16 Mart 2012 Cuma

Moddys tarafından bazı Türk bankalarına karşı negatif puan değerlendirmesi moralsiz bir  güne başlanılabileceğine işaret borsa açısından..

dolar/tl kuru aşağı  destek deneme çalışmalarına gittiği günde bu haberin gelmesi ve doların asya paraları karşısında değer kazanması ile bugün tekrar 1,80 li rakamları görebiliriz..

Altın ons size dün belirttiğimiz gibi herkese zıd bir görüş belirterek yükselişi (1640 larda) beklentimizi paylaşmıştık.. bugün dolarda oluşabilecek güçlenme onsu biraz aşağı yönlü çekse de ya da çıkışı yavaşlatsa da   altın bir müddet YATAY hareket konumunu alacaktır.

Euro/usd parite hala güçlü dururken geçenlerde bahsettiğimiz gibi altın ons daha aşağılar beklemek hayalcilik olacaktır..

Değerli arkadaşlar, fiyatlar oluştuktan sonra şurdan aldıydım bu rakamdan aldıydım demekle HAKLI olunmaz..
İleriki zamanlar da grafikleri de becerebilirsek buraya taşımayı paylaşacağız. Tek başına grafikler ile kesinlikle işlem yapmayın arkadaşlar.. Geçersizliği yoktur. Ayrıca grafikler kur rakamlar oluşunca çizilir rakamlar olmadan grafik zaten oluşmuyor. Grafikleri geçmişi görmek açısından kullandıktan sonra gelecek senaryoları kalem ile vb çizmekle değilde ekonomik veriler ya da açıklama kararlar şu olursa şuraya kadar, bu olursa buraya gider şekliyle çizilip yorumlanması sağlıklıdır..
AYRICA GRAFİK VE İNDİKATORLER BORSALAR İÇİN HİSSE SENETLERİ İÇİN DÜZENLENMİŞTİR..

1 yorum:

  1. umit hocam teşekkürler..sayende parça alıp satmayı, kar etmeyi, sabretmeyi öğrendim..inş. 103 ortalamayı bu şekilde bitircem..ve kara geçicem..

    hayırlı h.sonları

    YanıtlaSil