15 Mart 2012 Perşembe

NEDEN YASTIK ALTIMI SATACAK MIŞIM !

Dönem dönem bazı çevreler basın ya da şu günlerde bakanları aracılığıyla YASTIK ALTI ALTINLARIMIZI ÇIKARMAK İÇİN ÇOK ÇABA GÖSTERİRLER...
Türk Milletinin yastık altının bankalara yatırıp tüm zenginliğinin dünyaya miktar olarak gösterilmesinin TUZAĞINA düşeceğine inanmıyorum..
Tamamen yabancı sermayeli bankaların DÜNYA KAPİTALİST SİSTEMİNİN MERKEZİNE ülkemiz gereği Türkiye'de ne kadar altın  var öğrenmek istemekteler. Bunun sakıncaları çok..
Yastıkaltı yapan benim insanım birikim için ev almak için yapar bunu FABRİKA KURMAK İÇİN ALTIN ALMAZ...
Bozdurulduğunda birşey alınmazsa harcanır erir gider.. Birilerinin koltuklarında sefa sürmesi, hüküm sürmesi için elimizdeki altını önlerinde pul yapamam... %50 oy verdim yarımdan bir parçasını verdik daha neyimizi vereceğiz..
ELİNİZDE Kİ ALTINI ÇIKARIN SOKUN BANKALARA ALTIN FON KAĞIDINI SOKUP 1000 ONSUN ALTINA İNDİRMEZLERSE GELİN YANIMA..

Bu sistem tıkır tıkır işliyor; adamlar çok akıllılar bazen İSLAMCI, bazen MİLLİYETÇİ  bazen SOSYALİST olarak hepimizi gönlünü okşayarak işliyor..

YASTIKALTI ALTINLARINIZ DURSUN.. ALTINLARI BANKALAR VERMEM İÇİN 2 İYİ SEBEPLERİ VAR AMA 10 KÖTÜ SEBEP DE ORTADA... 10 BÜYÜKTÜR 2 DE OLDUĞUNA GÖRE BÜYÜK OLANIN , ÇOĞUNLUĞUN DEDİĞİ DOĞRU DEĞİL Mİ? DEMOKRASİLERİ DE BOYLE İŞLEMİYOR MU :)

2 yorum:

  1. Ümit bey merhaba
    Size konuyla alakalı birşey sormak istiyorum.Sizce al-sat yaparken hangi kanalı kullanmalıyız. yani banka bu iş için tabi kolayımıza geliyor ama şartları dediğiniz gibi tam olarak bilmiyoruz bile.ne tavsiye edersiniz al-sat ı nasıl yapalım sizce.

    YanıtlaSil
  2. Öncelikle şu şekilde özetleyelim eğer eksik ya da anlaşılmayan kısım olursa tekrar sorunuzu yöneltir ya da ekleme yaparsınız
    altına nasıl yatırım yapılır
    1. uzun dönemciler için işçiliği az takılar .. bu yastık altı olup hepimize atalarımızdan kalan bir alışkanlık...

    2. orta-kısa vadeli al satlar için : Bankaca altın gramı açtırılacak korunabilir.. kaybolma, işçilik vb derdi olmaması bir avantaj.. bunu uzun vadeli fona ya da ana para korumalı altın hesaplarına çevirirseniz kendinize garantiye alarak bir miktar karlar da elde edebilirsiniz..
    bu maddeyi şu şekilde alt başlıklara sokabiliriz..
    a:) gram altınımız var ise belli dönemlerde (kendimizce belirlediğimiz 5-10-15 tl lik artışlarda) al sat yaparak sabit gram da değil de gram arttırma yolunu bu şekilde sağlayabiliriz... Bu madde de kısa dönem de değil de orta vade de bir al satı kasdediyoruz
    b:) sürekli piyasa takibi yapılarak al sat yapabilirsiniz.. Bunu çok büyük riski var , tam anlaşılmadan piyasayı takip etmeden (takip edenleri bile ters köşeye yatırabiliyor)al sat çok riskli bu unutulmamalı
    c) altın gram bankaya yatıranları aynı zaman da dolar hesabı da açtırmalılar ki arada sıra da altın-dolar al satı yapsınlar.. dünya da altın ons üzerinden ve dolar cinsinden fiyatlandığından altın gramı arttırabilmek adına ilk elden yani altın-dolar gramı al satı yapmalıyız da..
    d:) banka gram seçeneğini seçtikse hesabımızda altın-tl - usd şekliyle çeşitlendirme olmalı
    3. Borsa seçilebilir .. çeşitli altın hisseleri emvcut borsa da ve Londra Borsasının ons fiyatına göre hareket etmekte olup bankalara nazaran makas farkı da az olmakta.. Sadece karınızdan %10 stopaj vergisi kesilmekte.. ons 1670 ise satış 1671 bile olmuyor en fazla 0,50 sent makas farkı var.. bu da değerlendirilebilir.. dış piyasa takibimde diyenler
    4. Bankaların altın fonları, dönemsel olarak ana sermaye korumalı altın fonları gibi çeşitli fonlar alınabilir. Ana sermayeli korumalı fonlar faiz haram korkusu taşıyan arkadaşlarımız için uygun değil.. Ayrıca Ana sermaye korumalı altın fonları mesela altının %15 e kadar getiriyi vermekte.. Eğer mesela altın %50 çıksa bile sadece Size %15 vermekte.. %5 çıkarsa sorun yok %5 veriyor %15 e kadar veriyor yani üstünü vermiyor çünkü anaparanız korunuyor.. Altın düşmüş olsun dönem sonunda Siz anaparanızı alıyorsunuz..

    AL SAT YAPARKEN GÜNLÜK HAFTALIK VB DEN UZAK DURMAK GEREK..
    HEDEF KOYMAK EN İYİSİ.
    5 TL ÇIKANA KADAR YA DA 100 USD ONS ÇIKANA KADAR VB..
    ARADA TAKİP EDİLİP KAR BOŞALTILMALI...
    TASARRUF ETTİĞİNİZ PARA İHTİYAC DUYACAĞINIZ PARA OLMASIN,
    BORÇ ALIP YATIRIM YAPMAYIN
    UZUN DÖNEM ALTIN YATIRIMCISI İSENİZ BİLE ARADA ALTINLARI AL SAT YAPIN..
    RAKAMLAR YUVARLAKTIR ANLAŞILSIN DİYE
    9500 TL İLE 100 GR ALTINI 95 TE ALIN BEKLEYİN.. MESELA 100 OLUNCA SATIN.. 10.000 TL NİZ OLUR...
    BAKTINIZ ALTIN 96 TL YE DÜŞMÜŞ GENE ALIN 10.000 / 96 = 104 GRAM EDER...

    uzun dönemcilerin bile aradaki dalgalanmalardan boyle yararlanmasını tavsiye ederim..
    her önüne gelen trene bineceğim kaygısı gütmesin kimse..
    bir tren kaçarsa inanın bir sonraki tren gene gelir. yeterki siz durakta durmasını bilin sabredin

    YanıtlaSil