19 Mart 2012 Pazartesi

2012 İMKB Temettü Ödeyecek Şirketler


2012 İMKB Temettü Ödeyecek Şirketler


Bilanço dönemi bitiyor. Temettü dönemi başlıyor. 2012 yılının temettü tutarı ve verimi açısından şampiyonları hangi şirketler oldu...

İMKB’de işlem gören şirketler, 2012’de yatırımcılarına ödeyecekleri temettü tutarlarını açıkladılar.
EN YÜKSEK TEMETTÜ ÇİMENTO SEKTÖRÜNDE
2012 yılında da önceki yıllarda olduğu gibi en yüksek temettü verimliliğine sahip sektör çimento olurken, ikinci sırayı otomotiv sektörü alıyor.
Metro Yatırım Araştırma Uzmanı İsmail Mercankaya, Thelira’ya yaptığı değerlendirmede, geçtiğimiz senelerde olduğu gibi bu sene de yine en yüksek temettü verimliliğinin çimento sektöründe olduğunu bildirdi. Çimento sektöründeki temettü verimliliğinin yüzde 5-6-7 civarında olduğunu kaydetti.

TEMETTÜ ÖDEYEN ŞİRKET SAYISI ARTTI

Geçtiğimiz senelere kıyasla temettü ödeyen şirket sayısında artış olduğunun bilgisini veren Mercankaya, düşük verimlilikleri olan şirketlerin dahi bu sene temettü ödemesi yaptıklarını bildirdi. Şirket karlarındaki artışa bağlı olarak da temettü miktarında artış olduğunu dile getiren Mercankaya, hisse fiyatı daha düşük olduğu için temettü veriminin yüksek olduğunu söyledi.

ÖNE ÇIKAN ŞİRKETLER

Ata Yatırım Araştırma Müdürü Nergis Kasabalı, Thelira’ya yaptığı değerlendirmede, geçen seneler gibi çimento ve otomotiv sektörlerinin en yüksek temettü verimliliği açıklayan sektörler olduğunu bildirerek Türk Telekom ve Tüpraş’ın kur farkı zararlarından dolayı yıl sonu düşük kar açıklamasına bağlı olarak temettü verimliliklerinde geçen seneye oranla düşüş olsa da temettü verimliliklerinin tatminkar düzeyde olduğunu belirtti. Türk Traktör’ün çok iyi kar performansı gösterdiğini dikkati çeken Kasabalı, Arçelik, Adana Çimento, Uşak ve Otokar’ın da yüksek temettü dağıtacak şirketler arasında yer aldığını belirtti.

(Ceren Dilekçi / The Lira )


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder