2 Mart 2012 Cuma

YAY GİBİ

Hayırlı Cumalar !
Değerli Arkadaşlar !
1,73-74 ten allınan dolarlar için ilk kar dur diye pozisyon alabileceğimiz kuru hafta içi 1,76 olarak belirtmiştik..
Gün itibriyle o desteği (1,7620) kırma isteğinde olacak...
Dolar aldı başını gidiyor demeniz için 1,7780 - 1,7860 aralığını bir seans için de (3-5 saat diliminde) hızlı bir şekilde yukarı yönlü kırması gerek.. Aksi takdirde o meshur rallisinden bahsedemeyeceğiz dolar/tl kurunun..

Çarşamba gecesi birlikte satışlar ile yaşadığımız altında ki sert düşüşün akabinde dün için korkmayı, sakin olup beklemede kalalım ve bir parça alım yapılabilir düşüncesini paylaşmıştık.. Ve sıkışabileceğini altının tahmininde bulunmuşyuk. Bir bant aralığına sıkıştığında bekleme süresi uzadıkça YAY MİSALİ gerilip fırlayacağını artık biliyoruz.. Yönünü o anki karar ya da gelişmeler verecektir.
Değerli arkadaşlar YAY GİBİ fırlayacak ve şiddet sırasına göre varlıklara aşağıda dikkatinize sunuyorum...

1. platin
2.gümüş
3. euro/usd paritesi
4. altın
5. dolar..


Aşırı sert inişlerin altın ve usd de beklediğimizi iletmek isteriz..
Şu an da ki yatay seyir 8 ve 13 mart için fiyatlama çalışmaları olabilir.. Bunu daha önce paylaşmıştık.. 5 mart gibi Çin Asya cephesinden sert satışlar gelmezse tabiki..
Bu yüzden dikkatli olalım arkadaşlar..
Madem bu  varlıklarda aşırı hareket olacak; o zaman kısa süreli al sat (karı görünce) seçeneğini yapıp mümkün olduğunca nakit ile kara gün dostu diye yanımızda bulunduracağız bir miktar..

Sizlerin, tüm bilgileri harmanlayıp yönünüzü doğru tayin edeceğinizden şüphem yok..
Sizlerden tek isteğim, tüm bilgilerimi kullanın paylaşın... Ama birileri bizim ajanda bilgilerimizi ve cümlelerimizi çalmakta  ve kendisinin gibi yansıtmak , olay terse sarpınca o demiştiye getirmekte.. Boyle kişileri yakaladığınız da uyarıda bulunmanızı rica edeceğim...

UNUTMAYALIM :
BİR YATIRIM ARACI ALDIĞINIZ DA BİR SONRA YAPACAĞINIZ ADIMLARI DA BELİRLEYİN.. TEK BİR ŞEY ALIP SADECE ONUN ÇIKMASI İÇİN BİR ŞEY ALMAYIN...
ÖRNEK: TL İLE DOLAR MI ALACAKSINIZ,  EĞER DOLAR TL DÜŞERSE ONS ALTIN YA DA EURO/USD PARİTESİ NE OLABİLİR GİBİ BEKLENTİLER İÇİNDE ALIM YAPIN...
YATIRIM ZATEN BİR RİSKTİR AMA TOTO LOTO GİBİ GÖRÜYORSANIZ HİÇ BULAŞMAYIN..
AYRICA HEMEN ALAYIM YARIN KAR DA SATAYIM BEKLENTİSİNE KİMSE SOKMASIN KENDİSİNİ.. BEKLEME SÜRENİZİN DE OLDUĞUNU UNUTMAYINIZ..

GÖZ O DUR Kİ; DAĞIN ÖTESİNİ GÖRE,
AKIL ODUR Kİ BAŞA GELECEĞİ BİLE...

ÜLKEMİZE SİZLER GİBİ BOYLE İNSANLARA İHTİYACIMIZ VAR...


1 yorum:

  1. "demiştiye getirmekte.. Boyle kişileri yakaladığınız da uyarıda bulunmanızı rica edeceğim..."

    ümit bey gayet haklısınız.

    üstelik sizin yazılarınızı köşe yazısında yayınlayanlar bile var.

    pes doğrusu...

    YanıtlaSil