15 Mart 2012 Perşembe

GÜMÜŞ GELİYOR

Günaydın ve bol kazançlar değerli arkadaşlar !
FED Başkanı beklenildiği gibi ser verip sır vermedi ama Hindistan'den gelen düşük faiz ve yüksek enflasyon rakamları yanına altın vergisini yükseltme ihtimali dedikodu dün belirttiğimiz 1634 desteğine kadar geri çekip sonra toparlanmasına sebep oldu..

İlk alımların için dün altın için 1634-1648 arası rakamları uygun görmüş ve gümüşü bekleyelim denilmişti..

Değerli arkadaşalr gümüş 31,79 u kırmaz ise 31,79-32,30 aralığında takibe alıp bir iki gün içinde alınabilir..parça parça giriş anlamında..

Dolar,  birkaç gün önce 1,80 üstü beklenildi deneyip deneyip gitmişti.. Biz kapalı iken dün gece hareketini yaptı 1,8120 den döndü . MART AYI DOLAR AYI idi yazımızı hatırlarsınız fikrimiz gerçekleşti ise varsayım temellerimiz güçlü diye kabul edip NİSAN AYI DOLARIN DİP YAPACAĞI AYolabilir tahminimizi yeniliyoruz..
Önemli günlerde mümkün olduğunca yazmaya gayret gösteriyorum... Karar öncesi özellikle düşüncelerimizi yazıyoruz ki bir başka açıdan bir de bizim penceremizden bakın olaya diye...Harmanlayıp bilgileri en güzel kararı Sizler vereceksiniz elbette. Karardan sonra konuşmayı yazmayı fazla sevmiyoruz aslında an kolay bu ama..

29 şubat, 8 - 13 mart tarihleri vermiş ve hareketli günler yasacağız demiştik bu tarihler gelmeden 1 ay öncesinde..

Şimdi çok detaylı karıştırmalar tekrar yapıyoruz şu ana kadar 25 Nisan tarihine önem vereceğimizi tespit ettik.. yeni tarihler toplantı tarihleri verildiğinde paylaşacağız Sizinle tekrar..

Ama altıncılar özellikle 25 Nisan FED kararı 2 gün ve genel kapsamlı sürecek.. bunu ajandanıza not edin..

Bir de arkadaşlar bazen ons bazen tl gram üzerinden değerlendirme yapıyorum , alış ya da satış seviyesi verirken lütfen cümlenin önünde ons mu yoksa tl olarak mı buna lütfen dikkat gösteriniz.. Yanlış anlaşılmak çok kötü olur..
ons rakamı için alış seviyesi desek dolardan altın gramı alacağım şekliyle, tl gramında ise zaten belli tl den altın alınır şekliyle düşünün lütfen..

Gümüş ons alım için yukarıda verdiğim destekleri takip edelim.. DAHA DOĞRUSU BANKASI İZİN VERENLER GÜMÜŞÜ TAKİBE ALSINLAR... OCAK AYINDA BU SENENİN ŞAMPİYONU OLARAK 1.GÜMÜŞ2.PLATİN3.ALTIN sıralaması yapmıştık.. İşk 4-5 ayda beklediğimiz yükseliş 2-3 ayda oldu..
Şşimdi hedef gümüş ons da 40 usd denemesi olacak.. Beklenilerek elbette. %20-25 getiri verebilecek gibi duruyor... Sabret al kaç.. Parayı cebe koy.. Enflasyon bile bu kdar artmayacağında yıl geri kalan kısmında daha rahat ve özgür yatırım yapabiliriz..

Yazı hitap şeklimi ve yazılarımı genel itibariyle kalemlerimde ki mesajı algılamış oalcaksınız.. şu an GÜMÜŞ TAKİBE GİRDİ.. düne kadar uzak durun durun diyorduk 37,5 den beri... BEKLENİLİNCE GELİYORMUŞ DEĞİL Mİ...
NE ALTIN NE GÜMÜŞ NE DOLAR  HİÇBİRŞEYE KÖLE OLMAYACAKSINIZ. O SİZİN EMRİNİZ DE OLSUN..

ALIM YAPANLAR PARÇA PARÇA YAPTIĞINA GÖRE..
ALIM YAPTIKLARINDA UNUTSUNLAR HERŞEY VE HEDEF KOYSUNLAR KENDİLERİNE.. HEPSİ İLE ALTIN ALDIM DİYENLER ARADA BAKMAK KAYDIYLA NİSAN DAKAR CEBE KOY YAPABİLİRLER..
KISA VADELİ AL SATÇILAR EN RİSKLİ SINIF OLDUKLARINDAN TERS KÖŞE OLANA KADAR ALLIM SATIMA DEVAM EDECEKLER.. TERS KÖŞE OLDUKLARINDA ONLARDA BEKLEYİP TABİRİ CAİZSE DİNLENMEYE GEÇECEKLER..

Hata yapılmaması imkansız bu piyasada.. En profosyonel yatırımcılar bile 3 işlem ( al-sat-al) yaparken 1 hata şansı veriyorlar unutmayın... 1 hata yaparım ikinci emrim doğru olur sıfırlarım üçüncü hareketimde karı beklerim yapmaktalar..
Bilgisayar ekranından tuşa basmak kolay olabilir al sat yaparken ama bu oyun değil... ya da bu bir oyunsa siz oyuncu değilsiniz.. FUTBOL MAÇINI SEYREDEN SEYİRCİDEN FARKIMIZ YOK.. BOŞ KALEYE GOL ATAMADIĞINIZ DA SİZ OLSANIZ ATARDINIZ BELKİ AMA SİZ OYUNCU DEĞİLSİNİZ ONA göre düşünün
hayırlı kazançlar,

2 yorum:

  1. Ümit bey 1630b lara denk gelemedim 1650 lerden toplayayım mı acil cevaplarsanız sevinirim..

    YanıtlaSil
  2. parça parça alımlar denenebilir..
    kısa vadede hedef KARI GÖRÜNCE KAÇ
    orta vadede 1750
    orta uzun vadede 1875 sat şekliyle düşünülsün

    YanıtlaSil