24 Şubat 2012 Cuma

DİPLERDE GEZİNEN BU DOVİZ CİNSİ HANGİSİ ACABA?

2011 Eylül ayına kadar altın ile başa baş yarışan bir para verdi..
getirisi altından ve borsadan daha çok kazandıran bir para idi..
Agustos-eylül 2011 yılında 2,40 tl leri gördükten sonra kendi merkez bankalarının mudahalesi ile  aşırı sert düşüşler yaşamış bir para..
Şimdi 1,95 tl lerde seyreden bu para zirveden %25 daha aşağıda görülmekte...
1,89 lara kadar düşerek %30 kadar da kayıp verdi..
Türkiye'de çok kredi magduru yaptırdı.. çoğu kişinin uykusunu kaçırdı.. çoğu kişiyi banka ile mahkemelik ettirdi..
çoğu kişinin uykularını kaçıran bu para şu an zirveden %25 geride... bu para takip edilmeye değer.. şu iki günlük dovizlerde ki yükselmeden dolayı bu parada TL karşısında yükseldiği için hemen al diyemeyiz.. bekle takibe al diyoruz sadece..

sahi BU PARA HANGİ PARA? HANGİ DÖVİZ CİNSİ?
EVET DİPLERDE GEZİNEN BU DOVİZ CİNSİ HANGİSİ ACABA?
Sonra aradan uçup gidince, vuran vurdu voleyi denilmesin,
bol kazançlar,

eur/usd kar satışına dikkat

Açıklanan veriler ışığında,
euro/usd paritesinin 1,3536 yı kıramadan aşağı yönlü bir satış yiyeceğini bekliyoruz.. Kar satışları gelirken euro paritede altın onsunda bundan paralel etkileyeceğini bekliyoruz. Şu durum da bir haber ya da gelişme gelmediği sürece altın satışları sert olacak diyemeyiz.
Sabah, güne başlarken euro/usd paritesi yükselmesi ile dolar/tl ve euro/tl yükselmesini bekleyelim paylaşımında bulunmuştuk...
şimdi parite düşerrken yani kar satışı yüyecek beklentimiz olurken bu sefer dolar/tl kuru dolar endexinden dolayı değerlenecek görüşünü ve ons altın düşecek görüşünü iletmek isteriz..
 Plaitn ise düne azaran yaklaşık 25 usd lik geri çekilme yaşasa da 1700 altını görecek mi denemesini yapmadan atlamamak gerekir.. Ayrıca platin veren bankanın makasını d agözönünde bulundurmak gerekir.
NOT: EURO TL YÜKSELİRKEN; ALTIN-TL GRAMI DA YÜKSELİYORMUŞ.. BUNU DA AJANDAMIZA NOT EDELİM..

PİYASADA SAHTE 200TL VAR DİKKAT !

200 TL'de bu seri numarasına dikkat!

Sakarya ve çevresinde aynı seri numaralı sahte 200 liralık banknotları piyasaya süren 3 kişi, bir esnafın paranın sahte olduğunu anlaması ile yakalandı.


200 TL'de bu seri numarasına dikkat!

Polis, A155 965955 seri numaralı 200 liralık banknotlara dikkat edilmesi için esnafı uyardı.



İstabul’dan otomobille Sapanca İlçesi’ne gelen üç kişi, 5 ayrı iş yerine, A155 965955 aynı seri numaralı sahte 200’lük banknotları vererek piyasaya sürdü. İş yerlerinin birinde kasiyerin paranın sahte olduğunu fark etmesi üzerine polise başvuruldu.

Polisin yakaladığı Tandoğan A. (27) Emrah A. (20) ile Ağit E. (23) çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.



Polis, sahte para ile yakalanan 3 kişinin piyasaya sürdükleri A155 965955 aynı seri numaralı 200’lük banknotlar için esnafı uyarırken, aynı seriden başka sahte paraların basılmış olabileceğini belirterek alışverişlerde dikkatli olmaları istendi
.

G-20 ÜLKELERİ ZİRVESİ

BUGÜN AKŞAM G-20 ÜLKELERİ ZİRVESİ BAŞLAYACAK....
TOPLANTI DA ÖZELLİKLE PETROL FİYATLARI VE EMTİA BAŞTA OLMAK ÜZERE, EKONOMİK GELİŞMELER MASAYA YATIRILACAK...
G-20 ÜLKELERİ ZİRVESİ TAKİP EDİLMEYE DEĞER ÖNEMLİ BİR GÜNDEMDİR..
EURO/USD PARİTESİNDE OLACAK YÜKSELMELER; DOLAR/TL VE EURO/TL KURUNU YÜKSELTECEKTİR..

BUNDAN ALTIN OLANLARIN TL BAZINDA ALTINLARININ DAHA DA DEĞERLENMESİNE SEBEP OLUR GÜN İÇİ..
GÜZEL BİR GÜN VE GÜZEL BEREKETLER GETİRİR İNŞALLAH..

ALTIN TERS KÖŞE SEVER

Altın için orta ve uzun vade beklentisi 2000 usd ons da deneme yapıp başaracağı beklentimiz olsa bile şu an ki seviyeler alım yapmak için uygun değil.
Kar satışı beklenildiği dönem de ya da kar satışı yapılırken alıma geçmek birbirne zıd iki hareket olacaktır.
1900 ü kırıp 2000 olacak görüşü belirtilenlere katılmaklar beraber bırakın onlar altın 1780-1790 da iken alsınlar inanın bu rakamların altında altın alacağımız günler göreceğiz..

Çıkarken hep çıkacak denilir bugünler de 1900-2000 denildiği gibi..
Düşerken de 1200 lerden bahsediilir 1520 lere indiği geçen ayda söylendiği gibi..
SADECE BİZ, ALTIN ÇOK SPEKULAİTF HAREKET ETMEYE BAŞLADIĞINI YANİ OYNAKLAŞTIĞINI AYRICA 1520 USD ONSUN DİP OLMADIĞINI VE BUNU GÜN GELECEK KIRACAĞINI UNUTMAMANIZI TAVSİYE EDİYOR BUNA GÖRE DAVRANIN İSTİYORUZ..

EĞER BU ŞEKİLDE TAM YOL İLERİ GİDERSE ALTIN (BEKLEMİYORUZ) DÜŞÜŞÜ O KADAR SERT OLACAK Kİ BU SEFER DEĞİL 6 AY , YILLAR BEKLETECEK..

Rabbim  ömür verirse 3000 usd yi de göreceksiniz; gün gelcek 1000 usd nin altına indiğini de..
ALTIN EZBER BOZMAYI SEVER..
ALTIN HEP PENALTI ATAR.. BU SEBEPLE TERS KÖŞE YAPMAYI SEVER..

ALDIĞINIZ ALTINLAR KAĞIT PARÇASIDIR VE FONDUR.. KAĞIT OLDUĞUNDANDIR ÇOK OYNAK HAREKET ETMESİ..

NOT: SON 3 SAATTİR 1780+-3 USD ARALIĞINA SIKIŞAN ONS ALTIN, DOLAR-TL NİN DEĞERLENECEĞİNE BİR İŞARET OALRAK ALGILAMAKTAYIZ..GÜNLÜK BAZDA..
1,7550LERDE SEYREDEN DOLAR TL KURU 1,7640 VE ÜSTÜ İLE HAFTAYI KAPATMALI Kİ ÇIKIŞA TEKNİK OLARAK BAŞLAYABİLDİ DİYEBİLELİM.. AKSİ TAKDİRDE YATAY SEYİR DEVAM EDER.. BANKALAR AL SAT MAKASINDAN DOLAYI AL SATA FIRSAT VERECEK KURLAR GÖRMEMİZ ZORLAŞIR..

PARİTE 1,34 E DAYANIR 1,35 DENEMESİ YAPAR...  EURO ÖLMÜŞTÜ HANİ..
SAHİ AB BU KADAR KRİZ AMA PARALARI UÇUYOR...
DEMEK Kİ ÜLKE İLE PARALARINI BAZEN KIYASLAMAYACAĞIZ..



GÜN İÇİ METALLER DE GERİ ÇEKİLME BEKLENTİMİZİ BELİRTİYORUZ..
HAFTA SONUNA GİRECEĞİMİZ İÇİN HAFTA SONU NAKİTTE KALINILMASINI DAHA SAĞLIKLI BULAN GÖRÜŞÜNDEYİM.

ALTIN OLANLAR KAR SATIŞI YAPAYIM MI YAPMAYAYIM MI DÜŞÜNCESİNDE OLACAKLAR BELKİ AMA TL OLANLAR ALTIN ALAYIM DEMELERİ İÇİN ÇOK ERKEN..
DOLARDAN BİLE ALTIN ALINMASINI BUGÜN UYGUN DEĞİL GİBİ GÖRÜYORUZ..
HALA KAR SATIŞLARI GELMEDİĞİNİ SİZLER DE PİYASA TAKİPÇİLERİ OLARAK BİLİYORSUNUZ...
KAR SATIŞLARI YAPMASINI BEKLEYECEĞİZ..
HIZLI AL SAT YAPMANIZI KESİNLİKLE ÖNERENLERDEN DEĞİLİZ..
AL - BEKLE - SAT 
EN AKILLICASI BU..
EKONOMİK TAKVİMLERİ VB DE BAKIN NE VARMIŞ DİYE ARADA.. FAZLA EKRAN VE GRAFİKLER İLE ÖZELLİKLE İNTERNET BANKA ŞUBENİZ MÜMKÜNSE KAPALI OLSUN HER ZAMAN..
SATIŞ GELDİĞİNDE KENDİNİZCE TEREDDÜT ETMEDEN BASIN DÜĞMEYE VE KAR SATIŞINI YAPIN...
YOK SATSAM MI ACABA ÇIKAR MI TEREDDÜTLERİ BİR MÜDDET SONRA ELİNİZİ KORKAK ALIŞTIRIR VE BU TEREDDÜT DURUMU İLERİSİ İÇİN DERİN KAYIPLAR YAŞATIR SİZE...
BAZEN SATINCA ÇIKACAK DERT EDİNMEYECEKSİNİZ ALDIĞIM KAR BELKİ DE NASİBİM DİYECEKSİNİZ.. AMA HİÇ ALMASANIZ ZARAR YAZACAK VE BELKİ DE AYLAR BEKLEYECEĞİNİ GÖRECEKSİNİZ...
SİZE HER ZAMAN DEDİĞİMİZ GİBİ DENEYİMLERİMİZİ NACİZANE PAYLAŞIYORUZ..
ZARAR EDİP AYLARCA BEKLEDİKTEN SONRA AKLIMIZ BAŞIMIZA GELİP AKILLANANA KADAR, YAŞANMIŞLIKLARDAN ÖRNEK ALMAK GEREK DİYE DÜŞÜNÜYORUM..

24 ŞUBAT

DOLAR - TL KURUN DA DÜN BELİRTTİĞİMİZ  ÇIKIŞIN KAR SATIŞI OALRAK DEĞERLENDİRİLEBİLECEĞİNİ VE 1,75** RAKAMLARA DÜŞÜŞÜ BEKLEDİĞİMİZİ PAYLAŞMIŞTIK..
ADAM AKILLI DÜŞÜŞ BEKLEYENLER 1,7463-1,7418 KURUNUN KIRILMASINI BEKLEMEK ZORUNDALAR. ANCAK BU RAKAMLAR KIRILDIĞINDA 1,70 DENEMESİ YAPACAK BEKLENTİSİNE GİREBİLİRİZ..

Sizlerle daha önce de paylaşıldığı gibi  ABD yatırım banakası Morgan artık abonelerine müşterilerine Türkiye'de ki gecelik repo ve faizleri bildirmekte. Bu da ABD lilerin gece işlem yapma isteklerini gösteriyor Türkiye'de diye paylaşmıştık.Sıcağı sıcağına düngece ye bile bakarsanız 21:45 - 22:45 ve sonra gece 01:45 dolar-tl kurunun sert hareketler yaptığı görülüyor. 1,7610 dan 5 dakika da 1,7560 ya kadar geriliyor daha sonra gene 10 dakika içerisinde 1,7620 ye kadar yükseliyor...

Dolar da genel kanı ve ekonomi otoritesinin yıllık beklentisi 1,75 - 1,85 arasında dalgalanması... Altında ve üstünde kırılmalar elbette olacaktır.. Genel beklenti bu aralıktır. Bu aralığa da kimsenin itirazı yok gibi görülüyor.

platinde düne göre 15 usd altında 10 usd geriçekilme yaşansa da henüz düşüş yaşandı demek mümkün değil..
Altın 1760-1800 arasında gezinmesi düşüş öncesi bir çıkış yapabilirim sinyali anlamına gelebilir.. Ama 1760 nın üzerinde birkaç seans daha kalması gerekir.. elinde altın bulundurup bekleyenler elbette yükseliş beklentisinde oldukları içindir. Sonuna kadar gideceğim diyenlere düşüşler olursa dikkat etmeleri gerektiğini ve 1759 kırıldığında satış yapmaları akıllıca olabilir.
Tl den gram altın alınması uygun değil diye düşünüyoruz.
ÇIKARKEN DEĞİL DÜŞERKEN BİR MAL ALINIP BEKLENİLMESİNİ DAHA MANTIKLI BULUYORUZ..
TL DE OLANLAR EĞER BANKALARI İZİN VERİYORSA DOLAR ALIP ( ALDIKLARINDA ALTIN ONS RAKAMI YÜKSEK OLMALI) DAHA SONRA ALTIN ONS DÜŞTÜĞÜNDE ELLERİNDE Kİ DOLARLARI ALTN YAPMALARI DAHA KARLI GÖRÜLMEKTEDİR..

DEĞERLİ ARKADAŞLAR !
PİYASA OYUNCULARI VE DÜNYA GELİŞİ GÜZEL HAREKET ETMİYOR.
ÇİN MUNZAM OLAYI İLE BİRLİKTE DOLAR HER YERDE ÖZELLİKLE BİZ GİBİ GELİŞMİŞ ÜLKELERDE DEĞER KAYBEDERKEN, ALTIN ONS BAŞTA OLMAK ÜZERE EMTİALAR ÇIKARILDI..  YANİ TÜRKÇESİ NE DEMEK OLUYOR BUNUN ONS ÇIKTIĞI HALDE ONS ALTIN KADAR SERT ÇIKIŞ YAŞAMADI NE TÜRKİYE'DE, NE BREZİLYA'DA NE RUSYA'DA NE MACAR'DA NE POLONYA...
HERŞEY MAALESEF DUYGUSAL GELİŞMİYOR..
SON OLARAK PETROL 108 ALTIN 1780 İSE AN İTİBARİYLE  1780 / 108 = 16,48 EDER Kİ... BU ORAN GAYET NORMAL OLUP SAVAŞ ÇIKACAK (İRAN -İSRAİL-ABD) LAFLARINA KULAK ASMAYIN.. ÖNÜMÜZDE Kİ AYLARDA GENE 100 USD NİN ALTINDA GÖRÜRSÜNÜZ PETROLÜ MERAK ETMEYİN..
AYRICA EFENDİM ABD VB NİN EKONOMİSİ ZAYIF SAVAŞ AÇAMAZLAR DİYEN GÖRÜŞLER VAR.. O DA YANLIŞTIR.. ÖZELLİKLE ŞU AN ABD MUHALEFFETE OLAN GÜCÜN ARKASINDA SİLAH BARONLARI VAR.. NASIL OBAMANIN ARKASINDA FİNANS BARONLARI VARSA.. YANİ BU BARONLAR SAVAŞ İLE PARA KAZANIP ÜLKE YÖNETİYORLAR..

ONLAR HİÇBİR ŞEYİ DUYGUSAL YAPMIYORLAR..

23 Şubat 2012 Perşembe

Yunan parlamentosundan anlaşmaya onay

Yunanistan'ın borcunun 107 milyar euroluk kısmının silinmesini sağlayacak tahvil takası anlaşmasına ilişkin kanun tasarısı Yunan parlamentosunda onaylandı..


Bu haber ile birlikte Euro/usd paritesinin 1,33 rakamını ilk tepki olarak kırmasını bekliyor ayrıca buna istinaden altın ons ve gümüş ons da kıpırdanma olacaktır.
Şunu unutmayalım euro / usd paritesi 1,33 üzerine çıkıp ve aşamadığı uzun süre bu seviyenin üstünde duramadığı takdirde altın ons da ki yükselişler yalancı olacaktır..
örnek :  7 kasım 2011 euro/usd paritesi 1,38
altın onsu :  7 kasım 2011 da 1785 usd

bugün  : 23 şubat  ons altın 1785 usd
euro/usd = 1,33 .....

dolar euro karşısında %4 değer kaybederken... doların değer kaybından yararlanan ons da ise hiç değişim yok.. Elbette aynı oranda düşmesi ya da çıkması beklenemez ama bu şekilde ters bir hareket çok nadir görülmektedir..

Gene aynı şekilde mesela  ons altın 1785 oldu 7 kasım da petrol 94 usd i,di
ya şimdi altın 1785 ama petrol 105 usd...

7 kasımda altın/petrol oranı 1785 / 94  = 18,98 iken
şu an 1785 / 106 = 16,83 etmekte..

sizce petrol mü ucuz yoksa altın mı şu durumda?
Ve petrolün çıkışımı daha makul ; yoksa petrol bir düzeltme yiyecek mi dersiniz?

altınm her zaman euro/usd paritesine takılır ona göre şekil alırdı ama son hafta altın petrole takıldı.. 
Bizim korkumuz düşerken eğer altın petrolü örnek gösterirse; o dönem de bir de dolar endexi artarsa işte beklenen korku sözcüğü onun altında yatıyor işte..

Petrol bilerek savaş kaosu yaratılarak çıkarıldığını artık hepimiz biliyoruz... Petrol bile dolar üzerinden allınıp satılan bir para petrol artışı ve harcanması ABD nin dolar basması gibi birşey.. FED'e ne gerek var :)

ALTIN'DA BİR TUHAFLIK VAR...
PETROL KADAR HIZLI ÇIKAMADI
EURO/USD DÜŞÜŞÜ ALTINI TAM ANLAMIYLA DÜŞÜREMEDİ...
PETROL VE EURO DA ORTAK BİR KAR SATIŞI YAPILIR BU DA ÇOK SERT OLURSA ALTIN EZECEK ALTINDA KALANLARI..
AMA HİÇ KİMSELER DE MORALİNİ BOZMAYACAK.. ABD SEÇİMLERİ , BİR DE KAOSLU VE SERT GEÇERSE 2000 ÜSTÜ ÇOK HIZLI GÖRÜLÜR..
ONSUN BU KADAR YÜKSELMESİ KAR SATIŞI YAPMAK İSTEYEN ARKADAŞLAR YA DA YÜKSEK RAKAMLARDAN ALTIN ALANLARIN BİR PARÇA ZARAR KESLER İÇİN UYGUN OLABİLİR.. ( %100 ALTIN ALAN YATIRIMCI ANCAK BU ZARAR RİSKİNE GİREBİLİR) AKSİ TAKDİRDE ZARARA SATIŞ ZATEN SÖZKONUSU DEĞİLDİR..

Altın yükselmeye başladı keyifler yerine geldi çoğumuzda.. Ama düm düz, dur durak bilemeden 1900 ons oalcak beklentisine girenler biraz daha temkinli davransınlar...
1900 ons olacak diyenlerin bu rakamdan altın almaları daha mantıklı değil mi? Ama alıma yanaşan yok, ama 1900 olacak demek var sadece..

DÜZELTME YEMEDEN , SİZLERDE BİLİYORSUNUZ BİR SATIŞ YEMEDEN 1900 LERE GİTMEYECEK..
PEKİ SATIŞ NASIL OLACAK?  AZ MI ÇOK MU? BUNU HEP BİRLİKTE GÖRECEĞİZ AMA KİMSE HEVESLENEMSİN 1700 ALTINA İNMEZ ALTIN DİYE GENE YAKLAŞACAK ORALARA ..

NE KADAR DAHA ERTELERLER BİLEMEM AMA 1520 USD GÖRMÜŞTÜ YA İNANIN BU DİP DEĞİL... BUNUN DA ALTINA İNECEK GÜNLER GÖRECEĞİZ..
YUKARIDAN DA 2200-2400 USD Yİ KIRACAĞI GÜNLER GÖRECEĞİZ..

2011 DE  DE BELİRTTİĞİMİZ GİBİ 2012-2013-2014 YILLARINDA DA PARÇA PARÇA AL , PARÇA PARÇA SAT TAKTİĞİNİ, KARI GÖRÜNCE KAÇ TAKTİĞİNİ UNUTMAYACAĞIZ..

BİR ÖNCEKİ YAZIMIZDA OLDUĞU GİBİ VERİLERDEN ÖNCE ÖNGÖRÜMÜZÜ PAYLAŞIRIZ.. VERİLERDEN BEKLENTİMİZ DOĞRULTUSUNDA ŞU OALCAK DERİZ.. VERİ BAŞTAN FARKLI GELİRSE BİZİM KUR TAHMİNİ DE İFLAS EDER.. BU ŞEKİL DE LÜTFEN OLAYI DEĞERLENDİRİNİZ...

HERŞEY AÇIKLANDIKTAN SONRA YORUM YAPMAK KOLAYDIR...

ELEŞTİRİNİZ, EN ÖNEMLİSİ SİZ DE BİLDİKLERİNİZ PAYLAŞINIZ..
AMA KALP KIRGINLIĞI OLMADAN, HAK HUKUK YARATMADAN..
İFTİRADAN UZAK ...
GÜMÜŞ ONS DA 35,100-35,300 USD OLMADAN;
PLATİN DE 1740-50 USD CİVARINDA
ALTIN'DA 1796 - 1806 GÖREMEDEN SATIŞ BEKLENTİMİZİ PAYLAŞIYORUZ...

BU SEBEPLER DOLAYISIYLA YANİ SATIŞA YAKIN RAKAMLAR OLARAK GÖRDÜĞÜMÜZ İÇİN KENDİMİZCE ALIM UYGUN GÖRÜLMEDİ...
AL BEKLE HEDEFE GEL SAT DİYECEK RAKAMLAR DA DEĞİL, YÜKSEK RAKAMLAR..

NOT: GRAFİK , İNDİKATÖRLER VB BORSALAR İÇİNDİR YANİ KAPALI MEKAN PİYASALAR İÇİNDİR.. TEK BAŞINA GRAFİK VB YARDIMCI OLAMAZ.. BUNU AKLINIZDAN ÇIKARMAYIN.. BİRAZ HERKES ANLAYAMADIĞI İÇİN GRAFİKLERE YÜKLENİR EKONOMİSTLER , TABİRİ CAİZSE ARTİSTLİK OLSUN DİYEDİR.
BORSA DIŞINDA TAM DOĞRULUĞU ISPATLANAMADI HALE MAALESEF..

  BAZEN TL DE BİR YATIRIMDIR..

PARANIZA SAHİP ÇIKIN...
HIRSIZ ÇOK UNUTMAYIN..
MODERN HIRSIZLIK BAŞKA SEYDİR...

