13 Mart 2012 Salı

FED özeti

Değerli Arkadaşlar,
FED kararı ile şu ana kadar beklenenler geldi..
FED faizi sabit bıraktı- değiştirmedi ve Parasal genişlemeden (Q3) bahsetmedi..
birincisi yani FED faiz kararı zaten beklenilen karardı bu yuzden ABD den ons 15-20 usd düşüşle 1680 lerde tutunuyor.. 1669 denemesini kırması beklentimiz dahilinde ama..
İkinci yani Q3 yok soylemini birinci ağızdan yani Bernanke'den duyup emin olmak istiyor piyasalar .. FED kararında petrol fiyatlarının enflasyonu yüksek tutacağından endişelenmesi, işsizlk ne kadar gerilese d eistihdam verilerden memnun olmadığını belirtmesi konumuz gereği altın satışlarını yavaş kılıyor ve temkinli davranmalarına sebep oluyor işlem yapanlara..
bundan sonra ki toplantı 25 nisanda ve o iki gün sürecek Bernanke politikalarını paylaşacak..
unutmayın bugün kü gibi yani sadece 1 günlük toplantı busene 4 defa oalcak ve ilki bugün oldu.. Tek günlük toplantılarda sadece veriler açıklanacak olması genel katılımlı toplantı yapılmayacak olması sessiz geçmesine sebep olabilecek.
Ayrıca bugün  400 milyar dolarlık Twist operasyon tahvil programının devam edeceği de açıklandı.. Hatırlarsanız bu Twist operasyonu haziran 2012 de sona erecek..
Ben bu sene Nisan - Haziran ve bir de sonbahar kasım öncesi seçim öncesi FED toplantılarında sert hareketler olabilecek tarihler olarak sezimliyorum

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder