27 Şubat 2012 Pazartesi

dolar-platin-gümüş

Tüm yatırım araçlarında olduğu gibi dolar/tl kurunda da biraz yükselme görülünce dolar uçacak; ya da düşme görüldüğünde dipleri bulacak haberlerini duyar okuruz hepimiz..

Hafif bir şağı eğilim yapıldığında 1,70 olacak demiştim denir. Şu an dolar-tl kuru hafif bir yükselme gördü hep bir ağızdan bu sefer de 1,85  hatta 1,90 ve üzeri beklentileri dillenmiş durumda..

dolar aylık kapanışı olan 1,7768 i kıramadığı sürece 1,81 den söz etmek imkansız teknik açıdan..
ayrıca dolar 1,75 ve hatta aşağısına inmeyerek tam yol ileri hedef ilk başta 1,85 ve üstü beklentisi yanlış olacaktır...
Dolar bu çıkışın ardından yiyeceği kar satışları ile 1,75 i veya altını tekrar gösterecektir...
Altın onsu cuma ve sabah ki yazımızda da belirttiğimiz gibi düşüş eğiliminde lakin, sanki 1796-1806 gösterme baskısı yapılmakta..
Ayrıca bekletilerek kararsızlık psikolojisine sokacak bizi..
BU VE BOYLE DURUMLARDA LÜTFEN %100 SERMAYENİZLE ALTINA GİRMEYİNİZ.. ALTINDA KALIR UZUN SÜRE ZARAR YAZARSINIZ DEFTERİNİZE.

NOT: Arkadaşlar Platin ile ilgili sorunuza gelince.. Platin sadece Kuveyttürk Bankasında bulunmakta.. banka dolar ya da tl ile alıp satmanıza izin veriyor platini... Ama inanın makas da çok acımasız.. Ayrıca; en kritik anlarda kurlarda anormal hareketler yapmaktalar.. Bu sebeple adamakıllı düşmeden al demek çok zor.. Bu yüzden platin alacaklar en son ocak ayında yazdığımız plaitini de es geçmeyin.. en çok kazandıranalrda olacak..( o zamanlar ons 1400 usd idi şu an 1710 larda) 
yani arkadaşlar gene düşmesini bekleyeceğiz alıp birkaç ay unutacağız cinsinden oalcak platin yatırımımız... Kısa sürede geçen ay yaptığı gibi kar getirirse elbette alıp kaçacağız..
Gümüşe de girmeyelim hemen, ocak ayında 2012 nin en çok kazandıranlarından 1.sıraya gümüşü almıştık.. onsu 26 usd den 35 usd lere kadar geldi.. bunun da düşmesini bekleyeceğiz..  Bu gümüş gene 30 ve altını görecek sonra 40 ons ve üstünü deneyecek tekrar.. 2012 bitmeden gerçekleşecek bu da..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder