29 Şubat 2012 Çarşamba

risk hangisinde

Değerli Arkadaşlar !
29 Şubat sabahı itibariyle tekrar doların albenisi var..
Lakin hiçbir zaman unutmuyoruz alıp karı görünce kaçacağız..
Dalgalı kurdayız fakat aşırı iniş çıkış ve oynaklık mevcut... Merkez ve para politikası ve ekonomi otoriteleri 1,75-85 arasında gezinmesini çok makul görmekteler ve sanki anlaşmışlar..
Lakin bu iki kanalın altında ve üstünde yani 1,75 altı ve 1,85 üstü destek ve direncini sert kıracak hamleler göreceğiz de..
Şu an yön bulmak isteyen dolar tam orta noktada iken alınıp bekletmektense al sat yapmak daha mantıklı..
Ayrıca dolarlarınızı gümüş ya da altın gibi metallere arbitraj yapmak nakit TL ihtiyacı olmayanlar için çok çok avantajlı görülmekte..

Dün gece mesai öncesi belirttiğimiz gibi biz elimizde kalan bir parça gümüşü satacağız..
Dolar alımlarımız olacak ayrıca amaç dolar/tl kar getirisinden çok (getirirse alır gideriz) dolardan altın ya da euro çaprazı yapmak içindir.. Dün sabah ve akşam arası euro/usd paritesinin gelip gitmelerinde ki ufacık karları paylaşmıştık sizinle..
altın onsun yukarı gitmesi altın tl gram değerinde fazla değişikliğe sebep olmamaktadır.
Altın onsun aşağı gitmesinde ise altın/tl gramını düşürme de pek maharetli olduğuna hepimiz çoğu kez şahit olmuşuzdur..

Bu yüzden TL de bekleyen arkadaşlar ons 1800 olacak heyecanına kapılıp alım yapmalarında gram tl açısından fazla kar getirmeyecektir..
Sizlere soruyorum 1,74-75 ten dolar almak mı daha riskli? Yoksa 1790 dan altın almak mı? Kararı Siz verin arkadaşlar..
her yatırım bir risktir bunu biliyoruz ama bir 1790 dan aşağı düşmek var bir de 1,75 ten... Arada ki farkı ya da anlatmak istediğimi umarım anlatabilmişimdir..
her zaman alımlarımızı parça parça yapıp paramızın hepsi ile tek bir varlık alım yapmayacağız..
dolar/tl kuru 1,7440 kıramadığı sürece 1,70 e deneme yapması zor görülüyor.. Ama amaç haftalık 1,7440kapanış desteğini kırmak..

Özellikle bugün lü AMB LTRO-2 ihalesini euro/usd paritesinde oynaklık yapabilecek şekliyle yorumlamaya gayret gösterelim... Altına doğrudan etkisi yok.. Pariteden dolayı altına dolaylı etkisi olur..
ALTINA DİREKT DOĞRUDAN ETKİSİ OLAN TEK BANKA FED'DİR.. YANİ ABD MERKEZ BANKASIDIR.. Çünkü Altın onsu demek ekonomi litaretüründe Altın/usd paritesi demektir..Nasıl euro/usd gibi vb..
Bugün kü veri akışları neticesine bakacaksınız ve bugün fiyatlama yapacak ne zaman için 8 mart ABM toplantısı için, 8 Marttan sonra 13 Mart FED için fiyatlama yapılacak bu seferde..
Aybaşından  beri parite ve altın 29 Şubat ABM TLRO için fiyatlanacak dikkat edin fiyatlanmalara uyarımızı hatırlarsınız ve bu fiyatlama gerçekleşti..
HER ZAMAN HER ÖNEMLİ TOPLANTI ÖNCESİ FİYATLAMA YAPILIR BUNU ARTIK EZBERLEYECEĞİZ...


2 yorum:

  1. Selamlar üstadım 1800 den aldığım altınları artık dolara geçme zamanı geldi galiba. eylulden bu yana sabırla bekliyorum ters kose olmuştum eylülde. LTRO sonrası kalan 15$ lık farkı da kapatırlar ve altın 1800 olur mu yoksa zaten buralara kadar yükselmesi piyasanın LTRO yu onceden fiyatlaması sebebi ile mi oldu dersin?

    YanıtlaSil
  2. Sayın Ekontürk küçük yatırımcı olarak bizlere öğrettikleriniz vesilesiyle bilinçliliğimiz arttıkça enazından sömürülülmekten, çakalların oyununa gelip aldadılmaktan kurtuluyor, bizler de kazanmayı öğreniyoruz. İyi niyetinizden dolayı Allah razı olsun. İnanıyorum ki bu iyi niyetiniz ve hizmetinizin karşılığını alacaksınız. Allah'a emanet olun. TEŞEKKÜRLER.

    YanıtlaSil