29 Şubat 2012 Çarşamba

LTRO ihalesi öncesi

LTRO ihalesi öncesi son yazı...

değerli arkadaşlar !
Altın onsun 1796-1806 denemesi yapacağını akabinde metalde düşüş beklediğimizi yazmıştık... Bazı ekonomistler bu rakamın 1815 olur bazılar 1825 olur görüşündeler.. Rakamda ki değişimler normal karşılanabilir..
Lakin bizim diğerlerinden farklı savunduğumuz husus şudur.. Onlar 1801 dediğinde artık 1920 lerin rallisi başlayacaktır diyorlar... İşte biz burada onlardan ayrılmaktayız.. Biz metalde satış bekliyoruz şahsen..
Hatta 1750 hatta ve hatta daha da aşağısına gidebilir..  8 -13 marta kadar. Bu tarihlerin önemini belirtmiştim..

Bu yüzden gümüş satışımızı sizinle paylaşmıştık.. Elimizde bir parçası kalmak suretiyle altın da satıyoruz.. 1810 ları görelim ihtirasi ile elde ki kazancı ya da 1800 lerde alındı ise hafif zararı silebilirsiniz arkadaşlar..
Satış yaptıktan sonra onsun düşmesini bekleyeceğiz artık..Sattığımız anda çıkabilir 1825 de görebilir belki ama elde bir gerçek varsa mesela kar gibi satmak mantıklı gibi geliyor.. Daha çok kar beklerken ters harekette feleğimiz şaşar..

2 ters köşe olayı vardır ve birbirinden farklıdır bunlar.. ters köşe olmak farklı şeylerdir arkadaşlar..
örnek: şimdi 1790 da altını satan biz elimizde altın yok artık 1800ler olsa bile ters köşe olmuş olsak bile sattığımız için zararda değilizdir..
Satmaz da tam tersi o zaman altın düşerse gene ters köşeyizdir fakat elimize zararı da almış oluruz bu sefer..

altın alımını öneremiyoruz bu riskten dolayı..
ayrıca lütfen elinizde farklı farklı paralar olsun (altın-usd-tl gibi)
her zaman bir parça altını koyun köşeye yastık altına, onu rekorlarda bozarsınız :)

ihale öncesi elinde hisse senetleri ve usd dolayısıyla euro olan arkadaşlar sıkı takip de olun... euro/usd paritesi oynaklık gösterebilir olağan haberler gelirse..

doları olan arkadaşlar : 1,3450 şu an euro/usd paritesi... aklınızda olsun 1,34 , 1,33 gibi geriye giderse euroya geçmeniz demek daha çok euronuz olacak demektir... örnek şimdi 1000 euro = 1345 usd eder; 1,34 olunca parite 1000 euro = 1340 usd eder... daha az dolarla daha çok euro alabilrsiniz...

eurosu olan arkadaşlar : şu an parite 1,3450 :   parite 1,35,1,36 ..  şeklinde yükselirse euronuzu dolar yapabilirsiniz.. bu sefer de euronuzla daha çok dolar alınırsınız.. örnek: şu an 1000 euro ile 13450 usd alırsınız;
mesela 1,35 olursa parite 1000 euronuzla 1350 usd alırsınız bu sefer...

parite de eurodan usd ye usd den euroya nasıl geçilir diyenler için cevap açıklayıcı olmuştur inşallah..

Tl de olan arkadaşlar dovizlere odaklanın ihale sonrası düşüşlerden faydalanın... ihale öncesi düşürmeye başlarlar dovizi - tl karşısında..

özetle altın da alım zamanı olmadığında sanırım herkes hem fikir.. parça parça satış yapılarak.. son 1-2 parçaya ya çıkarsa ihtimaline karşılık el de koyduğunuz sürece keyfiniz bozulmayacaktır..
%100 ne alışı ne satışı önermediğimizi hatırlatalım..
bankaları izin veren arkadaşlar altını bir tl olarak bir usd olarak satış yapılması daha mantıklı...
iki tarafta da kar var..
daha sonra gene altın tl gramı düşmüşse tl den altın alırsınız...
dolar-tl çıkmışşsa doları tl yaparsınız ya da ons düşmüş ise bu sefer dolardan tl yaparsınız.. bir sonra ki aşamayı unutmayacağız ve santranç gibi hamlelerimizi yapacağız..
Zararına satış yapmayacağız 1 ons da yani 1800 usd 5-10 usd zarar varsa stop los anlamında satış belki düşünülebilir ama 1900 lerden felan alındı ise %100 satmak zararına hem de hiç iyi değil..

zaten paranızı usd-altın-tl yaptığınızda iniş ve çıkışlarda bir yerden alırken birinden satarak karları cebe koyduğunuzu uyguladığınızda göreceksiniz..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder