14 Mart 2012 Çarşamba

Değerli Arkadaşlar !
Sabah İMKB seansı açmadan dünkü ABD FED banka stres testi sonuçları ışığında İMKB de 60.000 rakamının kırılacağını belirtmiştik... Yukarı gider mi hayır fazla gidiş beklentisi içinde değiliz.. 1-2 puan sonra en fazla satış ile karşılaşacakları beklentisi içindeyiz.
Gerek ABD den olumlu banka stres sonuçları hem  petrolde ki hafif gevşeme paranın biizm kategorimizde ki petrol ihracatçısı Rusya'ya değil de bize gelmiş gözükmekte.. Ayrıca Yunan olayı da işin tuzu biberi oldu...

Bernanke konuşması esnasında yön şeklini bulacaktır altında..  Bizler Bernanke'nin ser verip sır vermeeycek şekilde konusacağı beklentisi içindeyiz..
Aslında dün banka stres testlerini 2 gün önceye çekmekle bunu gösterdi... Piyasalara bir nev'i dün aksam emzik verdi ve oyalamaya girdi..
Bernanke, çok önemli kararı ve sert hareketlere gebe olabilecek kararı ya da piyasaları karıştıracak kararı kendi başına veremez.. Mutlaka senato ve tüm üyeler ile ince detayına kadar görüşür ki sonuçlarının olumlu ya da olumsuz meyvesini yiyecek olan iktidarın ekonomi adamlarının da görüşüne gerek duyacaktır. Bu ay ki FED toplantısı 1 gün idi ve katılım sayısı güne göre azdı.. Bu şekilde bu sene 4 kere yapılacak..
Mesela önümüzde ki ay Nisan da ki gibi FED toplantısı 2 gün sürecek ve çoğu kişi ile görüşüp katılım yapılacak ayrıca 2 gün gibi uzun sürecek..
İşte ben bu kapitalist zihniyetin tek başına KRAL edasıyla EGOsunu tatmin etmek amacıyla tek başına karar vereceğini düşünmüyorum.. Bugün sessiz bir geçiş yapacak Bernanke..
Gazetecilere BÜYÜK ELLERİ mutlaka direktif vermişlerdir ve net soru ya da cevabı net olacak soru sorulmaması istenmiştir. Sonuçta göreceğiz yaşanmamış olaylar hakkında yorum yapıyoruz şu an..Saat 16:00 gerçek olacak hersey konuşma ile...

Ama bana en mantıklı BERNANKE'nin yukarıda sıraladığım sebeplerden dolayı SER VERİP SIR VERMEYECEĞİDİR..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder