6 Mart 2012 Salı

DOLAR ENDEXİ YÜKSELİŞTE

Değerli arkadaşlarım !
Dolar yükselmeye başladı.. RALLİİİ GELİYOR... Hedef 1,90 ve üstü diyenler türemeye başlayabileceği gibi altın düştüğünü görenler altın diplere iniyor çığırtkanları da çoğalacaklardır.. Herkes bir grafik, bir ajanda tutturacak kendine ve egolarını tatmin edeceklerdir..Bir de alımlar ya da panik satımlar ile  AĞA BABALARINA uşaklıklarını yerine getireceklerdir..

PLATİN 1630LU SEVİYELERE GERİLEMİŞ,
 GÜMÜŞ 33,50 YE
ALTIN İSE ŞU SIRALAR 1695 LERDE...

YAVAŞ YAVAŞ ALTININ DÜŞMESİ DESTEK BULMA NİYETİNDEN KAYNAKLANMAKTADIR..
ALTININ AYAĞININ KAYACAĞI SEVİYE 1682 OLUP... ŞU KORKULAN SENARYOLAR İÇİN ERKEN GÖRÜLMEKTEDİR..

BU HAFTA Kİ ALTINDA Kİ DÜŞÜŞLERİ ARKADAŞLAR ! SATIŞLARDAN DEĞİL , DOLAR ENDEXİNİN DÜNYADA DEĞER KAZANMASINDAN KAYNAKLANMAKTADIR..

DOLAR ENDEXİ DEĞER KAZANDIĞI İÇİN ÖZELLİKLE GELİŞMİŞ ÜLKE PARALARI KARŞISINDA ( BİZİM GİBİ) DAHA ETKİLİ VE GÜÇLÜ OLMAKTADIR.. DOLAR ENDEXİ YÜKSELMESİN İLE PARALEL ARTIŞ GÖSTEREN DOLAR/TL KURUNDA Kİ YÜKSELİŞ KENDİ İÇ PİYASAMIZDAN KAYNAKLANMAMAKTADIR.. DOLAR ; SEÇİMLE ZAFERLE ÇIKAN PUTİNİN ÜLKESİNDE DE ARTMAKTADIR MESELA :)

İŞ BU SEBEPLE İTHALAT FAZLALIĞI (PETROLDEN DOLAYI) ETKİSİNDEN GAYRİ BİZİM İÇ PİYASANIN KÖTÜLÜĞÜNDEN TL DEĞER KAYBETMİYOR ARKADAŞLAR.. BAŞKA DEYİŞLE DOLARIN ÇIKMASI SADECE İÇ ETKENLERDEN DEĞİL..

OLAYA BU CEPHEDEN BAKIP; GRAFİK VE AJANDA BİLGİLERİNİN UYDURMACA OLDUĞUNU PAYLAŞMAK İSTEDİK..


4 yorum:

  1. Sayın ekontürk dün bir miktar alım yaptım, bugün bir miktar daha yaparsam yarın ters bir hareket ile bu altın beni savururmu acaba diye içimde bir korku var yoksa artık bekleyip kar görünce satışamı geçeyim ne dersiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sayın Özgür !
      Nakit ile (TL) ile alım yaptığınıza göre alımları sık sık hızlı yapmak da sakıncalı olabilir. Dolar/tl nin çıkması ile altın gramında hafif yükselme ya da başka tabirle ons düşmesine rağmen gram/tl de zarar sözkonusu değil şimdilik..
      Alımlar için hep uyardığımız 1682 seviyesine dikkat edeceğiz.. 1682 den aşağısı hele bir de bir olumsuz haber vb gelirse satışların sertleşebileceği psikolojij sınır..
      %kaç altın var bilemiyorum lakin hep altın yapmayın portföyünüzü...
      ayrıca biraz karı görünce kaçıp düşünce tekrar yerine koyarak gideceğiz ki 105 te aldığınız gramların ortalaması düşsün...
      Düşerse aldığınız 96 larda ki altını satmayacağız onlarda 105 i zaten ortalamayı düşürür..
      Rakamı ortalama yazıyorum alımlar yaparken en az 500-1tl gram başı düşsün ki ikinci alıma geçelim diyebilelim..

      Sil
  2. 1682 ons da kırılmadığı sürece çıkışlar olabileceğini unutmadan karı görünce boşaltıp düşerek sonrasında yerine koyma yolunu seçmeliyiz..

    geçen haftadan beri belirttiğimiz gibi 1682 ons u altının denediğini hatta çaktırmadan yavaş yavas 1682 e yaklaştığını görüyoruz..

    YanıtlaSil
  3. 1682 yi kiracak gibi duruyor

    YanıtlaSil