30 Nisan 2012 Pazartesi

30 nisan

Günaydın Arkadaşlar !
bu hafta özellikle dünya ekonomi piyasalarını işgal edecek ve piyasaları fiyatlandıracak iki en önemli gelişme var..
1. AB faiz beyanatı  ( 3 mayıs perşembe saat:14:45 )
2. ABD Tarımdışı İstihdam ( 4 Mayıs Cuma, saat:15:30)

öncelikle AB Merkez bankası için kritik bir dönemeç, AB içine sancılı gidişatın İspanya gibi orta büüyklükte ekonomilere de sıçramış olması ayrıca Fransa seçimleri ile AB cephesinden çoğunun istemediği yeni bir liderin Hollande'nin seçim galibiyetine yakın duruşu işleri karıştırmakta.. Kısa süreli gene piyasaya para pompalamak zorunda hisseden piyasalar bankadan 400milyar tutarında fon akışı destek beklemekteler.. Faiz de değişim beklentisi çok az... AB cephesinde olacak olan gelişmeler euro/usd paritesine doğrudan onsa ise dolaylı yoldan bu yuzden etki edecektir.
Bu haftanın ve her ay başı olduğu gibi kritik veri Cuma açıklanacak olan Tarımdışı istihdam verisi.. Bu verinin ons üzerinde daha sert hareketliliği olacaktır.

Bugün açıklanacak olan ve düşmesi beklenen Türkiye dış ticaret verileri doları gevşetecek hareketlere sebep olmaktadır.

Doviz yatırımcıları dolar ve euroyu takibe artık iyice alsınlar.. Özellikle euro aşağı yönlü kırılmasını durdugunda sert bir hamle ile çıkışa hazır görülmektedir. Lakin biz euro-altın çapraz vb olmaması , bankaların euro da makası yüksek tutması vb gibi sebeplerden euroyu fazla tutmuyoruz. Ama gelişmelerden haberdar olmanız açısında burada yer verdik..

Doların yukarı güçlü bir çıkış için destek bulmak adına geri çekildiğini düşündüğümüzü bilmenizi isteriz.  İşbu sebeple doalrda kritik destek olan 1,7410 kırılması aşağı yönlü yeni bir trend açacaktır. Şu aşamada 1,7540 kırıldığında 1,7440 ile dur beklediğimiz dolar da al seviyeleri de buralar denilebilir bir parça için..

Altın ons da 1662 üzerinde durması  yukarı yön için işaret olsa da , 1676 kırılmadığı sürece ve 1662 üzeri uzun süre kalır yatay seyir alırsa bu sefer usanıp satış yiyeceği seviye olacağını aklınızdan çıkarmayın.  1676-1691 arasını beklediğimiz hafta da üzerini kırıp özellikle perşembe cumagünkü verilerin fiyatlanması ışığında 1700 psikolojik destek kırılmazsa orta derece şiddetinde satış beklediğimizi belirtelim.. İşbu bağlamda 1676 dan sonra az az parça parça kar satışı düşünülebilir..
 kolay gelsin,
bol kazançlar,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder