29 Şubat 2012 Çarşamba

Değerli Arkadaşlar !
Dolar/tl kuru AB ihalesi ile birlikte gevşemelerini gerçekleştirmiş bulunmakta.. Dış piyasada ki arz ve talebe göre ve euro/usd paritesinden dolayı dolar da gerileme yaşadık.. Zira bizim de sınırlarmızda olan AB bankaları ve piyasaları cephesinde euro boşaltılarak bunlar dolara çevrildiğinde dolar bolluğu yaşanmasına sebep oldu..
Bu devre TCMB müdahalesi söz konusu olmadı olamaz da.. Zaten yarın ki paramızın yeni simgesi için uğraşıyorlardır :) Şaka bir tarafa TCMB alım ya da  satım yapacağın zaman bunu paylaşma ve bilgilendirme zorunluluğu var.. yasal olarak bunu yapmak zorunda.. sadece miktarını belirtmeme keyfiyeti bulunmakta..
Hiçkimseden habersiz TCMB al sat yapmaya kalkarsa spekulasyonlar çoğalır.. Banka ve para babalarının baskısı artar.. Mesela X bankası , başkan benim kasa d aaşırı dolar var ihale al dolar da dolar kuru arttsın ben de ki dolarlar da iş yapsın , ikimiz yeriz diyebilir.. Ya da dedikodulara yol açacaktır bu..
Dolar efendi pazartesi günü çıkacak diye heyecanlandırdı milleti; şimdiden düşecek diye heyacanlandırıyor...
Ralli yapacak dediklerinde hafta başı dikkat dolar ralliye değil 1,75 altına inebileceğine dikkatinizi çekmiştik.. Şimdi de dolar düşecek gidiyor dibe söylentileri çoğalmaya başladı doğal olarak..
Alınan dolarların 1,76 ilk aşama çıkarılabilir fikrini yeniliyoruz şu an için.. ufacık dalgalanmalardan umarım kazançlar elde edebilenlerden oluruz..

bu düzeltmenin ardından dolar 1,76 hedefini kısa vade belirtmek isteriz.... dolarcılar her zaman belirttiğimiz gibi
dolar/tl kurunda ters köşe olduğumuzda her zaman
1. euro/usd paritesine bakacağız euroya geçersem kar va rmı başka değişle euro miktarım artıyor mu diye daha sonra dolar miktarlarımızı arttırarak geri dönmek için

2. altın/ons dolar aldığımzda ons aşağı inmiş mi ona bakacağız.. burada amaç daha düşük onsdan daha fazla gram altın alabilmek ve daha sonra fazla altınları dolara geçerken daha fazla dolar alabilmek için...

NE ALTIN NE DOLAR NE GÜMÜŞ VB BİZİM NE ANAMIZ NE BABAMIZ..
HANGİSİ DÜŞÜKSE O ALINACAK..
KAR DA TEREDDÜT ETMEDEN SATILACAK..

Kural :   AL - BEKLE - KAR SATIŞI YAP  
BEKLE - AL - SABIR - KAR SATIŞI YAP
......................
.................
...............

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder