27 Nisan 2012 Cuma

ABD büyüyemedi ise ALTIN büyür :)


ABD ekonomisi beklenenden yavaş büyüdü

ABD ekonomisi bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 2.2 ile beklenenden daha yavaş büyüdü

ABD ekonomisi 2012 yılının ilk çeyreğinde, stoklardan gelen daha küçük çaplı katkının, bir yılı aşkın sürenin en hızlı büyümesini gösteren tüketici harcamalarının etkisini gölgelemesi sonucu, beklenenden daha yavaş büyüdü.

ABD'de üretilen tüm mal ve hizmetlerin değerini gösteren gayrı safi yurtiçi hasıla (GSYİH) ilk çeyrekte, yıllık bazda yüzde 2.2 büyüdü. Bu veri, geçen çeyrekte yüzde 3 büyümüşü. Bloomberg News'un anketine katılan ekonomistlerin tahmin medyanına göre, büyümenin yüzde 2.5 seviyesinde gerçekleşmesi bekleniyordu. Ekonominin yüzde 70'lik kısmını kapsayan hanehalkı harcamaları, beklentileri aşarak yüzde 2.9 arttı.

İstihdam yaratma ve gelir artışları, otomobil bayilerinin ve Target Corp. gibi perakendecilerin satışlarını artırmaya yetti ve ABD ekonomisinin denizaşırı piyasalardaki zayıflıkla baş etmesine yardımcı oldu. Fed yetkilileri bu hafta, büyümenin "ılımlı" kalması beklediklerini belirttiler ve bu durum, borçlanma faizlerini en az 2014 yılının sonuna kadar düşük seviyelerde tutma taahhütlerini destekliyor.

New York'ta FTN Financial baş ekonomisti Christopher Low, veri açıklanmadan önce yaptığı değerlendirmede, "Bu, nihai talepten daha fazla büyüme gelmesi ile birlikte, sağlıklı bir çeyrekti" dedi ve "Tüketici harcamaları arttı. Sürdürülebilir toparlanma yönünde ilerliyoruz. Ancak zafer ilan etmek için çok erken" yorumunda bulundu.

6 yorum:

  1. Umit hocam 101 99 97 ve 95 olmak uzere ne yazikki 100 altindayim yapikredi ile calisiyorum makas uygub. Bu aralar bir miktar tl var ne tavsiye edersin dolar altin tl bazinda

    YanıtlaSil
  2. Celal Bey !
    elde ki nakitle doları takibe alın..
    doların düşük ama özellikle ons altın yuksek olduğu seviyede dolar alın nakit ile...
    daha sonra onsun düşmesini bekleiyn ve düşünce elde ki dolarla altın alın daha fazla gram alacaksınızdır...
    aynı şekilde tl oalrak yazdığınız gram altınlar 96 ve üstü oldukça sırasıyla 95 lik parçadan başlayın kar satışı yapmaya karı görünce kaçın..
    ayrıca aldığınzı da altın ons ne kadardı ya da başka deyimiyla altın gramı kac dolardı bunu da hatırlayıp altının çıkışlarında TL ya da dolar tarafına hangi tarafta daha çok kar varsa o tarafa yönelin..
    Eğer yatırım yaptığınız altın bir müddet sonra nakit olarak lazım ise arbitraj yerine ( altın-dolar-altın al satı ) yerien altın-tl al satı yapmak daha mantıklı.. aksi takdirde yani tl nakite ihtiyacımız yoksa gram arttıraiblmek adına arbitraj daha makul..

    YanıtlaSil
  3. Ümit bey Merhaba,
    Gümüşle ilgili son değerlendirmeniz nedir?
    Altın için de durum ne olabilir?
    Kolay gelsin Efendim.

    YanıtlaSil
  4. Ümit bey merhaba,
    GÜMÜŞ ile ilgili son değerlendirmeniz nedir?
    Nakitle USD alma hususunda önümüzdeki hafta nasıl?
    Elbette Arbitajla altına geçmek için..
    Kolay gelsin!

    YanıtlaSil
  5. Abdullah Bey !
    gümüş eğer 31,30 un üstünde biraz daha tutunsa en azından kapanışı yapsa ya d abirkaç saat üzerinde tutunsa ilk kırmak isteyeceği diren 32,50 olacaktır.
    kısa vadede kademeli düşüşlere de hazır olmak gerekir kar satışı uygun olabilir karı görünce..
    orta vade de ise 38-40 usd denemesine gidecektir.

    altın ise 1676-91 aralığını geçemeden yiyeceği satışlar sert olabilir... bir müddet daha karı görünce kaç yapacağız... ortam karışık ve kararsız

    YanıtlaSil
  6. Teşekkür ediyorum Efendim.
    Sağlık ve huzur dolu günlerde yaşamanız duası ile..

    YanıtlaSil