6 Mart 2012 Salı

Altının, dar banttan çıkması için ilk raund 8 mart

Günaydın , Değerli Arkadaşlar !

Altın, ne yapmaya çalışıyor? Altın yatırımcısı olanlarda bu düşünce var.. Çok grafikler , tahminler yürütülmekte... Ama herkes olanı yorumlamaktalar.. Olacak, gelecek hakkında varsayımları ile birlikte öngörüsünü sunan yok denecek kadar az .. Adı üstünden gelecek.. Allah'tan başkasına belirsiz yarınlar demek..  Bu belirsiz yarınlar içib varsayımlarınız le senaryonuzu korsunuz, gerçekleşip gerçekleşmediğini birlikte görürüz.. Yapılan ya da yapıması gereken de zaten bu.. Bilip ya da bilmemek değil önemli olan.. Çünkü gelecek bilinmez.. Sadece beklenti temennisin de bulunur..
Yarın görüşürüz deyip akşam vedalaşmak gibidir... Aslında ömür verirse, yaşarsak görüşürüz anlamındadır..

Değerli arkadaşlar!
Altın sıkışan dar banttan bir türlü kendini kurtaramadığı gibi beklediği gün sayısı arttıkça ani düşüş ya da çıkışların olabileceğini artık biliyoruz..

İlk raund 8 Mart içindi .. tarihi paylaşmıştık.. AMB faiz ve ihale gündemleri var diye..  Değerli arkadaşlar, altın bir türlü üzerinde ki korkuyu alamadı.. Durdukça da kafaları karıştırıp biz gibi küçük yatırımcıları kararsız kılıyor..
Parça girişlerimiz olmuştu ya da bir parça önceden altınımız var ise onlar durmalı... İhtimal dahilinde d eolsa şimdilerde herkes de düşecek beklentisi çoğaldı.. Altın çıkarken de ralli yapacak denilmesi gibi.

Çizilen grafiklerin 8-13 mart da hiçbir geçerliliği olmayacaktır. Çünkü grafikler için de karar ya da ihale şu olursa suraya gider ya da şu olursa suraya gider diye çizgileri yok grafiklerde... Çizecekler düştüğünde aaaa bak grafik demişti diyecekler.. Gerçekleşmediğinde ise farklı indikartorler var denilecek..

Kararsız seyreden bu altın için bir sorum var? Eğer bu altın düşerse mi sert düşer? Yoksa yükselirse mi sert yükselir? Alıp ya da almamak ya da bekleyip beklemenin cevabı kendimize sorduğumuz bu soru da saklı..

Gün içi altın  ve dolar/tl kuru  yükselişleri kar satışı ise realize etmek mantıklı görülüyor şu aşamada..

7 yorum:

  1. Kardeşim cok tşkler bizleri belirsizlik ve karamsarlıktan kurtarıyorsunuz sizi izliyoruz ...devam

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Altında bugün için çıkılabilecek en üst rakamlar neresidir ümit bey. 1720 lere çıkabilirmi.

      Sil
  2. Sayın Bird Teşekkürler !
    HSN Bey !
    öncelikle akşama kadar (gün içi denilince en çok kendi mesai saatlerimizi algıladım ki aslında bizi ilgilendiren de budur)altın 1720 lere çıkma ihtimali çok az..
    Şimdi 1700 ons dersek 20 yukarı mı gider 20 aşağı mı dersek aşağı yön akşam ABD açılana kadar daha ağır basmakta..
    platin hala satışına az az devam ediyor.. Bu olduğu sürece birden altında toparlanma beklemek hayalci olur.. Kocaman bir el toplu bir alım yapması gerek ancak ki şu durumda ve seviye de bu da çok zor görülüyor..
    Herkes kararsız ve puslu havanın bitmesini bekliyor aslında.. Bizim gibi küçük yatırımcıların yapacağı en akıllıca işlerden biri de bu belki de..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler, Dün 1703 ten altın aldımda. En azından 1710 olsaydı iyi olurdu . :) Hayırlısı.

      Sil
    2. HSN Bey !
      Hayırlısı olsun...
      Bir parça alım yapmakla da en akıllı hareketlerden birisini yapmışsınız..
      1703 de alınan altınları değil 1710 1730 ve üstünde de kısa vadede bozabilecek günler görebiliriz..
      alımları parça parça yapıp altın çıktığında satmak, düştüğünden eldeki nakitle ilave altın alarak zararı kapatma yoluna gireceğiz..
      Siz dün 1703 den altın aldı iseniz altın tl gramı mesela bugün dolarda ki kurdan dolayı biraz arttı.. Bu cepheden değerlendirebilirsiniz de...
      Sadece hopp düşecek diipleri diyenlere kulağımızı kapatacağız; nasıl hopp ralli yapacak rekora koşacak diyenlere kapayacağımız gibi karı görünce kaç yapacağız, sonra gene bekleyip ya aynısından ya da başka bir mal alıp ucuzdan yerine koyacağız..

      Sil
  3. Ayrıca HSN Bey !
    tepki verişi ve kafa karıştırmak adına 1720 de görülebilir..
    Çünkü altın 1 haftadır 1697 ya da 1725 iki delikten çıkmak için bir oraya bir buraya koşuyor.. Şu an 1697 denemesini yapıyor.. başaramadığı sürece 1720 lere gideceğini sizlerde bilmektesiniz..
    Lakin dünya da ( Asya ve Avrupa ) piyasalarndan yükselen bir dolar var bu yüzden çıkışı yavaş görülüyor.. ABD piyasalarının tepkisi daha doğrusu borsaları sıkıştı.. bu yüzden onların tepkileri dünyaya şekil verecek.. bu yüzden yarın ki yunan ve perşembe faiz kararları öncesi aslında bir bahane bekliyor altın

    YanıtlaSil
  4. Evet Aşağı veya yukarı bir bahane. Bu haftaki verilerle ben altının biraz yükseleceğini düşünmüştüm yükseldiği yerden ise 2. kar satışının geleceğini düşünmüştüm. 1600 1650 arasına . Bakalım neler olacak. Hayırlısı. Birşey öğrendimse oda asla zararına satış yapmamaktır.. Düşsede zararına satmam. Düşüşler ise zaten alım fırsatıdır. Tekrar teşekkürler.

    YanıtlaSil