17 Şubat 2012 Cuma

ALTIN 24 SAAT İŞLEM GÖRÜR PİYASALARDA

ALTIN 24 SAAT İŞLEM GÖRÜR PİYASALARDA

ASLINDA HEPİMİZ ALTININ 24 SAAT İŞLEM GÖRDÜĞÜNÜ VE
ÖZELLİKLE EN BÜYÜK HACMİN
LONDRA 10:30 - 19:30
ABD 16:30 -23:30
TOKYO: 02:00 - 09.00
SAATLERİ OLMAK ÜZERE GÜN DE 3 SEANS İLE ŞEKİLLENDİĞİNİ VE BİZ BUNUN SADECE 09:00 - 18:00 ARASINA DENK GELDİĞİMİZİ...
BU SAATLİK ZARFI GÜNÜN ÜÇDE BİRİNE TEKABUL GELDİĞİNİ,
VE GENE BİR İSTATİSTİK PAYLAŞAYIM SİZE
EN HAREKETLİ SAATLER %40 18:30 -20:30
%40 03:00 - 05:00
yANİ SON 10 YIL DA (2000-2010 VERİLERİDİR) EN GÜZEL HAREKETLERİN %80 NİN BİZ YOKTUK...
ÇOK NADİRDE OLSA SABAH 10:30 VE AKŞAM 16:30 - 17:00 DE BAZEN EKMEK YEDİRMİŞLER BİZE..
ONA DA SUS PAYI MI DİYELİM..

DOLAR İÇİN HEDEF 1,8280 İDİ GELDİ.. ŞİMDİ NE OLACAK?

HEDEF 1,8280 İDİ GELDİ.. ŞİMDİ NE OLACAK?



DOLAR EĞER 1,8280 DEN GÜÇ TOPLAR VE ÇIKARSA HEDEFİ 1,88 OLACAKTIR.. BANKALARI 1,86 LARI GÖSTERDİĞİNDE SAT VERİLEBLİR..
EĞER DOLAR 1,8280 - 1,8190 ARALIĞINI 3-6 SAAT ARASINDA DA YA DA BİR SEANS KAPANIŞINDA YAPARSA 1,75 E KADAR BOŞLUK VAR.. VE NEREDE DURACAĞINI BİRLİKTE GÖRÜRÜZ O ZAMAN..
AMA BEN TRADERLERİN AŞAĞI DEĞİL DE DÜŞÜRDÜKLERİ BU DOLARI CEBE KOYUP.. NASIL KOYACAKALR İMKB HİSSELERİ SATARAK DOLAR ALACAKALR DÜŞÜKTEN... ÇÜNKÜ YUKARIDAN BUNLAR DOLAR SATIYOR BAKIN HİSSEYE GİRECEKLER DENİLMİŞTİ.. ŞİMDİ DE HİSSELER SATILIP DOLAR KONACAK CEBE... ÖDEMELER YAPILACAK YA DA YURTDIŞINA ÇIKARILACAK DOLAR.. VE KALANDA DOLAR ARTINCA GENE BOZDURULACAK..
ÖZETLE GÖRÜŞÜM ŞU :
1,8280 OMZUN BAŞINDAN DESTEK ALACAK 1,88 DE TEPE OLUŞTURACAK..SONRA TEKRAR SATIŞ YİYECEK.. ( 1,82-188 ARASINDA 1,86 DÜZLTMESİ UNUTULMAMALI)
1,8280- 1,8190 ARASI KISA VADEDE DÜŞECEK VARSAYIM BU... BU GERÇEKLEŞİRSE 1,75 DE BULABİLİRSİNİZ KENDİMİZİ... ( BU DURUMDA DİNLENİP SAĞIMA SOLUMA BAKAYIM BİR NEFES ALAYIM DEDİĞİ YER 1,7820 OALCAK)
TABİ BU DURUM DA ALTIN NE ALEMDE OLACAK..
1.VARSAYIMDA ALTININ VARACAĞI YER 1600 VE ALTINI DENEYECEKTİR
2.VARSAYIMINDA ALTIN 1703-1720 KIRMIŞ OLUP FORMASYONU GERÇEKLEŞTİRİRSE VE BİR DE 1,75 OLURSA 1750 ÜSTÜNE GİDEBİLİR..

25 OCAK VE Q3 BEKLENTİSİ

25 OCAK VE Q3 BEKLENTİSİ


ÖZETLE KISA KISA MADDELER HALİNDE NEDEN Q3 İÇİN ERKEN GÖRÜŞÜMÜZÜN TEZLERİNİ PAYLAŞAYIM SİZLER İLE..
ÖNCE Q3 NE DEMEK ONU SADE BİR DİLE İLE PAYLAŞALIM.. Q3 DEMEK PARASAL GENİŞLEME DEMEKTİR. YANİ DOLAR BASMAK DİYE ANLAYALIM..
Q1 = 2007-2009 YILLARI
Q2 = 2009-2011 YILLARI ARASINDA UYGULAMIŞTIR ABD..
VE 2011 HAZİRAN DA Q2 SONLANDIRILDI...
TABİKİ BU DURUMA BORSA TRADERLERİ , ALTIN METALLECİLERİ VE ZATEN ABD FAİZİ SIFIRA YAKIN OLDUĞU İÇİN FAİZCİLER İÇİN BU BİR DARBE OLDU.. BU YUZDEN Q3 GELMESİ İÇİN ABD İÇİNDEN VE DIŞINDAN FAİZ LOBİSİ VE METALCİLER VERİYORLAR GAZI YA DA LOBİ KURUYORLAR..
ŞİMDİ MADDELERLE NEDEN Q3 ERKEN DEDİĞİMİZE GEÇELİM..
1. ABD DOLARI , AMERİKA CARİSİNİ RAHATSIZ EDECEK BOYUTTA DEĞERLİ DEĞİL HENÜZ... DEĞERLİ OLMADIĞINDAN DOLAR BASMANIN BİR NLAMI YOK..
2. İŞSİZLİK VE ENFLASYON VERİLERİ ŞİMDİLİK İYİ GELİRKEN , TÜKETİM HARCAMALARI YÜKSEK SEYREDERKEN MİLLET DE PARA VAR GİBİ BİRAZ DAHA BASMAYALIM DİYECEKTİR
3. PARA BASMAK DEMEK ABD DOLARI İÇİN ZATEN NEGATİF BİR DURUM, İŞSİZLİK VE ENFLASYONA OLUMSUZ YARAYACAK BU DURUM SEÇİME GİRECEK OLAN İKTİDAR İÇİN (OBAMA) SEÇİLECEK BİR YOL DEĞİL
4. HENÜZ DOĞRUDAN YA DA DOLAYLI BİR YOLDAN BİR İSLAM COĞRAFYASINA GİRİLMEDİ.. BOMBALAR ATILMADI.. YÜKSEK DOLAR HARCAYACAK BİR KALEM YOK.. BU YUZDEN NEDEN ŞİMDİDEN DOLAR BASSIN (Q3)
5. SEÇİMLERİ VAR YAKLAŞIK1 YIL SONRA SEÇİM ÖNCESİ REKLAM PARASI, PROPAGANDA, EKONOMİK KRİZ OLMADAN SEÇİMİ TAMAMLAMA, SAĞA SOLA HOŞ GÖRÜNME İÇİN DOLARA İHTİYACI VAR ABD NİN , İKTİDAR NEDEN SEÇİM ÖNCESİNDE HARCASIN TÜM DOLARI VE RİSKE GİRSİN.. SEÇİM DÖNEMİN DE BAS BAS PARALARI YAPMASI DAHA MANTIKLI DEĞİL Mİ?
BİZ BİLE ÖYLE YAPMADIK MI? SEÇİME KADAR 1,50-1,60 SEÇİMDEN SONRA 1,80-190 TL OLDU... DÜNYA ŞİMDİ Kİ DURUMDAN DAHA MI İYİYDİ GECEN SENE BİZİM SEÇİMDEN ÖNCE TABİKİ HAYIR..
6. EURO/USD KARŞISINDA VE YEN/USD KARŞISINDA FAZLA DEĞERLİ DEĞİL HALA.. AVRUPA KANADI ZATEN GÖRÜYORSUNUZ KRİZİ İLE ABD YE YARDIM EDİYOR, ÖNÜMÜZDE Kİ AYLARDA JAPONYA YARDIM EDER PİYASALARA VE ABD Yİ AZ DAHA RAHATLATIR ZAMAN KAZANMASINI SAĞLAR..
DAHA SONRA ÇİN İLE ANLAŞILIRDA ÇİN PARA SÜRERSE(DOLAR) PİYASAYA O ZAMAN ABD YE Q3 HİÇ GEREK KALMAZ..
BU VB DURUMLAR VARKEN Q3 GELECEK BEKLENTİSİ YANLIŞ OLACAKTIR 25 OCAKTA.
OLACAKSA EN ERKEN NİSAN-HAZİRAN VE BENİM BEKLENTİM SİE SONBAHAR VEYA SEÇİM ÖNCESİ OLABİLİR YÖNÜNDE..
TAM AKSİ DURUM NE ZAMAN OLABİLİR.. YANİ Q3 NE ZAMAN ANINDA ÇIKABİLİR DİYE DE SORACAK OLURSANIZ..
ÖZETLE BUNUN CEVABI SU: ABD SEÇİMLERİ BU SENE ÇOK FIRTINALI GEÇECEK. ÇOK SPEKULASYONLAR KOPUP PİYASALAR YERİNDEN OYNAYACAK.
OBAMA ( DEMOKRATLAT) VE RAKİBİ CUMHURİYETÇİLER OALCAK.. DEMOKRATLAR FİNANSLARI ARKASINA ALAN, CUMHURİYETÇİLER SAVAŞ EKONOMİSİNİ ARKASINA ALAN TARAFLARDIR.. AYRICA CUMHURİYETÇİLER YAHUDİ LOBİSİ TARAFINDAN HERZAMAN DESTEKLENEN GRUPTUR. YAHUDİ LABUSİ HIZLI DAVRANIR SEÇİMDEN ÖNCE OBAMA'YA DARBE VURMAK ADINA ORTAM YARATIP Q3 ÇIKARABİLİRLER.. ÇÜNÜ DÜNYAYA SEMPATİ GELEN OBAMA EN COK YAHUDİLER İSTEMİYOR. BU GİDİŞLE OBAMA KOLTUĞU KAPTIRACAK GİBİ. YAHUDİ LOBİSİ HIZLI DAVRANIRSA Q3 ERKEN ÇIKARTIR. BU DA OBAMANIN BİTTİĞİ GÜNDÜR. ÇÜNKÜ SEÇİM ÖNCESİ EKONOMİK KRİZLE GİREN KİM OLURSA OLSUN KAYBETMEYE MAHKUMDUR..

BAKALIM,
SEÇİM SİLAHLARINDAN BİRİ OLAN Q3 İÇİN CUMHURİYETÇİLERİN ERKEN SİLAH ÇEKME GİRİŞİMİNE KARŞI OBAMA ÖNCEDEN CEVAP VERECEK Mİ? HEPİMİZ BUNU GÖRECEĞİZ..
Q3 GÜNDEM DE OLMASININ SEBEBİ ABD SEÇİM SAVAŞINDAN DOLAYI... BUNLARIN TÜRKİYE'DE UZANTILARI DA OLDUĞUNDAN VE BİZLER ÇOK ABARTTIĞIMIZDAN Q3 GÜNDEMDEN BUYUZDEN DÜŞÜRMÜYOR OLABİLİRİZ..
SAYGI İLE,

BOYKOT EDİLECEK MALLAR

. . : : BOYKOT EDİLECEK MALLAR : : . .
FRANSIZ MALLARI
(Barkodları 30 ve 37 ile başlayan ürünler Fransa'dan ithal edilmiş demektir.)
Akaryakıt: Total, Elf
Süpermarket: Careffour, Gima, Dia, Endi, ChampionSA
Seyahat: Air France
Tatil-Turizm: Club Med, Fransa'da tatil
Kurs: Fransız Kültür Merkezi
Giyim-Aksesuar: Pierre Cardin, Lacoste , Louis Vuitton, Yves Saint Laurent, Fred Joaillier, Givenchy, Berluti, Christian Lacroix, Louis Vuitton Malletier, Thierry Mugler, Berluti, Daniel Hechter, Cacharel, René Derby, Sonia Rykiel
Deri Giyim: Etam, Louis Vuitton Malletier, Hermes, Fred Joaillier, Givency
İç Çamaşır: Valeo
Otomobil: Renault, Citroen, Peugeot
Oto Lastik: Michelin, Uniroyal, Recamic
Bilgisayar/İletişim Ürünleri: Sagem
İzolasyon, İnşaat: Ondulin Avrasya (Onduline -Bitüline-Isoline)
İnşaat, Çimento: Weber Markem, Lafarge , Chryso
İlaç Firmalari: Pierre Fabre Medicament, Guerbet, Fournier, Sanofi (Aventis&Synthelabo&Pasteur), Servier
İlaç: Allegra Antihistamine, Stimate, Novalgin, Novahistine, Nicoderm, Benzamycin, Benzac, Benzagel
Finans: Societe General Bankasi, TEB (Türk Ekonomi Bankasi, BNP), Denizbank (dexia) , AXA, Güneş Sigorta, Başak Sigorta, Başak Emeklilik (Groupama International)
Kozmetik: Revitalizing, Rene Furtherer, Pierre Fabre, Phas, Orlane, No Problem, Moisture Whip, Miami Chill, L'Oreal, Long Wearing Nail Polish, Long Wearing Makeup, Long Wearing Lipstick, Les Meteorites, Le Monde en Parfum, Le Crayon Glace, Lancome, Kiotis, Guerlain, Great Lash, Galerie Noemie, Fresh Lash, Dulcia, Dr. Pierre Ricaud, Daniel Jouvance, Clarins, Christian Dior, Biotherm, Accentous, La Roche Posay, Vichy
Mutfak Eşyası: Tefal, T-Fal
Yemek çeki: Sodexho, Ticket Restaurant
Bebek Maması: Bledina, Mellin
Bebek Giyim: Petit Bateau, DPAM
İçecek: Athlon, Orangina, Janeiro Fruit Drink
Yoğurt: Danone, Tikvesli , Yoplait, Delisle, Sprinkl'ins
Şişe Su: Perrier, Danone, Hayat, Evian
Peynir: Tourtrain, Vieux Boulogne, Taillefine, St. Albray, Roquefort, Precious, New Holland, Mountain Farms, Montrachet, Lepetit, Montagnard, La Vache Qui Rit , Arpin, Bel Paese, Belle Des Champs, Boisange, Brie, Camembert, Chamois D'or, Entremont, Etorki, Fine Bouche, Fromageries Riches Monts, Geramont, Gerard, Gervais, Jockey
Şekerleme: La Pie qui Chante
CD Çalar: RCA
Video Kamera: RCA, Small Wonder, RCA, Pro Wonder
Konyak: Martell, Napoleon, Remmy Martin, Mumm Vsop, Hine
Şampanya: Veuve Clicquot, Rozes, Piper Heidsieck, Moet And Chandon, Mercier, Krug, Canard-Duchene
Bira: Mahou
Brendi: Dorville, Mouquin
Endüstriyel Ürünler: Merlin Gerin, Franklin France, Duval Messien Satelit, Helita Pulsar, Legrand, Metesan, Areva, Groupe Schneider
Sanayi Ürünleri: SNR Rulmanlari
Elektrik Ürünleri: Telemechanique, Merlin-Geren, Square-D
Çelik Sektörü: Arcelor
Denizcilik/Yat/Yelken: Beneteau (Jeanneau)
Müzik Çalar: RCA
Tarım/Aşı: Ceva
Laboratuvar ve Test cihazlari: Chopin
Telekom: Alcatel Neden Fransız mallarını boykot ediyoruz?

- Fransa Ermenilere ve sözde Ermeni soykırımı iddiasına açıkça destek vermektedir.
- Fransızlar Cezayir'de SOYKIRIM YAPMIŞLARDIR.
- Ermeni tehcirine neden olan şartların oluşumunda Fransızların katkıları azımsanmayacak kadar çoktur. Ülkemizde yaşayan Ermenileri örgütlemişler, silahlandırmışlar ve isyan etmelerini sağlamışlardır. Bazı Ermeniler ise Fransız ordularına katılarak bize karşı savaşmıştır.
- Fransa EMPERYALİST BİR ÜLKEDİR. Türkiye üzerinde tarih boyu süren emelleri vardır.
- Fransa Türkiye'nin Avrupa'lı olmadığını ve olamayacağını savunmakta, ayrıca da Avrupa Birliği ortaklık müzakerelerinde Türkiye karşıtı bir tutum sergilemektedir.

Fransız malı gördüğünüzde bunları hatırlayınız. Çevrenizde Fransız malı alan insanlar varsa kendilerini uyarıp bu konuları hatırlamalarını sağlayınız.

2012 YILI

2012 YILI

2008 de çıkan global finansal kriz, geçen sene yaşanan olumsuzluklar ardından acaba 2012 yılı 2008 gibi mi olacak diye beynimizi kurcalamıyor değil..
2012 yılında küçülen büyüme rakamları, Avrupa’dan kaynaklanan problemler, büyümesi küçülen Çin gibi olumsuzluklar sıralansa da Avrupa ve Amerika Merkez Bankalarından gelebilecek parasal genişleme beklentisi, hele bir de her iki kararda aynı dönem için de olursa bu hiç kimsenin düşüncesinden olmayan kısa-orta vadeli bir ralli yaptırır ki, bu da piyasalar da şenlik var demektir.
Global fon toplayıcıları ve yöneticileri bizim gibi gelişmiş ülke piyasa ve paralarından güzel karlar elde etmişlerdi geçmiş yıllarda. Artık gelişmiş ülkelere güvenin azalması ve çoğu merkez bankasının parasal genişlemeye (para basmaya) gitmesi gözleri altına dikmiştir. ALTIN GÜVENLİ BİR LİMAN tabiri de buradan doğmuştur.

2012 yılın da da büyük ekonomilerde yavaşlama beklentimiz olduğundan sanayi metallerinde gerileme yaşarken; altın gibi değerli metallerin hala güvenli liman olma özelliğini koruyacağını bekliyoruz. Bu durumda gümüş, platin gibi değerli metallerin gün gelecek altın gibi değerli metallerin yanın da olup yükseleceğini ; gün gelip sanayi ekonomisinin zayıflamasından dolayı sanayi ayağı olan diğer metaller gibi gümüşünde düşeceğini belirtebiriiz.. GÜMÜŞÜ oynak bir yıl beklediğini ve favorimizin riski bol olduğu için en çok kazandıranlar arasında birinci sırayı gümüş almaktadır.

2012 ilk altı ayında eğer beklenildiği gibi Türkiye enflasyonu yükselişini sonlandırırsa, 2010 yılı sonbahar da yaptığı gibi TCMB para politikasını değiştirebilir. Bu dönem de AB ve Amerika parasal genişlemeye giderse ya da tahvil alımı açıklarsa döviz de düşüş bekleyenlerden olacağız o zaman. Eğer varsayımını koyduğumuz olasılıklar gerçekleşirse tekrar banka faiz rakamlarında düşüş görülebilir. Geçen senelerde olduğu gibi tek rakamlı olarak görebiliriz.. Fakat AB ve ABD büyük bir risk alıp tahvil alımı vb açıklamazlarsa birçok gelişmekte olan ülke olduğu gibi Türkiye’de krizin en büyük sancılarını çekecektir. Benim şahsi görüşüm mevcut iktidar görülmeyen bir el ile krizi yansıtmayacağını süre kazanacağını ve iktidarın el değiştirmesi durumunda ileri de KRİZLERİN BABASINI o zaman göreceğimizi düşünüyorum. Bunu burada uzun uzadıya açıklamak istemiyorum. Sebeplerim çok borç alınıp ödenmediği net görülüyor, ihracat rekoru üretimle değil kur ile ve çin vb den gelen mallar ile olduğu biliniyor, ithalat da cumhuriyet rekoru kırdı bunlar hoş veriler değil aslında..

Borsa tarafında iniş çıkışlar yaşanacak olsa da bizim grubumuzda ki borsalara baktığımız da bizim hisseler onlardan pahalı.. Sadece kendi sınırlarımız içinde düşünecek olursak İMKB hisseleri ucuz diyebiliriz. Çünkü 70,000 lerden geldi buralara… Ama borsamızın %60 dan fazlasında yabancılar var unutmayalım.. Ve bu yabancılar bizden daha ucuz olan başka ülke hisselerine de kaçabilirler.. 2012 ilk 6 ayında İMKB de aşırı baskı olacağını düşünüyorum.

2012 yılında dövizlerde genel yılı değerlendirdiğimiz de TL nin değerleneceğini yani dövizin düşeceği beklenebilir. Arada iniş çıkışlar olarak elbette. Euro/usd paritesinde iç açıcı Euro lehine gelişmeler bekleyenlerden değiliz.
Dolar da 2009 yılında 1,820 TL den 2 yıl aynı seviyelere gelmek için beklettiği benzerliği peki 2011 gördüğü 1,92 de de aynısını yapacak mı? Grafik ve analizler doların 2004-2011 arası verilerine baktığımız şöyle bir sonuç çıkıyor..
Yıllara göre dip ve tepe rakamları Dolar/TL kuru

2004: 1,30 - 1,58 tl
2005: 1,25 – 1,40
20o6: 1,30 – 1,76
2007 : 1,20 – 1,55
2008 : 1,20 – 1,75
2009: 1,55 – 1,83
2010: 1,35 -1,60
2011: 1,37 – 1,92

Buradan geçmiş ile özleştirilirse 2012 , ve benzerliği olursa 2008 krizi ile o zaman nasıl 2008 den 2009 a 1,75 ten 1,83 olmuşsa o zaman şimdi de bu sene için 1,92 de 2 olur demelerinin temelinde bu yatmakta. Lakin bu verileri grafiğe kor ya d a kendiniz kafanızda canlandırırsanız yükseliş bir düşüş dalgasını da beraberinde getiriyor. Şimdilik bu dalganın altı da 1,60 olarak görülüyor. Kısa vade de değil elbette..

2012 yılı için sepet kur beklentim genel ortalama olarak 1,90 lı rakamlar olacağı yönünde.. Sepet kur ne idi : (1 euro + 1 usd ) / 2 …. Yani 1 euro/tl kuru ve 1 usd/tl kurunu ikiye böldüğümüzde ortaya çıkan değer sepetkurdur.. 27.01.2012 itibariyle sepet kur mesela (1,79 + 2,35) / 2 = 2,07 dir…

Yatırım ve gözlemlerinizi genel 2012 çerçevesinde bunlar ışığında yapıp bir de bu pencereden değerlendirin isterim. Tüm bilgileri toplayıp Sizlerin daha doğru karar vereceğinizi biliyorum.
Bol kazançlar,
Saygı ile,