28 Mart 2012 Çarşamba

Günaydın Arkadaşlar !
Gene zamanımız oldukça kısa kısa günlük değerlendirmelerimizi paylaşacağız..
Altın ons da 1669 TEHLİKELİ destek beklentimizi ifade etmiştik. 1697 den dönüp test edebileceği ilk durak burası.. Başarabilirse 1630 da ilk tepeyi oluşturmak için kendine dip arayacaktır.
Aksi takdirde hafif güç toplayıp gene 1697 kırmasına yönelecektir.
Aşağı destek denemesini yapmadan yukarı beklemek biraz veri takip etmeden, gündemi haberleri ve tekniği yorumlamadan mesnetsiz atıştan başka sey olmayacaktır..

Değerli arkadaşlar !
Ajandalarınıza not alacağınız bir bilgiyi paylaşmak istiyorum.. BİLİYORSUNUZ ÇİN DE DE İŞLER KARIŞIK.. EKONOMİK BAĞLAMDA..
NİSAN AYI ÇİN ŞİRKETLERİ İÇİN BİLANÇO AYIDIR.. AÇIKLANACAK ZARARLAR..  ÖZELLİKLE ÖNEMLİ SEKTÖR VE FİRMALAR ..  BUNLAR ALTINI OLUMSUZ ETKİLEYEBİLİR..
ELBETTE İYİ BİLANÇO DA OLUMLU ETKİLER..

33 TE GÜMÜŞ İÇİN VERİLEN SATIŞLARIN TEKRAR YERİNE KONULMASI İÇİN 32,10 ONS KURUNUN KIRILIP KIRILMAMASI TAKİP EDİLECEKTİR..
KIRILMADI TAKDİRDE 32,20 LERDE BİNİLİP 33-34 ARASI İLK İNİŞ YAPILABİLİR.. GÜMÜŞ TE KISA SÜRELİ AL SATLAR KAR YAZSA DA ÇOK BÜYÜK BİR RİSKİ DE VARDIR.. TRENİ BAZEN KAÇIRMAMIZA YA DA COK SERT BİR TERS KÖŞE OLMAMIZA YOL AÇABİLİR..
TAVSİYEMİZ SATIŞI BİTTİKTEN SONRA ALIP 3-6 AYLIK DÖNEM BEKLENİP YA DA %10-20 ARALIKLI KAR HEDEFİ KONULUP , RAKAMI YAKALAYINCA KARI ALIP KAÇMANIZDIR..

not: Yatırım araçlarından fazla getiri ve hayal peşine girenlere bir hatırlatma.. Bankaya 1000 TL yatırın vadeli hesaba 8-11 TL arası getiri gelir düz rakam %1 net getiri.. Ona göre enflasyon ve faiz oranlarına göre kar bekleyin.. Çok kar hayaline kapılanlar çok zarar yazıp çıkabileceklerini unutmasınlar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder