12 Mart 2012 Pazartesi

oyuncular ve biz

DOLAR TL  ci arkadaşlarımız
İMKB 58,000 puanını kırıp kırmayacağını ve bunun altında 2-3  gün seans kaldığında 54.000 leri test edebileceğimizi akılllarında tutsunlar ..
ilgili senaryo gerçekleştiğinde 1,85 üstü dolarları satıp, İMKB ye geçiş yapılabilir...
Çünkü elin adamları bu şekilde oynuyor... hem piyasa ile hem bizimle..
Borsa satış yemezse dolarda havasını alır..

DEĞERLİ ARKADAŞLAR !

Petrol fiyatlarında ki çıkıştan sonra geri çekilme yaşandığı müddetçe dünya'da çıkan para rakip piyasaalrımızdan Rusya'ya gitmeeycektir; azalan tarım gıda ürünlerinden dolayı Brezilya'ya d agitmeyecektir şeklinde bir tez var gündem de eğer bu tez doğrulanırsa para Türkiye'ye akacaktır.. Çünkü bölgenin güvenli limanı niteliğindedir bu durum da 65.000 lere yaklasaşak İMKB endexi ortaya çıkar ki bu da doların 1,60 lı rakamları boylaması olur..
Yeter ki Suriye ve İran'da yanı başımızda karışıklık ve kaoslar çıkmasın.. Dış güç müdahalesi olmasın... Olduğu takdirde bize gelemeyeceği için sermaye akımı; önce petrol fiyatlarında ki tetiklenem İrandan dolayı sermaye Ruslara kayabileceğinden borsa diplerden dip begenirken dolar-tl kurunda 2 li rakamlar bile gündeme gelecektir..

Sizlerin de gördüğü gibi arkadaşlar,
iki seçenek var ve iki seçenek de akla mantığa yatkın.. o zaman ne olacak derseniz..
Bir gün İranla kanki olup bize dolacak sermaye; diğer gün İran baş düşman olup petrol gerginliği fiyatlar yükselmesi cari açık tehlikesi bahanesi ile uçacak kuşlar..

Piyasaya bilerek yön veren ELLER.. doları sağ cebinden sol cebe korken, diğer cepten altın ve borsa hisse kağıdını yer değiştirecektir.. sonuç ta her iki taraftan da kar..

Biz ise bu trene hep bakıp kalacağız... Daha doğrusu birileri hep trene bakıp kalacaklar .. onların adı belli..

Bizler ise dolar çıkınca satarak, düşünce alarak KARI GÖRÜNCE KAÇARAK çocuklar misali bir vagondan diğer vagona atlayacağız...Biletçi amcaya yakalanmamak adına bilet parasından yırtmak adına bu sistem de bunu yaparak kazançllı sayacağız kendimizi...

Bu PiYASA DA MUTLAKA AKILLILAR KAZANIR.. KAZANCIN AZ ÇOĞU OLMAZ.. NASİBİN KADARDIR YİYECEK EKMEĞİN...
AKILLI ADAM, SABREDENDİR

1 yorum: