12 Mart 2012 Pazartesi

12 mart

Günaydın !
Hayırlı haftalar Arkadaşlar !

13 Martta 1 gün kala Çin'in Yuan'ın referans oranlarında indirime gitmesi en fazla dolar endexinin artmasına yaradı. Artış gösteren dolar endexi onsu 1717 lerden aşağılara getirmeye yetti diyebiliriz an itibariyle..
Hafta sonu altın onsun aşağı indikten sonra sert bir yukarı hamlesi ile Cuma günü gün içi hareketli saatler yaşattı..
Altının çıkışı değil de Doların çıkışı daha sağlam duruyor fikrimizi paylaşmış ve altın-tl gramcılar için güzel günler beklentimizi paylaşmıştık..

yarın ki karar için ( FED) çok yazılıp çizilecek..
Ben dilimin döndüğünce geçen haftalarda kaleme almaya çalışmıştım..
özetle,
1. yarın Q3 yani parasal genişleme beklemiyorum bunu sene başından beri belirtiyorum.. Yarın Q3 getirecek etkiler oluşmadığı gibi erke oalrak düşünüyorum.
2. faizler de zaten bir değişiklik beklentimiz yok
3. Biz acaba Q3 değil Operation Twist-2 yapabilir mi? sorusu kafamısı kurcaladı.. VE bunu Türkiye'de ilk kez Sizinle paylaştık..

Değerli arkadaşlar O.Twist ya da buna benzer olay bize Q3 den daha yakın görülmekte.. Yarın mı önümüzde ki aylarda mı olacak onu göreceğiz ama adını koyamadığımız ve kısa dönem tahviller ile uzun dönem tahvilerin değişimi olan Operation Twist (kısaca OT diyeceğiz) olma ihtimali yüksek sebeplerimiz;
1. ABD seçime gidiyor
2. AB yunan olayı bir doping olabilir
3. Diğer gelişmiş ülke ekonomileri ABDden iyi değil
4. OT'un borsaları dibe götüreceği beklenebilir ama emtialara aşağıya çekeceğinden hoş karşılanır ABDli vatandaşlar nezdinde (seçim yatırımıdır)
6. Eğer bu borsalar Kasım seçimden önce düşüş yaşamazsa sonbahar döneminde hem seçim hem borsa düşüşleri ekonomik sansasyonlara yol açar ki bunu iktidar kabul edemez..

yarına kadar yatay seyredecek olan haftanın ilk iş gününde DOLARı sağlam; altını zayıf görüyoruz..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder