29 Mart 2012 Perşembe

29 mart

Günaydın Arkadaşlar !

Bugün Altın ons da dikkat edeceğimiz önemli destek ve direnç noktaları destek de1656 ve  dirençte1671 dir.
Verdiğimiz destek ve direnç en sağlam duvar ve traderlerin işlem hacimlerinin önceden yoğunlaştığı ve gene psikolojik yoğunlaşma olabilecek yerlerdir. Her zaman bunu belirtiyorum.. Bu sebeple bizim yazılarımız da 3-5 aralıklarla kafadan atma destek direnç noktaları kimse aramasın.

ons 1656 haftalık kapanış; 1671 haftalık açılış ve işlem hacminin en yoğunlaştığı kısa vadeli kanal olduğu gözlemlenmiştir.
1671 kırması durumunda KESİNLİKLE HABER GELMELİ Kİ SERT ÇIKIŞINI YAPIP 1697 GENE YOKLANABİLSİN. AKSİ TAKDİRDE ZOR. Bu haber  bu akşam ve Yarın AB Liderler zirvesinden gelir mi diye bakabiliriz..
1656 krıldığında 1656-1644 arası çok önemli eğer hızlı bir aşağı yönlü kayma olursa kısa bir zamanda olursa SATIŞ DALGASININ gelebileceğini unutmamalıyız.
Sizlerin de net gördüğü gibi yukarı çıkmak için kendini destekleyici haber arayacak olan ALTIN ONS aşağı inmek için KAR SATIŞI bahanesini açık bir şekilde kullanabilecektir buna panik de eklenince düşünün neler olabileceğini..

Dolar-tl cephesinin düşmesi konusunda (düne  bu haftaya nazaran) umutlu görüyorum. Sebebi ise dünya petrol fiyatlarında yaşanabilecek gerileme beklentimden dolayı. Bu gevşeme dolar-tl yi de düşürmeye daha doğrusu desteklemeye yetecektir. Buna ilave oalrak gene Merekzden istisnai gün beklentisi içinde olduğumdan. Aksi takdirde varsayımlar gerçekleşmezse rakamları oturup düşünmek gerek tekrar..
Dolar-tl kurunun 1,7750-40 denemesine bugün daha da yaklaşacağını düşünüyorum.. son 2 gündür 1,7790 dan döndü malumunuz.
Eğer dolar TL kuru beklentimizi kırarsa onsda fazla geri çekilme olmasa da ALTIN TL gramcıların alım yapmak isteyenlerin TL cephesinden altına yaklaşmaları daha mantıklı görülmekte.

gümüşü bu gün arada unutmayalım...
gümüş çok önemli çok kar marjı beklentimizi hem haberler hem analizler doğruluyor.. Beklemek sartıyla
bol kazançlar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder