9 Mart 2012 Cuma

varsayım = sonuç

Değerli Arkadaşlar !
Her zaman ve bu sabahta Size belirttiğimiz gibi biz açıklanacak öenmli veri öncesinde kendimizce beklentimizi dile getirir.. Ve beklentimiz olursa ons düşer ya d ayükselir diye açıklama yaparız.. Beklentimiz gerçekleşirse sorun yok.. Şimdi olduğu giib ons düşer..
Hatırlarsanız sabah 1705 te iken ons Tarım dışı ile 1660 yönünü vermiş idik.. yön veririz ah bir de net rakamı koyan biz olabilsek :)
Eğer veri tam tersi gelse idi arkadaşlar biz de tam ters köşe olacaktık...
yani demek o ki ..
yazdıklarım varsayıma dayanmaktadır.. Varsayım çökerse beklenti de çöker...

Bu yüzden karar açıklandıktan sonra yorum yapmayı sevmem...
karar açıklanmadan önce yorum yapmayı tüm riskine rağmen, tüm tepkileri alabileceğimizi bildiğimiz halde yaparız...
Bundandır belki bize kızgınlığınız belki de bize değer vermeniz..
Bir kez daha tekrarlıyorum lütfen yazılarımızı okurken sadece mesela 1600a düşecek ya da 1900 çıkacak diye yazdığımız ve aslında hepimiizin kolayına ve işine gelen yere bakmayınız... Varsayımımıza bakınız..

Varsayım yatarsa, biz de yatarız..

Ayrıca lütfen her veride bir tepki beklemeyin...

Aklınızda olsun çarşamba günleri açıklanacak İstihdam verileri Cuma günleri açıklanacak olan Tarımdışı için bir ipucu olması açısından önemldir.. Yani çarşamba günkü işsizlik rakamı tepki vermez piyasaalr bugünkü yani TARIMDIŞI İSTİHDAM daha çok etkilidir..

Bir de Marioyu AMB başkanı değil Bernanke (FED) başkanı etkiler altını.. Marioyu izleyin felan filana kanmayın..
Mario euroyu etkiler, eur/usd, euro paritesi ile ilgili iseniz bu adamı pür dikkat dinleiyn.. bir de borsacılar dinlesin.. doğrudan altına etkisi olamaz onun.. arada olabilir istisnalar bozmaz kaideyi..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder