27 Nisan 2012 Cuma

27 nisan

günaydın Arkadaşlar !
İspanya ekonomisini sene başından beri dikkatinize sunmuş ve Yunanistan'dan sonra piyasanın yeni oyuncaklarından biri olacağını paylaşmıştık.
İspanya cephesinden gelen bu not indirimi haberi İspanya sigorta faizlerini arttırabileceği gibi borsalarda satışa da sebep olabilir. Bir nevi beklenen kararlardan biriydi belki erken gelmesi supriz olsa da... Bu duurmda euronun dolar karşısında güçsüzleşecek olması, iç piyasa da özellikle dolar-tl dünkü aşağı düşüşten toparlanıp kafayı yukarıya çevirmesine sebep olacaktır.

Altın cephesinde Japon Merkez Bankası beklentiler dahilinde tahvil alımlarını  30trilyon yenden 40 trilyon yene ve süresini 2 yılda 3 yıla çıkartarak bir nevi parasal genişleme adımı atarak pozitof etki yapsa da; İspanya haberi ile değerlenecek dolara karşı altının zayıf kalmasına sebep olacaktır.

Sizlerinde farkettiği gibi yatay hareket yapılması istenen altın yukarı direnç rakamlarını kırmada zorlanmaktaç dün 1662 denenmesine rağmen 1661 den geri döndü.. bu durum kafalarda soru işaretine ve altının her an satışa geçebileceği izlenimi doğurabilmektedir.
Asıl yapılmak istenen kararsız ortam ve piyasanın kafasını karıştırmak ki bunda da başarılı olacaklara benziyor.

herzaman belirttiğimiz gibi dolar-tl cephesinde merkez-özel yerli yabancı piyasa oyuncuları dolar-tl nin kısa vade de 1,77-82 aralığında; orta vade de 1,74-81 aralığında olmasını kendi menfaatlerine daha yakın görmekteler..
bugün ons da ki hafif düşüşün dolar-tl nin tekrar 1,77 lere gelecek olması ile altın gram da belki fazla değişimi farketmeyeceğiz..

altın ons 1649-44 ü aşağı kırmadığı sürece kar satışı yapabilmek için yukarı yönlü hamle yapacağı beklentisine sahip iken; olası düşüşleri alım fırsatı olarak değerlendirmek gerekiyor.

bol kazançlar,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder