18 Nisan 2012 Çarşamba

18 nisan

Günaydın ve bolkazançlar Arkadaşlar !
Altın belli bir trendden çıkamadığı için aslında günlük yorumlar da hep aynısı gibi tekrarlanmakta.
bu trend ne diye soracak olursanız düz rakamlar ile 1640-1660 arasına sıkışan altın 15** lü rakamlara gidebilmek için 1640 desteğini kırmayı bekliyor; 17** lü rakamlara gidebilmek için de 1660 direnç noktasını kırmak istiyor ki..
birkaçgündür tekrarladığımız gibi altın bu dar alandan çıkmak için çabalarken (nakit ihtiyacımız dışında) alış ya da satışın yerine bekle TUT daha mantıklı görülmekte..
Çoğumuz sadece netteki ya da tv de tek bir rakamı görüp ona göre heyecana kapılıyor ama en gerçek veri BANKAMIZIN BİZE SUNDUĞU VERİDİR. Ne yazık ki bankalarda piyasalara eşdeğer fiyatları anında güncelleyip vermezler.
Hepimizin unuttuğu bir şey var BANKALAR PARA VE TÜREVİ HİZMETİNDEN KAZANÇ SAĞLARLAR.  Yani onların sermayesi, malı, serveti herşeyi paradır.. İŞBU SEBEPLE OLAĞANÜSTÜ YA DA HIZLI DEĞİŞİMLERDE KAZANCI SİZE YEDİRMEZLER DAHA DOĞRUSU KENDİLERİNİ GARANTİYE ALMADAN HİZMET VERMEZLER. LÜTFEN BU KONUDA DUYGUSALLIĞI BIRAKIN.

Bugün TCMB kararını açıklayacak faiz vb politikalarında değişiklik beklentisi yok.Ama istisnai günleri sonlandırmak adına girişimde olabilir. Yani amayane tabirle hergün zırt pırt mudahale edeceğine bir süreliğine kökten bir çözüm bulabilir. Aksi takdirde yani bugün doalrın havasını indirecek bir karar çıkaramazsa dolarda sert bir yükseliş bizi bekliyor. Çünkü millet merkez korkusuna dolar alımlarına giremedi bugün ses gelmezse alımlar hızlanıp ay sonuna kadar tırmanan dolar ve ay sonunda satışlar yaşanabilir. TErsi durumunda elbette düşüşleri gözlemleyip aşağıdan alım yapılarak tekrar dolarda hafif bir yukarı dalgalanma yapılır  bu şekilde arz talep dengelenir.

Bugünle birlikte ya da bugünden sonra diyelim artık FED ve Bernanke ile dolacak gündem. 25-26 Nisan 2 günlük sürecek toplantılarda spekulasyonlar ile bu sıkıldığınız 1640-1660 bandı sonlanacak artık.

Plaitn ve gümüşün altına nazaran daha iştahlı bir duruşu var çıkış yönünde lakin destekleyici ya da KORKUSUZ ALICILARINI bulamayışının girdabında duruyor.

bol kazançlar,

7 yorum:

  1. Umit bey
    Nasilsiniz tcmb normal gun dedi bugun dollar ne olur Aksama Kadar toplantidan supriz cikarmi

    YanıtlaSil
  2. Vedat Bey !
    bugün PPK yani merkezin toplantısı olduğu için istisnai gün ilan etmediler.. bu yuzden hafif hareketlenme var.. ayrıca farkına vardınız ise en düşük rakamlar gece oluyor dolarda..bu da öncelikle JP Morgan adlı ABD bankasının gece Türkiye'de işlem yapması ayrıca müşterilerine gecelik Türk banka repo faizlerini vb rapor etmesi..
    dolar tl 1,7965 direncini deneyecek görünse de Merkez buna müsahade etmeeycektir. Ayrıca şu an dolar endexinin değerlenemsinden dolayı hafif toparlanma var gibi görülse de yukarı yönlü dolar hale risk ve ateşi yüksek..
    1,7840 -20 ve aşağısı denemesi bir kez daha yapıalcak eğer başarısız olursa alımlara başlanıp 26 nisan enflasyon verleri arefesi ya da sonrasında elden çıkarılabilir..
    lakin sepet orta derece de yüksek (2,07) dolar orta derece pahalı (1,80 ne yakın) olduğu sürece bu süreçte döviz tehlikeli..

    1,81 de geçen sorduğunuzda da aynı kelimeleri etmiştim hatırlarsanız aşağı yukarı..
    Merkez elni çekmeden biz gibi küçüklerin yüzmeyi daha tam olarak öğrenmeden diyelim azgın sulara kendimizi atmayalım

    YanıtlaSil
  3. Evet Umit bey cok tesekkur ederim.

    YanıtlaSil
  4. bozdum kurtuldum %1 kadar bi altınım kaldı. ohhhhhhhhh dünya varmışşşş...

    YanıtlaSil
  5. üstadım beklentiniz bugün ne yönde? ons hangi banda düşebilir ??

    teşekkürler

    YanıtlaSil
  6. Merhabalar Ümit Bey,altın için 25/26 nisan kararlarına fiyatlanıyor demiştiniz ya acaba toplantı öncesi düşmesi artı toplantı sonrası düşmesi gibi bir ihtimal olabilir mi?yani hep ters olarak mı fiyatlanır sizce..teşekkürler..Esra

    YanıtlaSil
  7. Esra hanım !
    %80 oalrak piyasalar bir kararı iki şu şekilde fiyatlarlar
    1. karar ile çıkacak beklentisinde olanlar birkaç gün ya da hafta öncesinde düşüşlerde alım yaparak ya da spekulasyonla düşürüp toplayarak alımlarını çoğaltırlar. Ve karar bekledikleri geldiğinde başlarlar yavaş yavaş satmaya..
    2. karar ile düşecek beklentisinde olanlar satış yaparlar ya da spekulasyonla yukseltirler ki herkes alıma yönelir bu sefer ve fiyat çıkar karara az kala satış verirler altın düşer bir de karar da darbe yer işte magdurlar bu zaman çıkar..
    3. hiçbir eylem yapmazlar TUT derler karara göre şekil verirler. yani mesela altın var ise karar sonrasında baktılar altın çıktı satarlar; baktılar altın düştü bu seferde elde ki dolarlar ile altın yaparlar..

    işbu sebeple altın eğer toplantı öncesi düşerse spekulasyon eli değmediği sürece toplantı sonrası toparlar kendini. %80 böyle olmuştur zaten.. geri kalan %20 ise spekulator kocaman adamların ellerindedir ki işte aslın düşük gibi görülen bu ihtimal onlara büyük para kazandırırlar.
    Çünkü onların alım satımı tonlar ile ifade ediliyor.. bu da dengeyi etkiliyor.. ayrıca onların ekonomi otoritelerinden kankileri çok fazla :)

    YanıtlaSil