22 Mart 2012 Perşembe

22 mart

Günaydın Değerli Arkadaşlar !
Altın ons da sıkışan 1650 bandı artık kopma noktasına geldi. Bu alanda uzun süre beklemesi sert bir hareketin yapacağına da bir işarettir.
Farkına vardınız ise bu hafta önemli haberlerin olmaması ve sert açıklamaların olmaması altını yatay seyre aldı. Dinlenmeye geçti diyebiliriz.. Biz bu dinleme dönemi uzadığı zaman YAY GİBİ GERİLİYOR diye tanımlıyoruz.
Haber ve veri akışı gelmediğinde grafiklerin bile işe yaramadığını gözlemliyoruz. Haberleri de bilemediklerinden grafikler sert haberler sonrasını da gösteremediklerinden tekrar tekrar tek başına GRAFİKLERİ KENDİNİZE REHBER EDİNMEYİN lütfen.

TCMB toplantısı öncesi ( salı günü) başkanımızdan çok talihsiz açıklamalar işittik. Bizler iyi niyetimizden dolayı talihsiz diyoruz yoksa aklımızın ucundan bile geçmiyor birilerine rant sağlayacakları. Gerçe başkanımız ne yapsın faiz dese DOLARCI EL-AZİZ AMCALARI;  doviz dese FAİZİ GEORGE ABİLERİ kızıyor..
Ne yapsın iki arada kaldı.  Başkanın gerçekten de işi zor..bir de ekonomik otorite ve hükümetten baskı var. Bizlere gazel okumak burdan belki kolay ama işleri çok zor..
Geçen Cuma faiz koridorunu daraltırım ( faiz düşer anlamına gelir) deyip doların 1,82 lere geldiğinde; yok ben oyle demedim enflasyon var ve gerekirse sıkılaştırma ile mudaha ederim ( faizlere dokunmam anlamına gelir)deyin dolar aşağı çekildi biraz..
Ama 1,80 üzerinde kaldı bu da petrol ve cari açıktan kaynaklandı..
Ama bu iki açıklama ya arada bir de Babacan karışıyor konuşmalarla olaya borsa-faiz-doviz koridorunda güzel ekmekler yedirdiler.
Kimseleri kandıramazlar cuma oyle konusup çarşamba olunca tam tersi konuşmak yakışık almaz. Dün birileri senin konuşmanla kar satışı yaptılar aslında ama biz koyun olduğumuz için ve iyi niyetimizle faiz değiştirmeeycekmiş dedik.. Ya da kim bilir BABAnın sözünden çıkmamak için faizleri (ya da buna eş diğer argumanları : munzam indirimi  gibi) düşürme ihtimalini birilerinin kulağını çınlatıp şimdiden fiyatladın mı yoksa..

İç konuları bir tarafa itersek ve yukarıda ki rant kavgalarını ve çıkarlarını iyi niyetmizle yok sayarsak bizim yapmamız gereken doların bu iniş çıkışlarından faydalanalım..
aylık al satlar ile 0,05 - 0,10 TL dolar başı karlar elde edersiniz ki bu da 1000 dolar da 50-100 tl arası eder..
1000usd karşılığı tl  nizi bankaya verdiğiniz de size vereceği aylık net faizi 15-20 tl dir..

Ayrıca, herkes dovizi para kazanacağım araç olarak değil de TL paramın değerini korumak için işlem yapıyorum şeklinde algılasınlar..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder