20 Mart 2012 Salı

20 mart

Günaydın Arkadaşlar !
Altın için belirlediğimiz yatay seyir artık son günlerine yaklaştık gibi görülmekte.
15 mart tarihinde başladık bu yatay yola.. 1650 +- 10yaparak sıkışıp kaldı..
1667 yukarıda kıracağı direnç;
1634 aşağıda kıracağı güçlü direnç idi...

yaklaşık 1 haftadır 3 kez 1667 denemesi yaptı ve her  defasında güçlü dirençle karşılaştığından yani ekonomik anlamda korkudan kimse altın alamadı.. Talep olmaması da fiyatı kırmasına engel odu..
İlgin olan sadece bir kez 1640 tarafına yöneldi ve aşağıya gitmeye istekli görülmedi.. Yoksa bir aldatmaca mı idi? İnmeye niyeti yok çıkacak bu mu dedirtip kandırmaya mı çalışıyor ?

Ons cephesinde bunlar yaşanırken geçen hafta ki yazılarımız da paylaştığımız gibi dolar/tl kurundan dolayı ALTIN-TL GRAMCILAR onsun yatay seyrine karşılık dolarda ki iştahtan dolayı faydalanmayı bilmelidirler..

Dün altın düşer diyen KALEMLER ya da diller ; bugün ÇIKAR ALTIN DEMEYE BAŞLADILAR HEP BİR AĞIZDAN..  hep bir agızdan KORO halinde FLASH!! FLASH!! haberleri ile birşeyler  yayımlanıyorsa çok dikkatli olmamız gerekir..  Unutmayın BASIN gerçeği değil, nasıl anlatmak istediğini bize yansıtır..
Dün çoğu fikre zıd bir şekilde elde ki verilerimiz ışığında 1667 denemesi beklentimizi iletmiş nihayetinde 1668 lerden döndüğünü kıramadığına şahit olduk..  bugün ise hep bir agızdan çıkar altın deniliyor bugün aşağı tarafa denemeyi yapacak gibi görülüyor..
Ayrıca bir hatırlama da bulunmak isterim Kırıldı kelimesi deyince geçti anlaşılmasın..Yani 1650 kırlınca 1670 oalcak dediler diyelim.. 1651 hatta 1655 oldu bak kırdı anlamı çıkarılmayacak.. En az 1 saat bu rakamın üstünde kalması teknik anlamda kırıldı dememize sebep oluyor..

Ayrıca dakikalık, saatlik analizler işinize yaramaz biz günlük analizlerin bile tam önümüzü görmemize yardımcı olmadığını hep belirtenlerdeniz Altın ons  konusunda..

Dolar Tl kuru 1,8050 üzerinde 3 seans beklentimizi tekrarlamak istiyoruz.1 seans bitti şu an..



Piyasaların bile kendilerini beklemeye aldıkları şu günlerde altın a GİRİŞ için yani alım için temkinli davranılmasını. Geçen hafta alım yapanların  TL ye geçme konusunda tetikte olmalarını tavsiye edebiliriz..
Tavsiyemiz, hem dolar/tl hem de altın/ons sıkışıp kaldı... eğer patlamaları ters yönlere olursa gram açısından bize bir artısı olmayacaktır fazla..
yani doların sert çıkışı olduğunda onsun  sert inişi olabileceğini akıldan çıkarmayalım... Bu gram tl de fazla artısı olmayacak eeee o zaman neden tetikte olalım derseniz bir sonra ki hareketinde işler düşüş yönünde olacağındandır..

şubat ayında paylaşımlarımızda belirttiğimiz gibi MART ayı için DOLAR-TL ayır derken NİSAN  da dolar karları yer hatırlatmamızı tekrar yapmak isteriz..

İran gerginliğinin adının konması ya da petrol fiyatları tam yol ileri giderken havalarda soğuk giderse ancak o zaman görüşümüz de değişiklik yapacağız..

kısa ve özetle altın onsun 1640-1670 bandında ki yatay seyri için son bulacağı tarih olarak yarını göstermiştik.. +-1 gün toleransı ile bu kanaldan çıkacağını beklemekteyiz.. Beklentimiz de değişiklik yok..
bu çerceve de herzaman belirttiğimiz gibi KARI GÖRÜNCE KAÇ; düşünce sonra yerine koy taktiğini ters köşe olana kadar sürdüreceğiz..

UNUTMAYCAĞIZ HEDEF KOYUP ONA GÖRE AL SAT YAPACAĞIZ..
GÜNLÜK AL SATLAR ÖZELLİKLE ŞU GÜNLER DE BÜYÜK RİSKLER TAŞIDIĞINI BELİRTMEK İSTERİZ..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder