21 Şubat 2012 Salı

TCMB faiz kararı öncesi

BUGÜN 21 ŞUBAT 2011 !
TCMB faiz kararı öncesi doviz  /tl kuru hareketlenmesine ve Yunan anlaşmasından sonra dünü tatil ile geçeren ABD acaba güne nasıl başlayacak konusu çok önemli..
TCMB : 14:00
Abd piyasaları ise 16:30

yazıyı kaleme aldığımız saatlerde 1,73 lerde seyreden dolar-tl kurunun 1,75 leri deneyeceğini faiz karar öncesi beklemekteyiz. Karar neticesinde ya devam diyecek yükselişe ya da hızını kesecek..
Altın onsu ise çok dikkat edeceğimiz bir konu 1800 usd onsa yaklaştığı her kur da satış yemeye de bir o kadar yaklaşmış olacaktır.
yatırım kararı alırken  ekonomik takvimleri aklımızın bir köşesinde her zaman tutmak da yarar var.. Gün gelir bize kar getirebilir..
Ayrıca alım yaparken zaman konusunu değil de kar da satış yapmayı prensip edinilmesi doğru olacaktır.
yani 1,73 de bugün dolar aldınız ise uygun bir rakam mesela 1,7480tl de seyre bakıp ona göre kar realizasyonu gerçekleştirmek gibi..
yarın ya da hafta net rakamı bilmek ya da kestirmek çok zor. Tepe ve zirve kestirimi de zor. Ayrıca herkesin kendine göre tepe ve zirve noktası var unutmayalım. biizm satışlar alışlar etkilemese de birilerinin alıp sattığı an arz talep dengesini bozduklarından fiyatlara ve piyasaya yön verebildiklerini ve kendi dip ve tepelerini belirlediklerini unutmayalım..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder