgisine sunulur.

18 Ekim 2012 PARA POLİTİKASI KURULU KARARI


Sayı: 2012 – 74           18 Ekim 2012

PARA POLİTİKASI KURULU KARARI

Toplantı Tarihi: 18 Ekim 2012

Para Politikası Kurulu (Kurul), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranı ile
Bankamız bünyesindeki Bankalararası Para Piyasası ve  Đstanbul Menkul Kıymetler Borsası
Repo–Ters Repo Pazarı’nda uygulanmakta olan faiz oranlarının aşağıdaki gibi belirlenmesine
karar vermiştir:

a) Politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranı yüzde 5,75 düzeyinde sabit
tutulmuştur.

b) Gecelik faiz oranları: Merkez Bankası borçlanma faiz  oranı yüzde 5 düzeyinde
sabit tutulmuş;  borç verme faiz oranı  yüzde 10’dan yüzde 9,5’e,  açık piyasa işlemleri
çerçevesinde piyasa yapıcısı bankalara repo işlemleri yoluyla tanınan borçlanma imkanı faiz
oranı yüzde 9,5’ten yüzde 9’a düşürülmüştür.

Geç Likidite Penceresi Faiz Oranları: Geç Likidite Penceresi uygulaması çerçevesinde,
Bankalararası Para Piyasası’nda saat 16.00–17.00 arası  gecelik vadede uygulanan Merkez
Bankası borçlanma faiz oranı yüzde 0 düzeyinde sabit tutulmuş, borç verme faiz oranı yüzde
13’ten yüzde 12,5’e düşürülmüştür.

Son dönemde açıklanan veriler, iç ve dış talep arasındaki dengelenmenin öngörüldüğü
şekilde sürdüğünü teyid etmektedir. Yurt içi nihai talep ılımlı seyretmeye devam etmekte, ihracat
ise küresel büyüme görünümündeki zayıflamaya rağmen artış eğilimini korumaktadır. Bu
doğrultuda, toplam talep koşulları enflasyondaki düşüşü desteklerken cari işlemler açığı
kademeli olarak azalmaya devam etmektedir.

Kurul, enflasyondaki düşüşün yılın son çeyreğinde belirginleşeceğini tahmin etmektedir.
Bununla birlikte, yönetilen/yönlendirilen fiyatlar ve enerji fiyatlarındaki artışlarla enflasyonun bir
süre daha hedefin üzerinde seyredecek olması fiyatlama davranışlarına dair temkinli bir duruş
gerektirmektedir.

Yakın dönemde yaşanan gelişmeler finansal piyasalarda risk algılamalarının kısmen
iyileşmesine neden olsa da, küresel ekonomiye dair belirsizliklerin sürmesi nedeniyle para
politikasında her iki yönde de esnekliğin korunmasının uygun olacağı belirtilmiştir. Bu
doğrultuda, alınan tedbirlerin krediler, yurt içi talep ve enflasyon beklentileri üzerindeki etkileri
dikkatle takip edilecek, Türk lirası fonlama miktarı gerekli görüldüğünde aşağı veya yukarı yönlü
ayarlanacaktır.

Kurul, rezerv opsiyonu katsayıları artırılırken faiz koridorunun ölçülü olarak
daraltılmasının finansal istikrarı destekleyeceği değerlendirmesinde bulunmuştur. Gerekli
görülmesi halinde önümüzdeki dönemde aynı doğrultuda ölçülü bir adım atılabileceği ifade
edilmiştir.

Açıklanacak her türlü yeni verinin ve haberin Kurul’un geleceğe yönelik politika duruşunu
değiştirmesine neden olabileceği önemle vurgulanmalıdır.
Para Politikası Kurulu Toplantı Özeti beş iş günü içinde yayımlanacaktır

18 Ekim 2012

Günaydın ve bol kazançlar, Arkadaşlar !

Bugün AB Liderler Zirvesi, TCMB faiz toplantısı(14:00) ve haftalık ABD işsizlik başvuruları var(15:30)... Avrupalılar ve piyasalar İspanya yardım alsın ve İspanya bunu kabul etsin diye çok uğraştıkları gerçek, o kadar uğraştırdılar ki parite 1,31-32 lere kadar dayandı.. Seçimim var intihar mı edeceğim yardım isteyerek koltuğum gider diyen İspanya Hükümeti ise ayak diriyor bu duruma.. Ne kadar süreceği belirsiz lakin Kasım ayında olmazsa artık Aralık'ta yardımı kabul eder sanırım.. Bu olaya bugün değinmemin sebebi Altın İspanya umudu ile ayakta durmaya çalıştığındandır.. Arada boyle bilgileri yazılar ya da yorumlar içinde verdiğimi unutmayınız..

Şimdi günlük piyasa değerlendirmemize geçecek olursak,
1752 ons bir türlü kırıp1757 üzerinde duramadı.. Ama platin öylemi ? kısmi de olsa gümüş de yayın kopacağı yere geldi.. Altın ons olarak 1749-62 arasına girdi ve yön arıyor.. Bu aralığa girmesini paylaşmıştık.. Şimdi sert artı ya da eksi yöne çıkışı için 24 Ekimi mi fiyatlıyor acaba... Ne var 24 Ekim de gene ? FED Toplantısı var.. Evet Arefe günü bizim tatile başladığımız gün FED aylık toplantısı ve kararı var.. Bernanke Efendi de 21:00 gibi konusur karar da sanırım 19:00 gibi açıklanır... Bizler kapalıyız, bayram da kapalıyız.. Macerayı sevmeyen ve paranın sokakta bulunmadığına inanan biri olarak ( uzun dönem yatırımcıları tenzih ediyorum) uzun soluklu tatillere varsa karımı alarak nakitte (TL) de girmeyi tercih ederim...

Hayatta olumsuz neticilerin de gelebileceği varsayımını ilk planda tutan görüşteyim... Haftaya Çarşamba öğleden sonra başlayıp öbür hafta Salı sabahına kadar işlem yapamayacaksınız.. (24 - 30 Ekim arası tatiliz) altın çıksa sorun yok zaten iyi olan senaryo düşünülemez.. ya senaryo kötüleşir ve altın satış yerse ne yapacağız? İşte tüm sorun ve mesele burada olduğundan nakitte kalınılması ellerin bağlıl olduğu dönemde garantili yatırımdır..
Ayrıca her iniş ve çıkıştan faydalanayıp diye atlamak inmek çok sakıncalı ve tehlikelidir..Her indiğinde alacağım, ay tüh kaçırdım vb psikolojisini bırakmak gerekiyor..

Ayrıca beni takip eden Siz değer insanlar arasında forex, kolay para kazanma, dolandırıcılar tarafından kandırılabilecek insanlar var. bunu net görüyorum... Benim takipçilerim uyanık olacak.. Kolay para kazanayım, sana kolay para kazandıracağım tuzaklarına düşecek potansiyelinde olanlar beni takip etmesinler..  Tvlerde kuyumcuya altın verip sonra da nerde benim param diye ağlayan kişiler felan varsa beni takip etmeyin.. Uyanık olalım.. Ya düşünün tv ekonomi kanallarına felan hep aynı kişiler çıkar, aynı isimler.. ulen kaç tane piyasa uzmanı var neden çıkmaz.. hergün birini koysan her ay 30 farklı görüş eder.. Ama öyle yok süslü püslü, sistemin uşakları çıkıyor ve konuşuyor.. hale mi uyanmıyoruz?
forum sitelerine bakın arkasında bir yatırım danışmanlığı vardır.. birilerinin yazılarını reklamlarını uygun görür kendilerinden olmayanı atarlar hemen..

Neyse bir okur maili ile bu konuya girdik.. bu konuyu uzatmayalım bu mevzudan çıkamayız...derin mevzular.. biz ne yazar çizersek boşuna sistem onlardan yana ve SAF insan çok  memleketimizde.. Kuyumcuya altınını emanet edip yazılı belge bile almamış, kuyumcu kaçmış ağlıyor bak sen...

