24 Şubat 2012 Cuma

24 ŞUBAT

DOLAR - TL KURUN DA DÜN BELİRTTİĞİMİZ  ÇIKIŞIN KAR SATIŞI OALRAK DEĞERLENDİRİLEBİLECEĞİNİ VE 1,75** RAKAMLARA DÜŞÜŞÜ BEKLEDİĞİMİZİ PAYLAŞMIŞTIK..
ADAM AKILLI DÜŞÜŞ BEKLEYENLER 1,7463-1,7418 KURUNUN KIRILMASINI BEKLEMEK ZORUNDALAR. ANCAK BU RAKAMLAR KIRILDIĞINDA 1,70 DENEMESİ YAPACAK BEKLENTİSİNE GİREBİLİRİZ..

Sizlerle daha önce de paylaşıldığı gibi  ABD yatırım banakası Morgan artık abonelerine müşterilerine Türkiye'de ki gecelik repo ve faizleri bildirmekte. Bu da ABD lilerin gece işlem yapma isteklerini gösteriyor Türkiye'de diye paylaşmıştık.Sıcağı sıcağına düngece ye bile bakarsanız 21:45 - 22:45 ve sonra gece 01:45 dolar-tl kurunun sert hareketler yaptığı görülüyor. 1,7610 dan 5 dakika da 1,7560 ya kadar geriliyor daha sonra gene 10 dakika içerisinde 1,7620 ye kadar yükseliyor...

Dolar da genel kanı ve ekonomi otoritesinin yıllık beklentisi 1,75 - 1,85 arasında dalgalanması... Altında ve üstünde kırılmalar elbette olacaktır.. Genel beklenti bu aralıktır. Bu aralığa da kimsenin itirazı yok gibi görülüyor.

platinde düne göre 15 usd altında 10 usd geriçekilme yaşansa da henüz düşüş yaşandı demek mümkün değil..
Altın 1760-1800 arasında gezinmesi düşüş öncesi bir çıkış yapabilirim sinyali anlamına gelebilir.. Ama 1760 nın üzerinde birkaç seans daha kalması gerekir.. elinde altın bulundurup bekleyenler elbette yükseliş beklentisinde oldukları içindir. Sonuna kadar gideceğim diyenlere düşüşler olursa dikkat etmeleri gerektiğini ve 1759 kırıldığında satış yapmaları akıllıca olabilir.
Tl den gram altın alınması uygun değil diye düşünüyoruz.
ÇIKARKEN DEĞİL DÜŞERKEN BİR MAL ALINIP BEKLENİLMESİNİ DAHA MANTIKLI BULUYORUZ..
TL DE OLANLAR EĞER BANKALARI İZİN VERİYORSA DOLAR ALIP ( ALDIKLARINDA ALTIN ONS RAKAMI YÜKSEK OLMALI) DAHA SONRA ALTIN ONS DÜŞTÜĞÜNDE ELLERİNDE Kİ DOLARLARI ALTN YAPMALARI DAHA KARLI GÖRÜLMEKTEDİR..

DEĞERLİ ARKADAŞLAR !
PİYASA OYUNCULARI VE DÜNYA GELİŞİ GÜZEL HAREKET ETMİYOR.
ÇİN MUNZAM OLAYI İLE BİRLİKTE DOLAR HER YERDE ÖZELLİKLE BİZ GİBİ GELİŞMİŞ ÜLKELERDE DEĞER KAYBEDERKEN, ALTIN ONS BAŞTA OLMAK ÜZERE EMTİALAR ÇIKARILDI..  YANİ TÜRKÇESİ NE DEMEK OLUYOR BUNUN ONS ÇIKTIĞI HALDE ONS ALTIN KADAR SERT ÇIKIŞ YAŞAMADI NE TÜRKİYE'DE, NE BREZİLYA'DA NE RUSYA'DA NE MACAR'DA NE POLONYA...
HERŞEY MAALESEF DUYGUSAL GELİŞMİYOR..
SON OLARAK PETROL 108 ALTIN 1780 İSE AN İTİBARİYLE  1780 / 108 = 16,48 EDER Kİ... BU ORAN GAYET NORMAL OLUP SAVAŞ ÇIKACAK (İRAN -İSRAİL-ABD) LAFLARINA KULAK ASMAYIN.. ÖNÜMÜZDE Kİ AYLARDA GENE 100 USD NİN ALTINDA GÖRÜRSÜNÜZ PETROLÜ MERAK ETMEYİN..
AYRICA EFENDİM ABD VB NİN EKONOMİSİ ZAYIF SAVAŞ AÇAMAZLAR DİYEN GÖRÜŞLER VAR.. O DA YANLIŞTIR.. ÖZELLİKLE ŞU AN ABD MUHALEFFETE OLAN GÜCÜN ARKASINDA SİLAH BARONLARI VAR.. NASIL OBAMANIN ARKASINDA FİNANS BARONLARI VARSA.. YANİ BU BARONLAR SAVAŞ İLE PARA KAZANIP ÜLKE YÖNETİYORLAR..

ONLAR HİÇBİR ŞEYİ DUYGUSAL YAPMIYORLAR..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder