28 Şubat 2012 Salı

gümüş satış bölgesine mi girdi?

Değerli Arkadaşlar !
3-4 gün öncesinde (23 şubatta mesela) altın onsu gene şu an ki seviyelerde(1788 usd) platin şimdikinden 10 usd daha fazla(1730) iken gümüş onsu 35,50 usd iken onsu şimdi 37 usd... %4 lük bir yükselme sözkonusu.. diğer metaller yerinde sayarken..

Bu sene başlarken ons 26 iken gümüşte platinde ise 1400 usd iken senenin en çok kazandıracakları arasına 1.gümüş 2.platini koymuştuk... Platinin bu iki aylık performansı biiz şaşırtmadı çünkü takip edenler bilirler ki altın ons ve platin ons arasının fazla olduğunu ve (o zamanlar 200usd idi) kapanması gerektiğini dile getirmiştik.. Şu an fark 70 usd...
aklınızda olsun platin altından çok düşük değerde olamaz hiçbirzaman.. olduğu zaman da tekrar ayarlama yapılıp yakı seviyeye getirilir...

Gümüş ons için biz yılın mayıs-hazirana kadar 37-40 arasında dilenirse satılır yoksa 45-50 arası hatta belki de fazlası yıl içinde beklenir denilmişti..
37-40 ons da belirtilen seviyeyi belirttiğim gibi mayıs-hazirana kadar bekliyorduk.. Kıvırtmaya gerek yok Hazirana kadar bekliyorduk ama ilk iki ayda gerçekleşeceği supriz oldu.. Geçen sene Eylül Ekimde beklediğimiz ons 1900-200 denemesini eylülde gördüğümüz gibi..
Gümüşün supriz yaratması işimize de belki geldi.. Şahsen biz 37 seviyelerinde gün içi d ebelirttiğimiz gibi satacağımızı belirtmek isterim.. Karı cebe koyma zamanı diye düşünmekteyiz.. Satış beklentimiz var onun gerçekleşmesini bekleyeceğiz.. Umarım uzun bir süre bekletmez.. Eğer bekletirse zararına alım yapmayız..
Başka varlıklara yöneliriz...
şu aşama da gümüşün tl olarak satılması daha mantıklı görülmekte...

Yıl sonu bekleyenler 50 belki de 52 yaprak %100 ons olarak getiri getirirse 2012 takvimleri içinde gümş hiç kimse şaşırmasın...
Gümüş düşüşü çıkışından hızlı olmakta bunu da unutmamak gerekir...

Not: Akşam saatlerin de yani bizim mesai saati dışında gümüşü yükseltip sabaha satışı yapıp bizlere birşeylere koymayacaklarını artık hepimiz de biliyoruzdur..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder