11 Nisan 2012 Çarşamba

11 nisan

Günaydın Değerli Arkadaşlar !
Altın için aşağı sarkmaması için tutunması gereken en güçlü destek 1662 usd olarak görülmekte..
1662 den güç toplamaya başladığında kısa vadeli al satçılar satış için sıkı bir takipte olmalıdırlar.
Dün gece dilimiz döndüğünce satışların nasıl olması gerektiğini rakamlarla örneklemeye çalıştık.
1610-20-30  li rakamları güzel bir rakam olarak kabul ettiğimiz için en az 40-50 usd ile kısa vadecilerin 80-120 usd ile orta vadecilerin son oalrak da 150 usd ve üstü uzun vadecilerin kar marjı olarak minimum seviyeleri belirlemiş olduk.
Biz, günlük veya haftalık gelgitlere takılmadan orta vade 80-100 usd lik karları alıp kaçmanın daha mantılı olduğu yönündeyim lakin..PARANIZIN %20 LİK KISMI İLE EN AZINDAN ZARAR DA OLANLAR DA KISA SÜRELİ AL SAT İŞLERİNE GİREBİLİRLER..
Al sat riskli olup ters köşe olduğunuzda bir işlem daha yapmayacaksınız sabırla bekleyeceksiniz artık. Yani bir müddet havlu atacaksınız sahalardan.

Günlük değerlendirmemize gelince yaklaşık 1 saat sonra açılacak Londra piyasaları açılışı 1659-1662 ve üstünde yaptığı takdirde direnç olarak 1674-82 denemesine gidecektir. Aşağıda destek olarak 1654-52 görülüyor olup günlük stop kes rakamı 1648 usd dir.

Dolar tl yükseklerde olması osn günlerde üzerine basa basa uyardığımız bir konu.. Bu günlerde hem ons hem de dolar yüksek ve gram tl ye yaradı bu durumda..
dolar-tl kurunda dün küçük duvar ve büyük duvar olarak adlandırdığımız 1,8140 ve 1,8260  aralığında gezinip tepki bekliyor dolar.. Acaba TCMB müdahale eder mi ya da acaba Suriye AB sorunlarını bahane edip alımlarla yükselir mi.. İşte bu durumda elinde dolar olanların bu aralıkta satış için pusuya yatmalarını ve çıktıkça parça parça satmalarını en son 1,8130 aralığın alt kanalında dolarla vedalaşmaları gerekmektedir. Düşüşlerde yerine koymak için..
Bankalar çalıştığımız için ve sepet kurun KIRMIZI BÖLGEYE yani TCMB müdahale edebilir bölgesine girdiğinden alımları  uygun görmüyoruz. Çünkü dolar çok pahalı. Değerinin üstünde.. Bir mala değerinden fazla para vermek ekonomik mantıkla anlatılamaz.. GEne tekrar ediyorum alınmaz demekle çıkmaz anlamı yüklemiyorum. Bu riski değmez diyorum.. Güya bu fiyattan dolar alana kadar 1,79 larda dediğim gibi altın al dolar çıkarsa zaten altın da çıkıyor. bu mantığı da kullanabilirsiniz..

Güzel bir gün ALTIN TL GRAMın tadından yenmeyeceği haftanın bir günü..
Geçen hafta 93-94-95 li rakamlarda nerede yakalndı ise alınan altınlarda kar yeme vakti geliyor sanırım..
takibe alalım;
bol kazançlar,


8 yorum:

  1. Ümit bey kardeşim Günaydın, hayırlı sabahlar. Akşamki gr tl yükselmeye başladı yüksekten alanlar geçebilir uyarınız üzerine yaklaşık 500 lira zararına 3/4 ünü tl ye geçtim. sabah gördüm ki şu an geçsem zarar olmayacağı gibi gr tl de 30 krş kar dahi olabilirmiş. sağlık olsun.
    sorum gümüş neden çıkmıyor. düşecekmi. hangi seviyelerden alım önerirsiniz. şu an alım için uygunmudur. birde altını satarken tl ye geçtim.sicze dolara geçsem dahamıiyi idi. dolara müdahale gelir düşer bir darbede oradan yemiyeyim istedim. durumumu yorumlayıp yön tayin ederseniz sevinirim. teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. Sayın adsız !
    %100 altında olanlar riski minimize etmek için satışa küçük parçalarla başlanabilir denildi evet. Lakin genel itibairyle gram da 96 onsd 1662 min. satış rakamlarım olduğunu defaatle tekrarlamıştım.
    Ayrıca zararına satışlardan sadece stop los yaparak izin verilebilir.. bunu da unutmayın..

    Ayrıca Türkçe ya da yazı ile buradan nasıl izah edilir bilemem ama satış için takibe al demek satış bölgesine girdi anlamına gelir.. örnekleme ile izah ettim gene basitçe soyleyeim..
    diyelim satış bolges 1660 - 1690 olsun ..bu ons 1660 olunca satışa başlayın anlamına gelmiyor..
    1665-1670 vb yukarı çıktıkça satın parça parça .. baktınız düşüyor en son 1660 da satış yapın.. bakınız 1660 rakamı en son... diyeceksiniz ne farkeder en son ya d aen ilk 1660 da başlamam.. olay olduğu için yaşandıktan sonra belki bir şey farketmez gibi görülse de matemetiksel olarak.. ama gerçek yaşanırklen farklıdır..
    çıkarken düşmez ise mesela 1690 na paranız kalmaz çünkü 1660 da başladığınız için diyelim 1660-1670-1680 3 parça da satsanız ortalamanız 1670 olur..
    ama dediğim gibi 1670 de başlasak 1670-1680-1690 olsa bu sefer ortalamanız 1680 olur... diyelim 1690 olmadı söyle oldu
    1670 - 1680 - 1660 ortalama gene 1670 anladınız sanırım olayı..
    ayrıca zararına satsanızda üzülmeyin bence artık.. ayrıca alış ya da satışlarınız lütfen psikolojinizi etkilemesin bu daha da hata yapmanıza sebep olur..
    satarsınız düşer İYİKİ SATMIŞIM DERİZ,
    satarsınız çıkar KEŞKE SATMASAYDIM DERİZ,
    BU HEP BOYLEDİR.. şimdi madem 500 zararına sattınız ikinci satış 500 yukarıdan olsun ki dengeleisn olayı bu şekilde bakın bir de..
    Her hareketimiz doğru olsa inan zengin olmak ya da para kazanmak çok kolay..

    ayrıca dolara değil de TL ye geçmeniz bir bakıma iyi ama bir dahakine ons kaçtı aldığınzı da yazarsanız dolara geçmeyi de değerlendirelim.. Çünkü tl varlığınızı düşünemden dolar-altın gel gitleri ile altın gramlarını arttırabiliriz..UNUTMAYIN GRAM ARTTIRMAK DA YATIRIMDIR..

    gÜMÜŞ aslında aşağıya gidip güç toplamak istiyor ondan bekleme de.. Yalnız bekledikçe yukarı gitmek için daha da isteklenecek..
    Dün ded dediğim gibi düşüşlerde gümüşü alım olarak değerlendireceğiz.. çünkü bu bekleme ya da düşüşün ardında 3 aya kalmaz güel karlar görülüyor

    YanıtlaSil
  3. cevabınız için teşekkür ederim.sizden öğrendiğim şekilde aldığım kurları yazmıştım.şöyle usd 1.7985. aldığım tl ile usd alsa idim o tarihte yazmışım. 20.271.337 usd alıyormuşum. ONS 1660.72 imiş. dün bozduğumda ons 1639 idi. aşağıya gidiyor diye panikledim sanırım. gördüğünüz gibi durum mahfiş. bu durumda şu an gümüş 1.8515 lerde. sabırla bekleyip dahada düşerde eğer o zamanmı alsam. sizi sürekli takip ediyorum. gerçi. sanmayım sadece bu 500 lira zarar keşke öyle olsaydı. 1.88 den gümüş almıştım. sonra 1.69ları gördü. kimse buraları görmez dedi. hatta siz bile odönemde 1.88 ler uzak dediniz. 1.86 dan sattım. 37 doları gördü. bundan sonra iyi bir seviyeden alabilirsem sabırla beklemeyi öğreneceğim. hergün pc başında olmayacağım.günlük takip etmicem inşallah. cevabınızı yol gösterecek şekilde yazarsanız sevinirim. hakkınızı helal edin. teşekkürler

    YanıtlaSil
  4. Gümüş TL olarak pahalı duruyor..
    ons olarak yani dolardan geçmek için takipte olunulmalı..
    lütfen alımlar karıştırılmasın..
    al ya sa sat derken bazen ons yani dolara geçmek için sat denilirken tl ye geçmek için uygun olmayabilir. bu yuzden lütfen dikat edelim..
    lütfen paniğe girmeyin Gülşen hanım ! bakınız Sizin isminizi bile dün bir yorum da kullandım zararına satalım mı dedi yok dedik diye.. akşam yazmıştım yorumlarda saklı.. 96 öneriliyor diye de belirtmişim...
    ons olarak 36-68 gümüş te satış rakamım idi 26-28 lede hatta 30 larda alanlar için..

    şimdiden diyorum 3 aya kalmaz 38-40 en az..
    ara da satar ya da haberler ile paniklerseniz yanlış yaparsınız..
    Bakınız piyasa değişken..
    Suriye AB karışık durum..
    Cari açık düşük geliyor üstüne sütün TCMB müdahale ediyor piyasaya ama dolar sert düşüş yapamıyor mantiken bu olmalıydı ama mantık geçerli değil bazen.. bu gibi piyasa değişken bizler de her haberde al sat yapayım diye paniğe girersek çok hata yaparız..
    her zaman söylüyorum.. kısa süreli alsatlardan uzak durun.. madem yapıyorsunuz ters köşe olunca kenara çekilin, işlem yapmadan bekleyin..
    AMA NEDENSE DAKİKA BAŞI EKRAN; GÜNLÜK AL SATLAR BECEREBİLİYORSANIZ HELAL OLSUN... ÇOK ZOR..
    PROFOSYONEL YATIRIMCILAR BİLE HER 3 İŞLEM DE 1 HATA PAYI KOYUYORLAR..
    1 HATA YAPARIM..
    İKİNCİ İŞLEMİMDE O HATAYI TELAFİ EDERİM,,
    ÜÇÜNCÜ İŞLEMİN KAR OLUR..
    BUNLAR HEP BEKLEME İLE OLUYOR SABIRLA OLUYOR..
    HATAYA YANLIŞ YAPMAYA TAHAMMÜLÜMÜZ YA DA HATA YAPMA ŞANSI VERMİYORSANIZ KENDİMİZE AL SAT İŞİNDEN UZAK DURMANIZDIR.
    İNANIN ZARAR YAZAR,

    YanıtlaSil
  5. Teşekkür ederim Ümit bey kardeşim.Allah razı olsun.
    artık sabırla bekliyorum. Taaaki sizin al sinyaliniz oluşana kadar. Emeğinize sağlık. Hayırlı günler.

    YanıtlaSil
  6. Merhaba ümit bey, yazılarınızı fırsat buldukça takip ediyorum.benim de 80,01 den aldığım biraz altınım var geçen temmuz gibi almıştım.ancak 108,48 leri yakalamama rağmen satmamıştım.zira kısa vadede ihtiyacım yok, nasılsa çıkacak diyorlardı 120 tl lere.en az 2 yıl ihtiyacım yok yani o nedenle satmamıştım.nasipse bi ev peşinatı biriktirmeyi amaçlıyorum.size sorum şu olacak müsadenizle.acaba bu altın gram bazında bu süre zarfında 2-3 yıl içinde 120 lere gelecek mi yoksa tepe taklak 80 tl lerin de altına inecek mi? uzun vadeli tahminleriniz ne yönde ve ne ihtimalde? cevaplayabilirseniz bu acemiye çok büyük iyilik yapış olacaksınız.(bu arada bu ani düşüş zamanlarında paniğe kapılıp satmadıysam sayenizdedir, sonsuz teşekkür ederim.Cenab-ı Allah sizden razı olsun, haram olduğu dinen sabit olan faizden korunmak isteyen bizlere büyük destek olmuş oluyorsunuz.hoş altın alarak helal mi yiyoruz o konuda da net değilim ancak en azından açıkça haram olduğu da net değil.)

    YanıtlaSil
  7. selam ve saygılarımla !
    öncelikle şunu iletmek isterim bir dahaki 100 üstü denemelerde parça parça da olsa kar satışı yapalım unutmayalım CEBE GİRMEYEN PARA PARA DEĞİLDİR..
    sonbahardan önce geçen sene gibi yaz gene supriz yapar mı bilemem ama 2012 sonbahar dan 2013te sizin verdiğiniz 120 tl denemesi beklentisine sahibim.. ne kadar yaklaşacak birlikte göreceğiz..
    lakin arada düşüşleri de göreceğimiz kesin..şahsen ben sizin alış rakamına gelmeden önce size bin kere en az 100 lü rakamlardan satış hakkı verecektir.. 80 ler ise öncelikle ABD faiz arttırmazsa zor görebileceğiz rakam. Faiz ya da bu ayarda bir karar ancak düşürebilir..
    Altını fiziki alım satım yapan bankalara teslim ederseniz ya da alıp satarsanız kuyumculuk vb sektöründe haramlık bir yanı görülmemekte..
    80 TL de aldığınız altın %35 karı da görmüş 110 olarak; şu an %20 karı görmüş mesela belki ilk aldığınız ilk günleri %3-5 zarar da gördünüz.. yani sabit net bir rakam getirisi olmadığı gibi ne kadar kazanacağınız ya d akaybedeceğiniz net belli değil bu yüzden helal dairesinde.. Ayrıca fiziki altın alıma yani netten dahi olsa aldığınız altınların her gramına fiziki karşılık ayrılıyorsa rahat olmak gerekiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ümit Bey, selamlar...
      cevabınız o kadar net ve bir o kadar da doyurucu ki kafamdaki bütün şüpheleri sildiniz. hem tebrik eder hem teşekkür ederim.aslında iktisadım hayli iyiydi okulda ve sonrası sınavlarda ama piyasayla teori pek birbirini tutmuyo.biz kamucuların da pek kafası basmıyo bu finans işlerine, malum gördüğümüz dersler itibariyle.:))ayrıca ilmin ne büyük bir güç olduğunun örneğini teşkil ediyor yazdıklarınız.bir de böyle ilmin zekatını tevazu ile verdiniz mi o kadar hoş duruyorki.Cenab-ı Allah her işinizi hayırlı ve kolay kılsın.çok teşekkür eder. selam ve muhabbetlerimi sunarım.

      Sil