23 Haziran 2012 Cumartesi

Kart borcunu mesajla almak 5 lira !


Kart borcunu mesajla almak 5 lira !


Bankalar, tüketiciden para toplamada sınır tanımıyor. Kart borcunu telefon ya da mesajla bildirmek 5 lira oldu...
Bankaların müşterilerinden çeşitli adlar altında aldıkları paralarda yeni yöntemler ortaya çıkıyor. Kredi kartıaidatı ve hesap işletim ücreti ile başlayan para toplama işi artık, atılan her SMS'e kadar uzadı.

Takvim'in haberine göre, bazı bankaların uygulamaya koyduğu ve kredi kartı borçlarını bildiren 'sesli ya da mesajla bildirim sistemi' için tüketiciden arama başına 5 lira ücret alınıyor. Türkiye'de 50 milyonun üzerinde kredi kartı olduğu düşünüldüğünde, bankaların talep ettiği miktar büyük rakamlara ulaşıyor.

DAVA AÇILABİLİR
Tüketicinin isteği dışında gönderilen SMS, mail, mektup gibi bildirilerden de 5'er liradan başlayan ücretler talep ediliyor. Bankalar bu ücretleri hesap özetlerine yansıtmaya başlayınca, itiraz eden tüketicilere de, "Yaptığımız yasal ve sözleşmeye uygun" cevabı veriliyor. Bankalar "Sözleşmeye yazılmak kaydıyla ücret talep edilebilir" savunmasını yaparken, uzmanlar tek taraflı ve tüketici ile müzakere edilmeden konulan maddelerin 'haksız şart' olarak kabul edildiğini belirtiyor. Bu şekilde gerek yerel mahkemelerde gerekse Yargıtay'da birçok dosyanın tek taraflı sözleşme yüzünden tüketici lehine sonuçlandığını söyleyen uzmanlar, "Vatandaşlar bu tür ücret kesintileri için bankalara itiraz etmeliler. Eğer itirazlarından bir sonuç alamazlarsa, bağlı bulundukları kaymakamlıklardaki Tüketici Hakem Heyetleri'ne başvurmalılar" tavsiyesinde bulunuyor.

Savaş dedikoduları doları zıplattı


Savaş dedikoduları doları zıplattı

Moody's rüzgarıyla keyfi yerine gelen piyasaların bahar havası kısa sürdü

Türk Hava Kuvvetleri'ne ait bir savaş uçağının Akdeniz suları üzerinde Suriye tarafından düşürüldüğü iddiası, Moody's'in not artırımıyla 2 gündür bahar havası yaşayan piyasaları bir anda salladı. Savaş ihtimalini gündeme getiren haberlerin yerel ve uluslararası basında yer alması üzerine 2 gündür 1.79-1.80 TL seviyesinde dolaşan dolar 40 dakika içinde hızla çıkışa geçerek 1.82 TL'ye ulaştı. İddianın kapanış saatinden sonra yayılması nedeniyle İstanbul Borsası'na olumsuz bir etkisi olmadı. Yatay bir seyir izleyen İMKB-100 Endeksi günü yüzde 0.02 artışla 60.451 puandan kapadı.

22 Haziran 2012 Cuma

temmuz ilk hafta gündemi yoğunlaşıyor



  • Arkadaşlar !
    uzun yazıların arasında kaybolup gitmesin temmuz ilk haftasına önemle dikkatinizi sunmuştuk ve bunlara
    1. ABD tarımdışı istihdam verisi ( temmuzun ilk cuması)
    2. 6 temmuz AB merkez bankası toplansı
    sonra 3. olarak AVRUPA'NIN DAIMI KURTARMA FONU ESM'NIN, 9 TEMMUZ'DA OPERASYONEL OLABILECEĞINI AÇIKLADMASINA İSTİNADEN 9 TEMMUZ GÜNDEMİNİZE ALMIŞTIK..

    ŞİMDİ DE FED'İN 19-20HAZİRAN DA YAPILAN TOPLANTININ TUTANAKLARI 11 TEMMUZ SAAT 21:00 DE AÇIKLANACAK..

    TARİHLERDE OYNAMA OLURSA PAYLAŞIRIZ

    ..
    bol kazançlar,

    Not: Önümüzde ki hafta AB liderler zirvesi zaten bildiğiniz gündem.. unutmayın..

altın haftalık kapanış için ABD yi bekliyor

altın için 1585-1590 aşağısı tehlikesini paylaşmış idik..
şimdi teyakkuz da kalmamızın sebebi 1549-1554 güçlü desteğinin kırılıp kırılmayacağı yönünde...
aşağı bir salınım ile bunu  takip edeceğiz...
alım için bu önemli.. kırılmadığında 1550-1560 alım için önemli..
kırılması eğer haber ile desteklenirse aşağıya sarkabilir.. ama haber olumsuz gelişme olmadan düşüşlerin sınırlı kalacağı ve 1550 zor bir destek olarak görülmekte..

ons olarak yazdığımıza göre dolardan alımlar için euro paritesine gelgitler de dolar arttırmanızı sağlayacaktır. yani dolarda olanlar sırasıyla
1. euro
2.altın (emtia)
3.tl
arasında al sat tercihlerini düşünebilirler.. altın kapanışını 1576 ya da 1594  üstü haftalık kapanışı ile kapatırsa traderler açısından güven tazeleyecektir.. Bu ihtimal şu an doalr endexinden dolayı güç gibi görülüyor.. bu haftaya bugüne mahsus..
altın kapanışı 1576 kapanışı orta seviye güven; 1594  kapanışı ile yüksek güven  verebilelecektir özellikle Londra ve ABD traderleri ve altın oyuncularına..

Operation twistin altını düşürücü etkisi için fiyatlama yapılan kurun düz rakam 1550 ( 1549-1554) olduğu düşüncesindeyim.. Fiyatlamalar da bundan yapılıyor sanki.. 1560 a kadar Asya düşürdü.. Londra aşağısını denemedi.. temkinli olmakta fayda var...

karmaşık yazının özeti sade bir dil ile
1560 kıracak korkusu lie teyakkuzda bekleme de kalınılmalı
1576 kırılması ile rahatlanılmalı...
iş bu durumda iki aralık arasında gidip dolaşacağı için sabah 1560 dan alıp geldiğine göre 1576 başarılı olmazsa (şu an 1571lerde) tekrar gene aşağı sarkma olabileceğini artık biliyoruz.. tenis topu misali kıracağı destek yada dirençlere gelip giider.. kırdığı yönde ilerler..

Dolar için 1,8080 rakamının güçlü direnç olduğunu dünki yazılarımızda paylaşmıştık.. bu direnç kırılmadıkça dolara TL den girişleri aşırı riskli buluyoruz..
dün 1,7950 idi bugün 1,8080 oldu kara bak demesin kimse ..

1,7950yazarken bankalar düz rakam 1,7920-1,8020 alış satış
şimdi 1,8080de iken ise 1,8020 - 1,8120 alış satış
kurlarını uyguluyorlar...
yani alımlarda arada alış satış rakamı olduğu için kardan bahsedilemez..

ülke içinde ekonomi sahte de olsa pohpolanırken, dünyada çoğu ülkeye nazaran işler yolunda iken, para girişi gelirken ya da gelmesi için önlerine kırmızı halı serilirken TL yi çok değersizleşecek umuduna kapılanlar  yanılgıya düşüyorlar.. Dışarıda kriz var iyi ki yoksa dolarcılar dolarzedeci olacaklardı..
AMA ŞUNU UNUTMAYIN ARKADAŞLAR DÖVİZLER İÇİN DE TÜRKİYE'DE EN ÇOK İŞLEM YAPILAN PARA DOLAR OLDUĞU İÇİN DÜNYA DA OLDUĞU GİBİ.. YILIN İLK YARISINDA BELİRTTİĞİM GİBİ DOLARIN GEL GİT YANİ İNİŞLİ ÇIKIŞLI DALGALANMALARINDAN FAYDALANILMALI.. ÖZELLİKLE SONBAHAR VE ABD SEÇİM DÖNEMLERİNDE İNİŞ ÇIKIŞLAR HIZLI OLACAKTIR..
bir ayllık süreçte yani mesela 1-30 kasım arası dolar sabit gibi görülecek lakin her gün ya da hafta iniş çıkışı arasında güzel kazançlar getirebilir.. Elbette kazaçlar getiren dolar bu iniş çıkışlarda da kazazede de yapabilecektir..
işbu sebeple pahalı olan varlığı çıkacak deselerde almayın deirm ben..

EFSF: ESM, 9 Temmuz'da operasyonel olabilir


EFSF: ESM, 9 Temmuz'da operasyonel olabilir

EFSF Başkanı Regling, Avrupa'nın daimi kurtarma fonu ESM'nin, 9 Temmuz'da operasyonel olabileceğini açıkladı..



Değerli Arkadaşlar !
Temmuz ilk haftası ekonomik plan takvimimize bu 9 temmuz tarihini de mutlaka alın...

euro/usd örnek kar satışı

euro/usd paritesi için 1,27 de iken  eurodan usd ye geç tavsiyesi, parite 1,25 lere uzanınca satışa hazırlanılmalı  yani gene euro tarafına geçiş düşünülebilir ya da altın ons beklenilerek ( o zaman 1610 idi hatırlanırsa parite 1,27 iken) dolardan onsa geçilebilir...
örnek..... 10.000 euronuzla 12,700 usd aldınız diyelim.. ( rakam örnek kar satışı yapalım diyelim kur 1,2550 iken)... şimdi tekrar 10,000 euro alabilmek için parite 1,2550ise 12550 usd verip 10,000 euro alırız..
12700-12550 = 150 usd fark var ki bu 150 usd kısa günün karı şeklinde değerlendirilebilir..


21 Haziran 2012 Perşembe

düşüş yaşayacak olan altn haziran sonu ama özellikle temmuz başında kar satışları oluşturacak seviyeleri gelmesi muhtemeldir..
sebebi nedir diye soracak olursanız bir önceki yazımızda da paylaştığımız gibi
1. ABD tarımdışı istihdam
2. AB Merkez bankası faiz toplantısı

alım yapılacak varlığın ucuz olması gerekir..

alım yapılacak varlığın ucuz olması gerekir..
ekonomi mantığı ile de bu böyledir.. günlük yaşamda da..
bu yuzden ucuz altın alabilmek için düşmesi gerekir...
düşüşe başlanılınca hemen almak sakıncalı bir durum arzeder..
her düşüş dalgasının birkaç gün sürdüğünü artık tecrübelerinizle yaşayarak anladığınızı düşünüyorum..

alım yaparken bunları dikkate aldıktan sonra sıraya alım yapmak geliyor,
alımlar parça parça yapılıp cüzdan dolduktan sonra hedefiniz konulacak
hedefiniz kar amaçlı oalcağından
1. kar marjınız
2. tarihleri takip edeceksiniz..

diyelim gram başı 2 tl karı yeterli buldunuz kendinize bakacaksınız takvimde ne var ona göre parça parça boşalt işlemini hızlı ya da yavaş yapacaksınız

en tatlı getiri gümüşün

gümüş 26 lı ons rakamalrını anlık olarak görsede 1 yılı aşkındır  26lı ons rakamlarında açılış ya da kapanış yapmadı..
27,30 çok önemli..
dolarcılar özellikle kuveyt gibi arbitraj ve gümüş olan yerde iseniz , ya da borsa da gümüş alacak niyetinde iseniz...
düşüleri fırsat belleyip bekle al - bek ve sat yapılabilir..
en tatlı getiri gümüşün ki olacak, ikinci platin, üçüncü altın olacak beklentisindeyim emtia grupları içerisinde...

ilk hedef 90-92 aralığı verilmiş

DEĞERLİ ARKADAŞLAR !

96 ve üstü gördüğünde satış verildiğinde ilk hedef 90-92 aralığı verilmiş ama alımların yavaş ve temkinli olması gerektiğini paylaşmıştık.. 85-90 aralığına gelmeden önce 94-96 satış fırsatı verme ihtimali olduğundan  bir parça alım için bu seviye verilmişti..
gümüş için hala susuyorum farkında iseniz..  1,55 lere biraz yaklaşsın o trende göre alıp almama konusunu görüşelim.. gümüş ons olarak yaklaşık %2-3 düşüş daha gündemimde... gümüş sert tanıdık düşüşünü yapmadı daha..

TEMMUZ AYININ İLK HAFTASI

dün FED öncesi  beklenen görüş düşüş yönünde idi  herkes tarafınca fakat Yunan seçimleri, G-20 demeçleri ve desteklerinin olumlu haberleri FEDi rahatlattığından riske girerek en fazla %25 sermayeden alımlar 91,50 lerde önerilmişti ya da 1585-1600 aralığında..  öngörü ne kar ne zarar getirdi lakin gram bazında 90-91 arası ons oalrak 1585 olduğunda ZARAR kes düşünülebilir.. çünkü alacağı satışta 90 altını rahat artık görebiliriz..
olası alımlarda ise 94 e doğru elden çıkarılmasını şu konjukturde yapılabilir..Farklı ekonomik gelişmeler krizler vb durumda rakamlar ve destek direnç seviyeleri değişebilecektir..

nakitçiler kendilerini
TEMMUZ AYININ İLK HAFTASINA ODAKLAYACAKLARDIR...
1. ABD TARIMDIŞI İSTİHDAM ( her ayın ilk cuması açıklanır)
2. 6 temmuz AB MERKEZ BANKASI FAİZ BEYANATI... ( AVRUPADAN PARASAL GENİŞLEME LTRO YA DA FAİZ İNDİRİMİ KARARI GELEBİLİR)

Merkez bankası döviz munzam oranları ile

Merkez bankası döviz munzam oranları ile dolara (dovize) kafayı taktı..
şu an dolar alım için beklemeye hala devam..
doların düşüşü altını da gram bazında geriye çekme ihtimali yüksektir.

TCMB nin dolar ile (döviz) bu kadar uğraşmasını biz gelecek günlerde  dünyada dolar endexinin güçlenebileceği ihtimaline karşı bir zırh olarak bir koruma kalkanı olarak kullandığını düşünmekteyiz.. Eğer tahmin ettiğimiz korkuyu TCMB de sezmiş ise ve karar merci olan tercihini kullandığı yön istikametinde haklı çıkması demek altın gram fiyatının TL olarak bizim beklediğimiz süreden önce 85-90 aralığına gideceğine işaret demektir..

Bekleme de kal denilmesi piyasanın bile kafası karışık olması ve bir acayip olmasından ileri gitmektedir..
Çok nadir görürsünüz boyle dönemleri..
dolar dün de belirttiğimiz 1,7880 ve 1,7760 bize ikili dip yaparak göz kırpacağı desteğin başlangıç seviyesi 1,7910 dur.. bu seviyeler kıyısından köşesinden göz kırpmadığı sürece al demek acelecilik olabilir..

euro vb den dolara geçiş dün söylendiği gibi 1,27 den yapılıp 1,26,1,25.. vb her düşüşler kar satışı olarak değerlendirme açısından düşünülebilir..
herhangi bir şekilde dolarda olanlar satış yapmadılar ise şu aşamadan sonra metaller ya da euro arbitrajı için fırsat kollayabilirler.. emtia(altın gümüş vb) ve euro karşısında  dolar ezildikçe yani ons düştükçe ya da parite geriledikçe (euro/usd) elinizde ki dolar dünyada güçleniyor demektir ve güçlü dolarınızla ezik altın vb alabilirsiniz..

ALTIN FONA YANİ KAĞIDA DÖNÜŞTÜ

Değerli Arkadaşlar!
Sayın sıd vb diğer 108 TL veya 100 üstü diyelim altın alıp bekliyoruz ne yapacağız diyenlere genel bir cevap hazırlayalım istedik..
Aslında sayfa sayfa altın tüyoları ya yatırımcı bilgileri  verirken ara ara hep nasıl yatırım yapılır, ne durumda sat ya da al yapılır gibi ipuçlarını bilgi amaçlı paylaşmaktayız..
öncelikle zararına satış yasak düsturumuz her daim vardır.. lakin gram başı 18 tl zararda küçümsenemeyecek bir rakam...belki kaba olacak ama batan gemide risk daha sert ve keskin olmalı..ama kesinlikle %100 al sat şeklinde değil elbette..
100 ve üstü olan arkadaşlara en büyük önereceğim husus altın sat dediğimiz pozisyona geldiğinde (geçen 96-97 de denildiği gibi) %25 lik kısımlarını gözden çıkaracaklar.. O an TL yemi dolara mı olacağı hususunda o günün hangi tarafta çok getirisi var ise o yöne olmalı diyecek olsak da en çok tercihinizi arbitraj konusunda yapmalısınız.. Çünkü her hafta ortalama 30-50 usd lik iniş çıkışları ons başında altında görürken tl gramı bazen uzun süre aynı seviyelerde kalıyor... Tl gram ile belki de sadece Türkiyeliler al sat yapıyorlar ama altın dolar gramında tüm dünya işlem yaptığından dalgalanmalar daha sert olacağından bunu öneriyoruz..
her öneri ya da tez de lütfen dayandığı temeli kendi kafa ve mantığınızca da uygun gördükten sonra karar veriniz..

LÜTFEN ARTIK ALTIN FONA YANİ KAĞIDA DÖNÜŞTÜ YA DA DÖNÜŞMEK ÜZERE...
KLASİK GELENEKSEL TAVSİYELER ARTIK İŞLEMİYOR..
ALTIN ARTIK UZUN DÖNEMLİ YATIRIM ARACI DEĞİLDİR BUNU LÜTFEN KAFANIZA SOKUN..
Burdana altın alınca uzun süre beklenilince kar edilmeyecek , kazanç gelmeeycek şeklinde yorumlanmasın lütfen.. Sadece 9 ay önce 108 den alınan altın şimdi 18 tl aşağıda satılmak istense.. 9 ay uzun süre arasına girmiyor mu... 5 sene sonra belki 200 tl olacak... Ama beni 1 yıl süründürdükten sonra kabusum olduktan sonra ne kıymeti var..
KENDİ PARAMIZLA REZİL OLUYORUZ deyimine denk geliyor..
FİZİKİ ALTIN ALDI İSENİZ BEKLEİTN UZUN SÜRE SÖZÜM YOK.. AMA GRAM YATIRIMCISI İSENİZ YANİ BANKA HESAPLARINIZDAN AL SAT YAPIYORSANIZ  UZUN SÜRELİ YATIRIM OLMADIĞINI ALTININ ANLAYIN ARTIK..

UZUN SÜRELİ YATIRIM TOPRAKTIR..Arsa, ev vb..

Borsa vb işlem gören herşey, kar aamaçlıdır.. Karı görünce alınmalıdır.. Altın da bu amaçla artık işlem görmektedir.. Ne madenler yokolduğu için geçen sene 110 tl oldu altın ne de şimdi madenler ve ekonomi geçenseneye nazaran iyi olduğu için altın düştü bu kadar..

Lütfen ihtiyacınız olan para ile al sat işlemine girmeyin.. Madm girdiniz paranızı dolar-altın-tl vb portföy yapıp çeşitlendirin.. Ve lütfen  al sat yaparken parça parça yapın ki en tepe ya da en dipi yakalama şansınız çoğalsın..

soru cevaplar şeklinde inşallah yazılarımzız devam edeceğiz..
cevaplarınızı genel de yazacağım...

bol kazançlar

AÇIK PİYASA İŞLEMLERİNE İLİŞKİN BASIN DUYURUSU


Sayı: 2012- 43
21 Haziran 2012
AÇIK PİYASA İŞLEMLERİNE İLİŞKİN
BASIN DUYURUSU
Yapılan TL likidite öngörüleri çerçevesinde, Para Politikası Kurulu’nun 21 Haziran 2012 tarihli toplantısında alınan karar uyarınca bir sonraki Kurul toplantısının yapılacağı 19 Temmuz 2012 tarihine kadar miktar ihalesi açılacak günlerde fonlama tutarının 1 milyar TL ile 5 milyar TL arasında olması kararlaştırılmıştır.
Ayrıca, 22 Haziran –19 Temmuz 2012 döneminde açılacak bir ay vadeli repo ihale miktarına ilişkin üst sınır her bir ihale için 5 milyar TL olarak belirlenmiştir.
Likidite koşullarında öngörüler dışında önemli bir değişiklik gözlendiği durumlarda planlanan limitlerin dışında fonlama yapılabilmektedir.
Kamuoyunun bilgisine sunulur

ZORUNLU KARŞILIKLARIN DÖVİZ VE ALTIN CİNSİNDEN TUTULABİLMESİNE İLİŞKİN BASIN DUYURUSU


Sayı:2012 –44
21 Haziran 2012
ZORUNLU KARŞILIKLARIN DÖVİZ VE ALTIN CİNSİNDEN TUTULABİLMESİNE İLİŞKİN BASIN DUYURUSU
29 Mayıs 2012 tarihinde Bankamızca alınan kararlar doğrultusunda, Türk lirası zorunlu karşılıkların Türk lirası veya döviz cinsinden tesis edilmesindeki maliyet farkının azaltılması ve bankaların yeni imkânı likidite gereksinimleri doğrultusunda serbestçe kullanabilmeleri amacıyla, Türk lirası yükümlülükler için tesis edilmesi gereken zorunlu karşılıkların döviz olarak tutulabilecek kısmına ilişkin üst sınır yüzde 45’e yükseltilirken Türk lirası zorunlu karşılık yükümlülüklerinin ilk yüzde 40’lık dilimine denk gelen tutarın önceden olduğu gibi “1”, yüzde 5’lik ikinci dilimine denk gelen tutarın “1,4” katsayısıyla çarpılmak suretiyle bulunan toplam tutar üzerinden ABD doları ve/veya euro döviz cinslerinden tesis edilmesi imkânı sağlanmıştı. Bankalar bu imkândan büyük ölçüde ve istikrarlı olarak yararlanmakta olup, kullanım oranı sektör genelinde yüzde 97 civarında gerçekleşmiştir. Söz konusu imkânın üst sınırının yüzde 50’ye yükseltilmesi kararlaştırılmıştır. Yüzde 5’lik ilave (üçüncü) dilime denk gelen tutar “1,7” katsayısıyla çarpılmak suretiyle bulunan toplam tutar üzerinden ABD doları ve/veya euro döviz cinslerinden tesis edilebilecektir.
Mevcut imkân dâhilinde Türk lirası zorunlu karşılıklar için 14,3 milyar ABD doları tutulmakta olup, sağlanan ek imkânın aynı oranda kullanılmasıhalinde, Bankamız rezervlerinde yaklaşık 2,7 milyar ABD doları artış olacak, piyasaya ise 2,8 milyar TL likidite sağlanacaktır. Bu uygulama 22 Haziran 2012 tarihli yükümlülük cetvelinden itibaren geçerli olacak ve tesis dönemi 6 Temmuz 2012 tarihinde başlayacaktır.
Diğer taraftan, Bankamız altın rezervlerinin güçlendirilmesi ve bankacılık sisteminin maliyet ve likidite kanallarının olumlu etkilenmesi amacıyla hali hazırda yüzde 20 olan ve kullanım oranı sektör genelinde yüzde 92 olan Türk lirası zorunlu karşılıkların altın olarak tesis edilebilmesine ilişkin üst sınır yüzde 25’e yükseltilirken, ilk yüzde 20’lik dilime denk gelen tutar önceden olduğu gibi “1”, yüzde 5’lik ikinci dilime denk gelen tutar ise “1,5” katsayısıyla çarpılmak suretiyle bulunan toplam tutar üzerinden altın olarak tesis edilebilecektir.
Mevcut imkân dâhilinde Türk lirası zorunlu karşılıklar için 10,4 milyar TL değerinde 112 ton altın tutulmakta olup, sağlanan ek imkânın aynıoranda kullanılması halinde, Bankamız rezervlerinde yaklaşık 2,2 milyar ABD doları artış olacak, piyasaya ise 2,8 milyar TL likidite sağlanacaktır. Bu uygulama 6 Temmuz 2012 tarihli yükümlülük cetvelinden itibaren geçerli olacak ve tesis dönemi 20 Temmuz 2012 tarihinde başlayacaktır.
Kamuoyunun bilgisine sunulur.

20 Haziran 2012 Çarşamba

kutlama ve mesejlarınız için herkese teşekkürler..
sağlık ve mutlu günler Sizlerle olsun...
bol kazançlar..

elde zaten mevcut altın var ise alım  yapmak fazla mantıklı değil gibi...
nakittekiler için son işlem saatlerimizde yani ABD borsaları şekillendiğinde bir nebze alım riskine girilebilir..
akşam zaten elimiz kolumuz bağlı olduğundan bu seçenek tavsiye edilebilir..

bugün grafikler işe yaramaz

%25 al denildi aşağıda ki yazı da ..
bu kesinlikle teknik, indikatör graf al sinyali felan değildir..
Zaten olamaz da..
Bugün Bernanke amcanın iki dudağından çıkacak kelime şekil verecek..
Bu yüzden teknik grafik vb soylemleri yapanlar işkembeden atarlar..
Gene de grafikler ne diyor derseniz bugün altını düşürecek veri gelmediği gibi tam tersi euro/usd paritesine pararle Yuann vb den dolayı iyi haberler de gelmişti.. Buna rağmen ters gidiyor..
Dolar grafiklerde gelen haberler ve kredi puanımız arttırılması ile düşüş yönünde..
Grafikler de henüz al sinyali yok...

Bernanke konuştuğu an da zaten yeni bir denge oluşacak grafiklerde.. bu yuzden şu an traderler ( büyük küçük herkes)  ne yapsam ya da karar şu olur diye  yatırım kararı alıyor kimi bekliyor... işlem hacmi ve traderlerin heyecanından dolayı oynaklık var..
ama gene tekrar ediyorum KESİNLİKLE GRAFİKLER, İNDİKATORLER VB ÇALIŞMAZ ...
grafiklere göre altının bugün ve yarın dipi noktası 1603 direnci ise 1633... ama bu iki aralık kırılacak grafikler o zaman iflas edecek yeni trend Bernanke ile belli olacak..
işbusebeple %25 al fikri tamamen risk almadır.. Nakitçiler nakitte kalmaktansa heyecana ortak olsunlar.. olası çıkışta 1-2 tl ya da gram başı 3-5 usd cebe sokabilsinler.. unutmayın çıkarsa gram tl değil gram doalr daha fazla prim yaptıracak..

20 haziran FED

Değerli Arkadaşlar !
bugün özel bir gün olması sebebiyle birkaç saatliğine teknoloji ile buluşma gereği hissettik..
düğün dolayısıyla en son yazdığım 1 hafta öncesinden bu tarafa bazı rakamlar beklentimiz doğrultusunda çıkması TL de beklemenin mukafatını vermiş oldu şükür...

altın için birinci alım seviyesi 90-92 li rakamlar
dolar için önce 1,80 nin altını görelim önce demişiz.

Dolar da 1,80 altını gördük mü gördük? Hadi alalım mı yok hemen daha... 1,80 altı zaten yoklanacaktı bugün Moddys  ülke puanımızı kredimizi bir puan arttırınca bu düşüşe bal kaymak oldu... neden almayalım çünkü 1,7840-1,7760 aralığı var ki çok tehlikeli.. kırarsa bu sağlam desteği tepetaklak aşağı gideceğiz .. kıramazsa gene 1,82 ilk direnci kırmaya yöneleceğiz.. İşbu sebeple ucundan köşesinden 1,7840 yoklanmadan atlamak çok sakıncalı...

altın da ne mi yapalım TL nakitçi dostlarım.. bu seviyelerden var mısınız akşam ki FED ile bahis dansına.. hadi o zaman %25 ( en fazla) paranızla girin riske işler yolunda giderse 1 günde gram başı en az 1-2 tl kar ki bir gün bile diyemeyiz buna şimdi alsan 1 saat sonra kapanır piyasalarımız sabah açılınca ki 1 saat lik çalışma ile alınabilecek kar..
Ters bir durum olduğunda ise zaten elde nakit olduğu için daha  aşağılardan  altın alacağınızdan  ortalamanız gene düşmüş olacak..

Yunanistan kurdu kuracak hükümeti , eğer kuramazsaydı FED çok zor durumda kalacaktı...
Bugün FED in Bernanke biraz rahatladı.. Hem İMF, hem G-20 ülkeleri destek vaadlerinde bulundular krize, bir de Yunan seçimi tam istedikleri gibi oldu.. Bir nevi kısa süreli de olsa moral buldular.. Bir nevi uyuşturucu aldı piyasalar ve kafalar hoş bugünlerde... İşte bu yuzden Bernanke biraz rahat...

yukarıda altın alım tavsiyesi ABDpiyasaları açıldığında uygulanabilir yani 16:30 - 17:50 bizim mesailer kapanmadan..

ara ara sorularıza bugün 18:00 e kadar cevap verebilirim bilginiz olsun..

bir müddet yokum çünkü..