NOT: LÜTFEN YAZILARIMI SADECE BİLGİLERİNİZ PEKİŞSİN DİYE OKUYUN.. DİĞER BİLGİLER İLE HARMANLAYIN..
DOLARI OLAN ARKADAŞLAR !
 DOLAR DÜŞÜŞÜ TAMAMLADI ÇIKIYOR DEMEK İÇİN 1,7740 - 1,7880 ARALIĞINI  HERHANGİ BİR ÜLKENİN SEANSINDA , BİR SEANS İÇİNDE HIZLI BİR ŞEKİLDE KIRMADIĞI TAKDİRDE TEKRAR BİR GERİ ÇEKİLMENİN YAŞANABİLECEĞİNİ UNUTMADAN ALIM YA DA SATIŞ POZİSYONU ALSINLAR..
 DOLAR DA GENE BİR AŞAĞI YÖNLÜ DÜZELTME BEKLİYORUZ... YUKARI DA VERDİĞİM RAKAMI GÖRMEDEN TEKRAR 1,75 LERE İNİP AŞAĞIDA Kİ KANAL OLAN 1,7480 Nİ DENEYECEĞİZ GENE...
GÜN İÇİ ONS DA HAREKET YUKARI YÖNLÜ 1796 DENEMESİ DOLAR DA İSE 1,75** Lİ RAKAMLARA GİRİŞİ BEKLİYORUZ..
ÖNÜMÜZDE Kİ HAFTA ONS ALTINDA ORTA DERECE DE BİR SATIŞ HAREKETİ BEKLEDİĞİMİZİ İLETMEK İSTERİZ..
AVRUPA MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI VAR VE ALTIN ONS VE EURO/USD PARİTESİ BU YÜZDEN ŞİŞİRİLİYOR.. BİZ BU FİLMİ DAHA ÖNCELERİ DE DEFALARCA SEYRETTİK SANIRIM..

ALTIN ALINIR MI?

Altın yeni bir düzeltme yapana kadar alımları çok riskli görmekteyiz.
Özellikle tl-gram değeri 100-101 TL olduğu şu gün de alım değil belki bir parça satış günüdür. Ben allımları özellikle TL den kısa vadeli allım düşüncesi içinde olanların uzak durmasını doğru buluyorum.
 TL den altın alacakalrın ; ons değeri 1800 olup olmaması ya da bak 1800 oldu sıra da 1900 var demelerini biraz dikkate almamalarını  istiyorum. Kafalarını bu ons çıkışları karıştırmasın.  Doalr -tl kuru daha yeni yükseldi. Bu yükseliş ile altın alımında gaza gelmemek gerekir.
TCMB kararı ile 3 gün önce cebe dolar koy yazımız okundu ise ortamın puslu olamsından dolayı kar hedefi koymanızı ve anında parça parça çıkmanızı tavsiye etmiştik. 1,73 ten alındı 1,7480 oldu düşünülmeli denildi ardından hafif bir düşer gibi yaptı şu an 1,7650 lerde..
şimdi altın ons ve dolar-tl ikilisinden her ikisinden beklesek de en az birinden satış geleceğini beklediğimizden TL ile gram altın alınmasını öngörmediğimizi yeniliyoruz..

Her zaman şu gün satarımdan çok bir hedef koyacağız ve rakama ulaşınca parça parça satışlarımızı yapıp inşallah hayırlısı ise kazançları cebe koyacağız...
gümüş ve platini takibe alın lütfen sabredin düşüşünü bekleyin.. Bu zaman zarfından dolar al sat gibi işlemler yapılabilir.  Artık ezberi bozalım altın herkes alıp satıyor Türkiye daha gümüş platine hazır değil alışamadı. Bunu fırsat olarak kullanabilirsiniz. Tek bankanın bu hizmeti vermesi ve o bankanın da makaslarının açık olması çok büyük bir dezavantaj..
SİZ SİZ OLUN HİÇBİR ZAMAN ZARARDA Kİ MALI SATMAYIN..
ACELE VE PANİK HAREKET ETMEYİN..
KARI GÖRÜNCE KAÇIN..
İNTERNET ORTAMINDA GEZEN SAHTE YORUMCULARDAN VE SAÇMA SAPAN YORUMLARINDAN UZAK DURUN..
BANA DAHİ , TEK BİR KAYANAĞA GÜVENMEYİN...

22 Şubat 2012 Çarşamba

özellikle bu sene
1. gümüş
2. platin
izlemeye ne dersiniz...
gümüş daha ucuz fiyatlı oalcağından alım satımı kar çok getirebilecek.. sadece çok hızlı hareket ettiğini unutmamak gerekir..
ALTIN , tüm çabalara rağmen bir türlü çıkışını gerçekleştiremedi...
1763 usd onsu kırıldığında 1900ve üstü ne yol açılmış yorumları çoğunlukta yer almakta.
Şahsen biz 1763 - 1796 arası yaptığında arada bir seviyede satış yiyeceğini ve bunun ardından ilk başta 1710 hatta  sert satışı haberler desteklerse ise 16** lü rakamları ilk başta göreceğimizi bekliyoruz.
düşüşleri alım fırsatı olarak değerlendirmek daha mantıklıca şu an..
bu seviyeden almaktansa çıkışları seyretmekle birşeyler kaçırmış olmayacağız..
Zarar yazmadan iyidir..

21 Şubat 2012 Salı

Yunanistan fiyaskosu

YUNANİSTAN !
Yunan kurturulması olayını daha doğrusu Yunan olayını gündemimize almaya bile gerek yok.. Çünkü onunla ilgili fiyatlamalar yapılmıştı.. İş uzatıldıkça traderler gerekli pozisyonları aldıklarından Yunan kurtarıldı haberlerine rağmen ons ve euro/usd başta olmak üzere pariteler de kıpırdanma olmadı.
Herkes tam tersi sert çıkış beklerken kamplumbağa yürüyüşü yaptı.
bugünler de ve bu sene al sat yaparken hılzı davranıp çok dikkatli olmamız gerekiyor.
kendimize hedef belirleyip, hedefi gördüğümüz de içimizde ki şeytana dur deyip kar satışı yapabilmeliyiz

TCMB faiz kararı öncesi

BUGÜN 21 ŞUBAT 2011 !
TCMB faiz kararı öncesi doviz  /tl kuru hareketlenmesine ve Yunan anlaşmasından sonra dünü tatil ile geçeren ABD acaba güne nasıl başlayacak konusu çok önemli..
TCMB : 14:00
Abd piyasaları ise 16:30

yazıyı kaleme aldığımız saatlerde 1,73 lerde seyreden dolar-tl kurunun 1,75 leri deneyeceğini faiz karar öncesi beklemekteyiz. Karar neticesinde ya devam diyecek yükselişe ya da hızını kesecek..
Altın onsu ise çok dikkat edeceğimiz bir konu 1800 usd onsa yaklaştığı her kur da satış yemeye de bir o kadar yaklaşmış olacaktır.
yatırım kararı alırken  ekonomik takvimleri aklımızın bir köşesinde her zaman tutmak da yarar var.. Gün gelir bize kar getirebilir..
Ayrıca alım yaparken zaman konusunu değil de kar da satış yapmayı prensip edinilmesi doğru olacaktır.
yani 1,73 de bugün dolar aldınız ise uygun bir rakam mesela 1,7480tl de seyre bakıp ona göre kar realizasyonu gerçekleştirmek gibi..
yarın ya da hafta net rakamı bilmek ya da kestirmek çok zor. Tepe ve zirve kestirimi de zor. Ayrıca herkesin kendine göre tepe ve zirve noktası var unutmayalım. biizm satışlar alışlar etkilemese de birilerinin alıp sattığı an arz talep dengesini bozduklarından fiyatlara ve piyasaya yön verebildiklerini ve kendi dip ve tepelerini belirlediklerini unutmayalım..