6 Ekim 2012 Cumartesi

8 -12 EKİM EKONOMİ TAKVİMİ


8 EKİM 2012  Pazartesi

--:--  Avrupa  Bölgesi Maliye Bakanları Toplantısı
--:--  Japonya Tatil
09:00 Almanya Dış Ticaret Dengesi

EKİM  2012 Salı

02:50 Japonya Dış Ticaret Dengesi
10:00  Türkiye Sanayi Üretimi
 
10 EKİM 2012 Çarşamba

21:00   ABD Fed Bej Kitap

11 EKİM  2012 Perşembe          

09:00 Almanya TÜFE
15:30 ABD Dış Ticaret Dengesi
15:30 ABD İşsizlik Başvuruları


12 EKİM  2012 Cuma

12:00 Avrupa  Bölgesi/Sanayi Üretimi
15:30 ABD ÜFE

@ekonturk

5 Ekim 2012 Cuma

Suriye'ye yine karşılık verildi



Hatay'ın Yayladağı ilçesi kırsalına Suriye yönünden gelen bir top mermisi düştü. Olay üzerine Türkiye'den de karşı atış yapıldı.

Suriye'den yapılan top atışları sırasında, akşam saatlerinde bir top mermisi Hatay'ın Yayladağı ilçesi sınırlarına düştü.

Özgür Suriye Ordusu ile yaşanan çatışmalar sırasında, Suriye Ordusu'nun Lazkiye kenti sınırından attığı top mermisi, Hatay'ın Yayladağı ilçesi Aşağı Pullu Yazı Köyü kırsalına düştü. Top mermisinin Türkiye topraklarına düşmesi üzerine, ilçedeki 3'üncü Hudut Tabur Komutanlığı'na ait obüsler, Suriye topraklarına top atışı yaptı.

CAN MAL KAYBI YOK

Top mermisinin kırsal alana düşmesi, can ve mal kaybını önledi. Askeri yetkililer, askerin teyakkuz halinde olduğu öğrenildi.

DHA

5 Ekim 2012 Altın

Günaydın !
Hayırlı ve bol kazançlar !
 Bugün ABD den tarımdışı ve işsizlik verisi gelecek.. Belki de FED in son 12-13 Eylül kararının ardından önemle ve merakla beklenen gün bugün..

Önceden ne olacağı kestirilemeyen verilerden biri olan tarım dışında bugün olumlu haberlerin gelmesi yönünde beklenti çok yüksek.. Eğer beklenildiği gibi veri iyi gelecek olursa altın da satışlar söz konusu olabilecektir..
Satışların 1769 ve ardından 1744 kırıp kırmaması önemlidir.. Bu destekler kırılmadığı takdirde  buralardan güç toplayıp kendini yukarı atacaktır diyebiliriz altın...

Altın ons da yaşanacak her yükseliş kar satışına yaklaştığımızın göstergesi olarak da değerlendirilmelidir.. Sadece şunu belirtmek isteriz ki tüm varsayımları grafiklere koyduğumuz da geçen de paylaştığımız gibi altın sırasıyla
1807 - 1821 - 1850 dirençleri görülürken
1749 - 1707 - 1630  destekleri ki aşağı düştüğünde hareketlerin daha hızlı olacağını yorumlayabiliyoruz..

İşbu sebeple pahalı ve yüksekte olan bir varlığı almaktansa ya sabit pozisyonların korunması ya da dolar gibi altına  muadil varlıkların alım seçeneği düşünülebilir...

Altın her düzeltmesini şu son çeyrekte alım olarak değerlendirilmesinde fayda var..  Ayrıca Altının artık 1800 yapıp yapmasına değil tutunup tutunamayacağına odaklanmamız gerekiyor.. 1800 görür ve tutunamazsa piyasa oyuncuları altın hayli şismiş karları boşaltalım düşüncesine girdiklerinde satışların sert olması içten bile değil..

ons altın 1797 direncini bir türlü kıramaması ve zorlanması da 1800 psikolojik yaklaşımından kaynaklanmaktadır..
15:30 da açıklanacak veri olumlu geldiğinde satış dalgasının 3-5 güne yayılabileceği gerçeğini de unutmamak gerekir.. Bazen çoğumuz anlık tepkiye göre hareket etmekte olduğumuz için paylaşalım istedik..

Tarımdışı ve istihdam üzerine kurulan senaryolar:

Veriler ardından yaşanacak gelişmeleri 1-5 gün aralığına dağıtacak olursak şu şekilde olur..
kısaltmalar: Tarımdışı İstihdam : TDİ
İşsizlik: İş

Tüm senaryolar: 
1. senaryo : TDİ Beklenenden İyi + İş (artış) olursa altın ons önce değer kaybeder ardından toparlanır. Hali hazırda ki verilerle onsun değer kaybetmesini 1770 ya da en son 1750 üstünde tutması kaydıyla 1807 denemesini gerçekleştirebilir.. 
Dolar cephesinde ise önce değer kazanır ardından düşüşler ile karşılaşılır.. Euro/usd paritesi de önce düşer ardından toparlanır..

2. senaryo : TDİ Beklenenden Kötü + İş (düşüş) olursa altın ons önce değer kazanır ardından kayıp verebilir.. Hali hazırda ki rakamlar ile onsun değer kazanması 1814-1821 direncine bağlı olup aşamadığı takdirde yapacağı satışlar ile 1770 desteği denenecektir.
Dolarda önce düşüş ardından toparlanırken; Euro/usd paritesinde önce yükselişler görür ardından kar satışları ile düşüşler görülebilir..

3. Senaryo: TDİ Bekleneden iyi + iş ( düşüş) olursa altın onsunda kayıplar yaşanır.. Bu gelecek verinin ne kadar iyi olduğuna göre değişmektedir.. burada önemli olan 1762-44 ilk başta kırılıp kırılmayacağı gözlemlenmelidir.. Desteğin kırılması satışları hızlandırabileceği gibi destek kırılamaz ise düşüşler yeter denilerek alımlar ile toparlanır..

Dolarda güçlü bir artış görülebilir… Euro/usd paritesi bu veri ile sert düşüşler ile karşı karşıya kalabilir..

4. Senaryo: TDİ Beklenenden kötü + iş (artış) altın onsu çıkış yapabilir.. 1850 ihtimali üzerinde duranlar buna bel bağlamış olabilirler.. Veri beklenenden çok çok farklı olmalı unutmayın..

Dolarda düşüşlerin sert olacağı senaryo budur.. parite buna bağlı olarak 1,32 ve üstü seviyelerine götürecek bir gelişme olur böyle rakamlar gelirse..

Bol kazançlar, 

@ekonturk

4 Ekim 2012 Perşembe

FOMC Tutanakları Yayınlandı


FOMC Tutanaklarından Sıra Dışı Bir Şey Çıkmadı. Üyeler Büyüme Üzerindeki Baskıya Yönelik Endişelerini Dile Getirdi ve Yeni Varlık Alımının Ekonomiyi Destekleyeceğini Savundu.

Üç hafta önce tarihi QE3'nin açıklandığı FOMC toplantılarına ait detaylı tutanaklar biraz önce yayımlandı. Tutanakların en göze çarpan noktaları üyelerin büyük bölümünün büyüme üzerindeki aşağı yönlü risklerden dolayı endişeleri ve neredeyse bütün üyelerin QE3'nin büyümeyi destekleyeceğine inanarak yeni varlık alımına evet demiş olması.

Tutanaklardaki diğer önemli noktalar ise şöyle;

- yeni tahvil alımlarıyla oluşabilecek bilanço riskleri yönetilebilir,

- konut sektörü ekonomideki toparlanmayı baltalıyor,

- AB borç krizi, ABD mali uçurumu ve global yavaşlama ekonomi üzerindeki en büyük riskler,

- Fed'in faiz oranı ile ilgili geleceğe yönelik verdiği yönlendirme yerine başka bir araç geçebilir, Evans ve Rosengren'in başını çektiği grup faiz oranı yerine işsizlik oranı gibi sayısal hedeflere odaklanmayı savundu.

FOMC tutanaklarından sıra dışı bir şey çıkmadı. Bu nedenle piyasa üzerinde büyük bir etki yaratmadı tutanaklar. Fakat tutanakların açıklanmasıyla USD'nin bir miktar değer kazandığını gördük.

04 ekim 2012 altın dolar

Günaydın ,
hayırlı ve bol kazançlar !
Akşam üstü Ş.Urfa Akçakale ilçemize düşen Suriye bombası ile yükselen tansiyon Türkiye'nin misilleme yapması ile sürdü. Bizim taraftan top atışları öncesinde de yapıldığı zaten açıklandı.. Bu olay bizi savaşa kadar götürmez..son 10 yılı nasıl şa'şalı yaşadığımızın bedeli daha sonra çıkarılacak.. Neyse bu siyasi oyunları bir tarafa bırakalım.. Nasıl olsa birileri kaosa sürekleyip çıkmaza soktuklarında Türk halkı olarak ülkeyi kurtaran gene biz olacağız..

Piyasalar özellikle dış piyasalar bu olayı fazla ciddiye almadılar ki gece saatlerinde emtia grubunda ki sessizlik buna delil.. Ayrıca Petrol bile dün %4 düşüşte idi , İMKB de dün %1 kayıp vermişti..
Açılışta da İMKB düşüş yönünde tepki verebilir bugün ilk açılışta ama kimse geçmiş düşüşlerden ( Avrupa da yaşanan sıkıntılardan vb) sert bir düşüş beklemesin..
Doların artışı da tam Suriye olayı ile alakalı değil.. Kısmen etkisi var.. Keşke savaş ortamında bu kadar az çıkabilse değil mi?
dün 1,7960 da 1,8050 lara kadar çıkmış...nerdeyse 1 puan artış.. Savaş durumu ciddiye alınırsa doların çok kısa sürede en az ilk başta % 3 kadar bir artış göstermesi gerekirdi...
Herkes aslında neler olacağını ve meclisin ve hükümetin nasıl davranacağından çok Suriye'nin tutumunu bekliyor. Çünkü Suriye sert bir karşılık verecek olursa  hiç istemediğimiz gelişmeler yaşarız..Savaş hoş bir şey değil, özellikle ABD adına girmek hiç hoş değil.. Irak'ta, Suriye de pkk için girme, menfaatin için girme başkaları adına gir bu işte hoş olmayan...

Dün ve her zaman da bahsettiğimiz gibi teknik grafik ve analizler bak bir hiçmiş.. Dolar aşağı beklentisi herkesçe hakim iken olmadık bir gelişme yönü değiştirebilmekte.. Dolar da aslında 1,8080 denemesini bu haftalarda beklediğimizi paylaşmıştık Sizinle... bu kadar kısa yani dün gerçekleşmiş olmasın da %40 kadar Suriye'nin etkisi var, dirençler aşılınca işlemler artması sebebiyle oldu çıkışın devamı..  Şimdi eğer 1,8080 seviyesi Suriye kaynaklı haberler ile aşarsa 1,8210 denemesi ile karşı karşıya kalacağız.. Suriye karşılık vermediği sürece 1,85 şimdilik hayalini unutun...

Not: İnmeye yüz tutmuş doların, çıkarılması için bombalama yapıldı , hükümetin bazı politikaları gerçekleşsin diye bu Suriye gündem başı oldu diyenler de az değil.. Biz bu kadar acımasız komplolar türeten kafamızın bir gün keseleceğini bilsek de demirbaş eşyan olan uçağın düşürülürken sessiz olanların, yanlışlıkla düşen bir bomba da savaş moduna girmeleri bizim garibimize gitti..

Altın cephesi bugün ve yarın ki gelişmeleri bekliyor artık...
AMB faiz beyanatı ve FOMC tutanakları bugün, tarımdışı yarın...
Altın doların artması ile içerde artış göstermesi gün içi gayet doğal...
parite 1,2920 yön çizim kararı..  altında kaldıkça çıkamıyor.. dün de paylaşmıştık... üstünü de kırıp geçip ilerleyemiyor...

1,7860-1,7920 ilk alış bölgesi olarak verdiğimiz doların ilk satış bölgesi 1,8060 - 1,8110 aralığıdır (pivotu 1,8080) gelişmelere kar çıkışı düşünülebilir.. Gelişmeler iyice kötüye giderse dolar için bir sonra ki basamak olan 1,82 satış için beklemeye devam edilebilir.. Ama adım adım birinci merdivenden dönip dönmeyeceğine göre diğer basamakları düşünmek gerek... İlk basamakları yok sayıp en üst merdivene birden çıkmak nasıl imkansız ise bu da öyle..
dolar dolar diyorduk buyrun bakalım kim satış fırsatını yakalayıp değerlendirebilecek.. Yoksa çıktı bu savaş olacakmış furyası ile parama para katayım hayaliyle elde mi tutulacak ve nereye kadar..
rakamlara fazla takılmadan eğer kar var ise çıkarmak mantıklı.. CEBE GİRMEYEN PARA , PARA DEĞİLDİR.. dün çıkmıyor diye yakınan nefsiniz bugün çıktığını görünce daha da çıkacak beklentisini şeytanca size aşılayacaktır

Bir de bir hatırlatma da bulunalım..
Çoğu yatırımcı maalesef aceleci ve kuralları bilmiyor..
Olayı bir toto - loto gibi görünüyor...
Bu işler futbol maçı için oynanan toto lotoya benzemez... Mesela bu hafta oynanacak olan BJK-FB maçı için tahminde bulunur paranızı yatırırsınız.. maç oynanıp bittiğinde tahminizi doğru ya da yanlış ortaya çıkar.. Ama para piyasa işlemlerinde gelecek zaman belirsizliği var..
Efendim ben dolar aldım amma çıkmadı.. ee kardeşim düşmedi de.. bu düğmeye basılacak bir oyun  değil ve elde değil ki rakamların oynatabilmek.. Hem yatay seyr var ise  yürümeyen doları ya da altın için çıkmadı bu ya demek kadar yanlış bir şey olamaz..
Keşke hep tren gibi otobüs gibi araba gibi olsa, binsek alsak toplasak altınları sonra gaza basıp gitsek..


3 Ekim 2012 Çarşamba

Suriye'yedeki hedefler vuruldu!



Başbakanlık'tan yapılan yazılı açıklamada Suriye'ye karşılık verilerek belirlenen noktaların vurulduğu bildirildi

Akçakale'ye top mermisi düşmesiyle ilgili olarak Başbakanlık'tan yapılan açıklamada, ''Bu menfur saldırıya, sınır bölgesindeki Silahlı Kuvvelerimiz tarafından angajman kuralları doğrultusunda anında gereken karşılık verilmiş, radarla tespit edilen Suriye'deki noktalara top atışı yapılarak hedefler vurulmuştur'' ifadelerine yer verildi.


Suriye daha önce de vurulmuş

Başbakanlık, bugün Akçakale'ye düşen ve 5 kişinin ölümüyle sonuçlanan patlamanın ardından Suriye'ye karşılık verildiğini ve askeri hedeflerin vurulduğunu açıkladı.

Ancak Genelkurmay kaynakları Suriye'den gelen benzer saldırılara daha önce de karşılık verildiğini söylediler. Askerler “İlk kez  açıklandı ama karşılık verilmesi ilk değil. Daha önce de Türkiye topraklarına özellikle yaklaşık 10 gün önce yine aynı bölgeye top mermileri düştü. Buna karşılık verildi” ifadesini kullandılar.

3 Ekim 2012 : Altın

Günaydın değerli Arkadaşlar !
ABD Dolar endexi 80,10 üzerine çıkma ihtimali söz konusu ( şu sıralar 79,90larda endex) eğer endex 80,10 üzer,ne kendisini atabilir ve üzerinde bir süre durabilirse altın ons için bu satış yer mesajını d aberaberinde getirebilecektir.. Bu husus lütfen aklınızda olsun..

Dolar/tl teknik olarak çoğunuzun okuduğu gibi aslında düşüş eğiliminde lakin olaya siyasi, ekonomi-siyasi politikalar, ekonomi planlamaları vb birçok etken girdiğini her zaman göz önünde bulundurduğumuz için dolar-tl nin bu haftalarda 1,8080 denemesine gideceğini geçen haftalarda paylaşmıştık.. Tek başına teknik analizin bilgisayar programından ibaret olduğunu lütfen unutmayın.. Ve tek başına fazla da itibar etmeyin.. Zaten sadece teknik analizci olanlar bu piyasa da ya geride kalan yardımcı elemanlar; ya da işlem emri verdirilip düğmeye basanlardır..

Sanal ortam da teknik kelime kullanıp, süsleyip püslenmeleri karşılığında birilerinin arkasına takılıp paranızı kaybetmeyin :) Ne çakallar var gerçek kimliklerini saklayıp masum masum ortalarda gezinen... Belki kaba olacak affınıza ve hoşgörünüze sığınıyorum PARANIN ALLAH'I OLMAZ...

Altın onsu bir türlü 1772 den aşağıya indiğinde tepkisini göremedik.. ona göre 1740-50 alım mı yoksa bekleme mi yapacağımıza karar vereceğiz...
Altıncıların ons bu kadar yükseklerde gezdiğinde TL ye geçiş yapması uygun görürken, TL den alımları sakıncalı görüyoruz.. Herzaman belirttiğimiz gibi sakıncamız çıkmaz diye değil pahalı oluşundandır.. Düşüş yaparsa alırız deriz; yapmazsa canı sağolsun demeye alışın.. Elinizde ki para almadınız diye uçacak değil, ah alsaydım şu kadar karım olurdu diyen görüşünüz var ise bence şans misali al sat işlerini toto lotoya benzetiyorsanız bence uzak durun...
Bu piyasanın karı 5 olursa zararı 10 ve fazlasıdır... Bunu hepimiz biliyoruz..
altın onsun dirençleri özellikle yukarı tarafa yay misali zıplatabilecek sırasıyla 1792-1797-1807 dirençlerini aşamadı.. Aşamadığı her deneme onsu 1710 yönüne çekebilir ihtimalini göz ardı etmeyin.. 

Altında yeni zirveler gelir mi?


1.782 $/ons ile Şubat’tan bu yana en yüksek seviyelerini test eden altın fiyatlarının tarihi zirve seviyeleri olan ve Eylül 2011’de test edilen  1.921 $’ı görüp görmeyeceği merak konusu.

Altın Mayıs ayında gördüğü 1.525 $ seviyelerine göre yaklaşık yüzde 15 değerlenmiş durumda olan altını destekleyen faktörler:

1. Parasal genişleme: Son bir ayda ABD, Avrupa ve Japonya Merkez Bankaları yeni varlık alım programları açıklarken, Çin Merkez Bankası da faiz indirimine giderek parasal genişlemeyi sürdürdüler. Özellikle Fed’in 3. Tur parasal genişlemeyle ucu açık aylık 40 milyar $’lık alım programı, altının hızlı yükselişindeki temel etken oldu.

2. Carry-Trade: Parasal genişleme ile birlikte faizlerin tarihi düşük seviyelere düşmesi ve bu seviyelerin kalıcı olacağının taahhüt edilmesi sonucunda yatırımcıların çok ucuz maliyetle borçlanarak altın gibi değerli metallere yatırım yapması daha kolay hale geldi.

3. Yüksek getiri arayışı: Varlık alım programlarının açıklanmasının ardından Almanya, ABD ve Japonya gibi ülkelerin devlet tahvil getirilerinin %0’a yaklaşması yatırımcıları getiri arayışına iterken, bu durum altına olan talebi artırdı.

4. Jeopolitik risklere karşı güvenli liman: Altın, başta İran-İsrail tansiyonu olmak üzere Ortadoğu’daki ve Uzakdoğu’da Çin-Japonya arasındaki jeopolitik risklere karşı önemli bir güvenli liman olarak talep görüyor.

5. Global krizin artçı etkilerine karşı güvenli liman: ABD’nin 2008 finansal krizinin başlamasının ardından 4 ve Euro bölgesi borç krizinin 2010’da Yunanistan ile başlamasının ardından 2,5 yıl geçmesine rağmen her iki kriz de hala tam olarak geride kalmadığı gibi artçı etkileri sürüyor. ABD’nin mali uçurumu ve/veya AB’de kurtarma paketleri konusunda bir görüş ayrılığı meydana gelmesi gibi potansiyel belirsizliklere ve artçı etkilere karşı altın bir güvenli liman olarak talep görmeyi sürdürüyor.

6. Enflasyon endişeleri: Her ne kadar şu anda hem ABD (%1,7) hem de Euro Bölgesi (%2,7) gibi gelişmiş ekonomilerde enflasyon çok düşük seviyelerde olsa da, açıklanan parasal genişleme programlarının orta-uzun vadede enflasyon riskini getirebileceğine ilişkin öngörülerle de altın, önemli bir korunma aracı olarak talep görüyor.

7. Teknik göstergeler: Teknik analiz teorisinde 50 günlük hareketli ortalamanın (HO) 200 günlük ortalamayı yukarı yönlü kesmesi şeklinde açıklanan altın kesişme (golden-cross) yükselişin devam edeceğine işaret eder. Altında bu kesişme gerçekleşti ve altın 50 günlük HO’nun (1.681 $) oldukça üzerinde. Son dönemdeki hızlı yükselişin ardından bazı göstergeler aşırı alıma işaret ederken, bir düzeltme hareketi görülmesi teknik olarak mümkün. Ancak olası bir düzeltme, teknik olarak yükselişin daha sağlam olmasını da sağlayabilir.

Sonuç: Altın fiyatında kısa vadede bir düzeltme hareketi görülebilecek olmakla birlikte uzun vadede fiyatın bir önceki zirvesi olan 1.921 $’ı görmesi mümkün. Bu seviyelerinin aşılması halinde orta ve uzun vadede bir sonraki hedef psikolojik 2.000 $ ve sonrasında ise 1980 yılındaki zirve seviyesinin (850 $) enflasyonla bugüne getirilmesi halinde ortaya çıkan 2.500 $ seviyelerinin görülmesinin mümkün olduğunu değerlendiriyoruz."

Akbank Ekonomik Araştırmalar Bölümü Tarafından Hazırlanan Analiz Raporunda altın ile ilgili beklentilerinden derlemedir...

Moody's : İspanya kararını bu ay açıklanacak



Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in İspanya'nın kredine notuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

Moodys'in İspanya'nın geçen hafta açıkladığı bütçe planının hemen ardından ülkenin kredi notuna ilişkin revizyona gitmesi bekleniyordu. Ancak Moody's'ten bu konuda henüz bir açıklama gelmemişti.

Kuruluştan yapılan açıklamada ise İspanya'nın not değerlendirmesine ilişkin sonuçların bu ay açıklanacağı bilgisi verildi.

2 Ekim 2012 Salı

2 ekim

Bol kazançlar Arkadaşlar !

Hem Bernanke hem de düşük faiz ve parasal genişlemelerden (en son bu faiz indirimi kervanına  Avustralya da katıldı) altın için uzun dönem için önemli  gelişmeler ve açıklamalar arasında yer alıyor...

Her düşüşünde alım ile karşılaşan altın ; çıkış için ise korku ile karşılaşıyor ve bir türlü o beklenen 1820-1850 arasına kendini atamıyor..İlk durak 1797 yi en istekli dün denemiş olmasına rağmen gene vazgeçmiş görülüyor...
Aslında herkes güzel bir düzeltmeden sonra alım yapma isteğinde doğal olarak..  Ama yatay hareketlilik sabır tellerini zorlarken, heyecanla alımlara da götürebilmekte.. Aslında istenen belki de bu..

1779 aşağısında kalan altın eğer 1797 i kırmayı deneyecekse tekrar mutlaka kendini 1762-49 seviyesine ya da yakınlarına çekmeli, tekrar aşağıdan alacağı destekle direnç kırma girişimde ancak olabilir..

Altın Tl gram da güzel rakamlar görülecek lakin düzeltme yapmadan yüklü girişlerde magdur olabileceği akıldan çıkarılmamalı..
Kasım 2011 den bu yana 1790 görmeyen altın 11ay sonra ancak dün deneyebildi.. Yani ons bazından bile 11 ay bekleten altın , ayrıca Agustos-Eylül2011 den bu tarafa 1920 rekoru halan görülmedi... Demek ki altn her zaman için uzun dönem aracı değilmiş... altın uzun dönem de kazandırır sözleri her zaman geçerli değilmiş.. Bunu da altın kağıt olalı öğrenmiş olduk..

platin özellikle G. Afrika işletmerinde ki grevler ve üreticilerin üretimlerinde ki düşüş arz eksikliğine sebep olması dolayısıyla sert çıkışlarına sebep olmakta.. Bu yükselişler ise önceden ellerinde plaitn kağıdı bulunduranların satışları ile karşılaşmakta.. Bu açıdan bakıldığında plaitn ve sonrasında gümüş çok güzel getiriler sunan metallerin başında çekecek derken de en büyük kayıpları da vereceğiniz iki metal olduğunu unutmayınız..

Doları düşürmek istemeyen TCMB, ve önümüzde ki dönemlerde ons da olabilecek bir sıçrama ile birlikte gram altın tl de 105-110 arası yaşanabilme olasılığını arttırmakta..
Henüz bir düzeltmeye gitmemesi en büyük tedirginlik.. Bu durum da altın dan çok dolar gibi muadillerine yönelmek daha mantıklı olacaktır.

bol kazançlar