Birkaç gün daha bekleyelim, (birkaç gün derken 1749 üzerinde durursa anlamında) 1757 kırılıp üzerine çıkamazsa 1749-1762 satış bölgemiz olarak değerlendireceğiz.. Düşüşlerde 1742 tehlikeli olup burada DUR denilip tren atlanmalı.. Düşüşlerde yerine koyma mantığı ile..

Dolar cephesi dün az çok 1,7980 denense de kıramadı aşağı, bugün eğer ana faiz inerse yönü yukarı sert olarak görebiliriz ilerleyen günlerde.. Ama üst bantdan indirim yapılırsa bekleniliyor zaten fazla etkisi olmayacaktır.. Lakin nötr bir karar çıkması durumunda satış yiyebilir dolar..

Gümüş 33,40 üzerine atabilir ve üzeirnde en az saatlik bir kapanış yaparsa orta şiddetli bir yükseliş gösterme potansiyeline sahip.. 33,20-40 yön belirleme yeridir.. 33,10 kırılırsa düz rakam 33 aşağısına gelmesi durumunda satışlar başladığı yerden başlayacaktır..

Değerli Arkadaşlar !
Şunu unutmayalım satış dalgasından henüz kurtulamadık.. Alan arkadaşlarımız da satışların azcık minnacık da olsa çıkmaları gerektiği seçeneği söz konusu da.. 1762 lik bir kapanış yapamaz ise satış bitti diyemiyoruz..
Artı ek bir tehlike de şu.. Euro/usd paritesi artık satış bölgesine girdi.. Eğer parite satış yerse düşerken dolar endexi değerleneceğinden altın onsu da geri çekebilir..
Altın bunun yani euro/usd nin satış yeme ihtimalinin de baskısında.
Olaya altın bile çok farklı bakarken bizlerin de farklı senaryo ve pencerelerden strateji oluşturmamız gerekiyor.. Eğer hiçbir şey bilmiyorsak ve spekulatorlere kurban olmamak adına KARI KOYUNCA AL en güzel seçilecek yoldur.. Cebe girmeyen para , para değildir zaten..

Hayalleri  alın; gerçekleri satın...

bol kazançlar,



17 Ekim 2012 Çarşamba

İMKB'de bayram programı belli oldu


İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda (İMKB) arife günü tek seans işlem yapılacak.


24 Ekim 2012 tarihinin yarım gün, 25, 26 ve 29 Ekim 2012 tarihlerinin ise tam gün resmi tatil olması nedeniyle işlem yapılmayacaktır...

Fitch , Türkiye için 7 Kasım’a İşaret Etti




Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye’yi değerlendirmek için kasım ayını işaret etti. Fitch Ratings’in Kıdemli Direktörü Paul Rawkins yaptığı açıklamada, Türkiye’nin yatırım yapılabilir seviyenin bir basamak altındaki ”BB ” seviyesindeki notuna dair değerlendirmenin önümüzdeki ay olabileceğini söyledi.

Rawkins, Türkiye’nin kredi notunun yeniden değerlendirilmesine ilişkin, ”Avrupa Birliği düzenlemeleri ülke kredi derecelendirmelerini en azından yıllık olarak yapmamızı gerektiriyor” dedi. Bir sonraki değerlendirmenin ne zaman yapılacağına ilişkin olarak ise Rawkins ”Türkiye en son Kasım 2011′de değerlendirmeye alınmıştı” bilgisini verdi.

Rawkins, dün Londra’da bir konferans sırasında yaptığı konuşmada da, Türkiye’nin kredi notunun gözden geçirilmesinin oldukça yakın olduğunu söylemişti.

Fitch’in Türkiye ekonomisinin büyüme tahminlerin ilişkin güncellemeye gidip gitmeyeceği soruya cevaben Rawkins, ”Bizim şu anki Türkiye için büyüme projeksiyonlarımız hazirandan beri değişmedi” dedi. Fitch, haziran ayında yayınlanan raporunda, Türkiye ekonomisinin 2012 yılında yüzde 2,8, 2013 yıl sonundaysa yüzde 4,5 oranında büyüyeceği tahmininde bulunmuştu.

Fitch, en son Türkiye’nin kredi notunu yatırım yapılabilirin bir kademe altında olan BB seviyesinde, ”durağan” görünümle bulunduruyor. Fitch geçen yıl kasım ayında Türkiye’nin kredi notu görünümünü ”pozitif”ten ”durağan”a indirmişti.

23 Ağustos’ta ise kuruluştan Türkiye ile ilgili yapılan yazılı açıklamada ”Büyümenin potansiyele yaklaşması, enflasyonun hedefe doğru gerilemesi ve cari açığın daha sürdürülebilir seviyelere daralması kredi notunun BB ‘dan BBB-’ye yükseltilmesine neden olabilir” ifadeleri yer almıştı.

Kaynak: AA

17 Ekim 2012


Günaydın ve bol kazançlar Arkadaşlar !

Altın ons dün belirttiğimiz 1757 denemesinden 1762 üstüne çıkma girişiminde ısrarlı.. 1757 kıramadığında bu altın gene mi satış yiyecek acaba diye düşünmeye itecek bizi.. 1757-62 aralığına girerde bir saatlik süreçte geçerse değmeyin keyfinize bu saatlik yükseliş kapanışı sizlere 1777-82 için yol açacaktır.. Ama ilk başta 1757 üstü önemli unutmayalım..

Bugünlerde şansımız ve Altıncı hissimiz o kadar bizden yana ki dolar dün bile aldırmazken ve 1,8056 ya dikkat edin kayar aşağı derken bile, sözümüzü dinlemiş.. Ah keşke son günlerde hatta son aylarda bizi dinlediği gibi altın, gümüş , dolar vb.. hep sözümüzden çıkmasa… J
Dolar 1,7980 ne bakıp artık girip girmemeyi düşüneceğiz..
Yarın TCMB toplantısı var dikkatli de olalım.. seyre dalmayalım..
Değerli arkadaşlar,
2 gündür belki de toplama zamanı idi.. Yani düşüşler alımla değerlendirilmeli her zaman.. 1735-27 aldınız düşerse korku ya da fırça atmak yok alıma devam çıkarsa zaten sorun yok..
İşler ve net problemimden dolayı ara ara giremiyorum…
Ayrıca çalışan biri olduğumdan  devamlı girişlerimin olamayacağını anlayışla karşılayacaksınızdır.. Kimsenin hakkını almak gaspetmek istemem..
Yazı e üslubum teknik ve analizlerin Türkçe herkesin anlayacağı dille anlatma yolunu seçtim yıllarca.. Dağda ki çoban ile kürsüde ki profosöre kadar ortak bir anlama dili kullandığımı düşünüyorum bu şekilde.. Biraz basit anlatım gibi gelse de anlayarak yatırım yapmak inanın grafiğe düz düz bakmaktan iyidir.. 
sağlıcakla bol ve hayırlı kazançlar ile kalın,

ilgisi olana günlük
dirençler:
1757 - 1762 - 1769
destekler : 1749 - 1735 - 1714

16 Ekim 2012 Salı

16 ekim 2012

Günaydın Bol kazançlar Arkadaşlar !

Zaman ve net kısıtlılığından girişlerimiz siteye aksamakta..
doların da düne göre düşmesi sonucu aslında altın gram tl bazından da geçmiş günlere göre nazaran düşmüş görülmekte..

dün ya da bu sabah alınan altın ya da gümüşlerinizi kar satışı ile elden çıkarmak gerekiyor..
gene hatırlatmak istiyoruz bugünde euro/usd paritesi o kadar net sert bir yükseliş göstermiş olmasına rağmen altın yavaş yavaş çıkıyor..

altın haftalık bazda 1762 direnci önemli geçemediği takdirde satışlara gene maruz kalabilecektir..
günlük baz da ise 1749 aşağısında olması toparlayamamanın bir göstergesi olarak adlandırılabilir..

Altın alım yaptıktan sonra eğer düşüş olursa 1727 den zarar kes atlayışı yaparak minimum zarar yazıp ilk başta ardından düşünce yerine koyarak tekrar eski gramı alarak zararı kapatabilme yolu var şekliyle yol izlenebilir..

eğer ki 1749 kırarsak deneme o yönde olacak bugün 1762 e rahatlıkla ulaşılabilecek..

Parça parça alım yapmanız tavsiye etmemizin sebebi satış dalgası bitmesi gene gelebilecek olmasındandır..

15 Ekim 2012 Pazartesi

15 Ekim 2012

Günaydın ve bol kazançlar Arkadaşlar !

Altından 1790 seviyelerinden beri belirttiğimiz 1757 den - 1744 destekli aralığı an itibariyle yaşamaktayız.. Aslından altının belirttiğimiz hedeflere geliyor sadece belirsiz olan zaman olduğunu bilmemiz gerekiyor.. İşbu sebeple hedef rakamlar ve fiyatlar ile alış satış strateji izlenemeniz çok önemlidir.. Rabbim sağlık ve ömür  verince görüp yaşıyoruz da..
Şimdi nasıl satmak için basamak yükseltme stratejisi izliyorsak almak için de basamak düşürme yolunu seçmeliyiz.. Yani altın 1749 ve aşağısı olduğu müddetçe bir satış daha yiyebilir şekliyle algılayalım olayı..
Şu an ki (1746) altının en önemli aşağıdan destek aralığı 1735 -1727 dir.. Eğer buraları kırarsa aşağı yönlü 1700 lerin altını yoklayabilirim diye mesaj verebilir..

Gümüş geçen haftalarda belirttiğim gibi 33,20 (33,00) aşağısını denemeye kalkarsa 1 usd kadar hılzı bir satış yiyebilir ons başı.. Üstünde kalıp toparladığında ise çıkış trendi oluşturabilir.. Aslında gümüşün düşüp daha sonra 36-40 arası beklenen değeri yakalayabilmesi için  teknik olarak 30,80 ve aşağısına kadar inmeli..

İlk alışlar için ya da başka tabirle toplamaya başlamak için ilk adımlar gümüş de 33,20 altında 1744 idi... Aşağıdan desteklerin kırılması ihtimalini de gözönünde tutup parça parça işlemler yapılması daha sağlıklı olacaktır.. Ama almadan önce destekler kırılırsa beklemeye devam seçeneği izleyeceğiz..

hayırlı ve bol kazançlar,

14 Ekim 2012 Pazar

15 -19 EKİM EKONOMİ TAKVİMİ


15 EKİM 2012  Pazartesi

04:30 Çin TÜFE
07:30 Japonya Sanayi Üretimi
10:00 Türkiye Çeyreklik İşsizlik Oranı
11:30 AB Genel Hükümet Borçları
15:30 ABD Perakende Satışlar

16 EKİM  2012 Salı

03:30 Avustralya Merkez Bankası Para Piyasası Toplantı Tutanakları
12:00 Alman ZEW Ekonomik Endeksi
12:00 Avrupa Bölgesi ZEW Ekonomik Endeksi
12:00 Avrupa Bölgesi TÜFE
12:00 Avrupa Bölgesi Dış Ticaret Dengesi
15:30 ABD TÜFE

17 EKİM 2012 Çarşamba

14:00 ABD MBA Mortgage Başvuruları

18 EKİM  2012 Perşembe        

05:00 Çin Büyüme
14:00 Türkiye Faiz Oranı Kararı
15:30 ABD İşsizlik Başvuruları
--:-- AB Liderler Zirvesi Toplantısı


19 EKİM  2012 Cuma
11:00 AB Cari işlemler Dengesi
15:30 ABD Şuan ki Ev Satışları
--:-- AB Liderler Zirvesi Toplantısı

@ekonturk