12 Mart 2012 Pazartesi

ons da yatay hareket - altın -tl gramda elde var sıfır demek

yatay hareketlilik devam eder FED Bernanke konuşmasına kadar...
1682 - 1720  arasında ki geziniminden haftalarca az az alım satımla idare edildi..
bu bandın kırılacağı tarihe geldik artık..
şu an yön arayan altına %100 atlamak ya da %100 altın dışında kalmak akıllıca olamaz..
dengeli bir şekilde hareket etmeli..

3 yorum:

  1. Hocam altın tl den birşey kazanamıyoruz daha. dolar ons için hangi bankayı öneriyorsunuz? Kuvettürk sizce uygunmudur???

    YanıtlaSil
  2. Sayın CoolBoy !

    Altın-usd çaprazını uzun dönem TL ye ihtiyacı olmayan yatırımcılar için hep önerdiğimizi hatırlarsınız. Altın para birimi dolar olduğu için ve dünyada görücüğye ons ( 31,10 gram ) üzerinden dolar cinsinden alıcıya çıktığı için ve ayrıca Türkiye’de ki bankacılık sisteminin de Londra ya da aBD piyasalarını kendilerine referans aldıkları için bu altın – usd al satı önemli ve karlıdır…
    Altın – tl gramı için hem ons hareketlerini hem usd hareketlerini takip edip her ikisi için de beklentilerimizin tutması gerekmektedir.. AltınTL için ons ve dolar kuru etkilerini Altın Kurallar serili yazılarımız da bulabilirsiniz.. Tekrar okunmasını tavsiye edebilirim..
    Ayrıca şunu unutmayalım Türkiye’de bankalar ons olarak değil de gramı dolar oalrak al sata izin vermektedirler… İzin veren bankalardan bazıları garanti,finans,kuveyt, yapıkredi.. dir.. Aynı altın tl ile al sat gibi altın gramını dolar ile al sat yapabilmektesiniz.. Altını dolara geçerek ya da doları altın yaparak gibi..
    Bu işi yapabilmeniz için vadesiz altın gram hesabınız ( hesap işlem ücreti alınmaz); TL hesabınız ( bankadan bankaya değişmekle birlikte yıllık ortalama 70 tl); ve usd hesabı ( yıllık ortalama 36 usd) açtırmanız yeterli olacaktır..

    Şimdi hangi banka ile çalışılması konusuna gelince,
    Bir zamanlar garanti ve finans çok avantajlı idi.. Şu an garanti bankası çok avantajlı görülüyor.. Ama zamanla bankalar makas farkında ayarlama yapabiliyorlar.. Hiçbir bankanın sözcüsü olmadığımız için o günün en iyisini şeffaf bir şekilde açıklamak da adaletin gereğidir.

    Bu yüzden 12.03.2012 tarihi için diyelim altın-usd al satında garanti bank avantajlı görülmektedir. Garanti de hesap açtırdığınızda altın hesabından işlem ücreti allınmaz; tl ve usd hesap açtırmanız gerkmekte 6 aylık olmak üzere yılda tl hesabınızdan 72 TL usd hesabınızdan 36 usd kesinti yapacaklardır. Otomatik ödeme ile TL den ücret alınmaması söz konusu ama. Fatura ödemeleri için her bankanın kendince cazip güzel teklifleri var. Bu hususu ayrıca düşünmek gerek..

    Kuveyturk bankası demişsiniz.. bu bankaya gelince HİÇ BİR HESAPTAN HESAP İŞLEM ÜCRETİ ALINMIYOR… dolar altın çaprazı yapmanız mümkün olduğu gibi diğer bankalarda olmayan Türkiye’de tek Kuveyt bankasında olan gümüş ve platin hesabı da açtırabilir.. gümüş ve plaitn al satı da yapabilirsiniz aynen altın gibi. İster gramı dolar olarak ister gramı tl olarak…
    Kuveytturk’ün platin ve gümüş hesabının olması çok büyük bir avantaj olarak görülmekte.. Ancak bankanın bazı günlerde güncellemeyi geç yapması, yavaş davranması, al sat usd-altın da makası fazla olması bir DEZAVANTAJ..

    Gördüğümüz gibi her bankanın kendine göre artısı ve eksisi var..
    Belli bir hassasiyetten dolayı Katılım Bankaları tercihiniz ise bu abnka seçilebilir.. çünkü aldığınız her gram altın fiziki olarak alınıp saklanmakta.. Diğer katılım bankaları 100 er gram ya da kilolar şeklinde saklama yapılıyor ki bu sakıncalı bir durum ve hassas bir konu…

    Umarım faydalı olmuştur bilgiler,
    Bol kazançlar,

    YanıtlaSil
  3. Bir konu bukadar mı mükemmel anlatılır. Elleriniz dert görmesin çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil