13 Nisan 2012 Cuma

ABD enflasyon ve Bernanke

Bugün 13 Nisan da ABD 15:30 aylık enflasyon rakamları açıklanacak..
FED'in Q3 için enflasyon, işsizlik ve büyümede anormallik gördüğünde geçebileceğini biliyoruz. Ayrıca bu üç veri ile igili rakamalr açıklandığında Bernanke duruma göre konuşmasında Q3 , faiz vb gibi kelimeleri diline alıp piyasaları karıştırabiliyor biliyorsunuz.
Bugün fazla bir değişim aslında tüketici fiyatlarında beklenmiyor. Ufakta olsa yıllık bazda düşüşler beklenmekte.
bu beklenti gerçekleşirse daha doğrusu beklentinin daha da altında düşüş gelirse ons da geri çekilme göreceğiz..
Unutmayalım ABD de enflasyon çıkınca ons çıkar, inince ons düşer..
Bu akşam 20:00 Bernanke konuşmasını hafta içi olsa şu konjuktur içinde takmam bilirsiniz.. Lakin hafta sonuna girecek olmamızdan dolayı akşam ki veriler ışığınd ahafta sonuna nakitte ya da kar satışlarımı yaparak daha fazla nakit daha az emtia ile girilmesini kısa süreli al satçılar için düşünülebilir.

kısa süreli alsa yapanlar lütfen ters köşe olduğunuzda tüm işlemleri kapatıp bekleme moduna geçeceğiz..
Altın kısa süreli al satları kaldırmayabilir TERS KÖŞE yapmayı da pek sever..

Not: Farkında iseniz sistem o kadar her konuda ve alanda içimize girmiş ki ABD de yaşamadığımız halde hatta 1 kg domatesin orada ne kadar olduğunu çoğumuz bilmediği halde enflasyon rakamları bile bizi ilgilendiriyor altın yatırımcıları olarak ...
Sistemin bizleri içine aldığı gibi finans sistemlerini de içine almıştır ki onların ki zorunlu. En azından biz kuyumcudan altı alır işlemimizi durdururuz.. Onların bankalarını kapatmaları gerekmekte.
Bankaları açık olduğu sürece ve bu sistem içerisinde yer aldığı sürece bankaların yeşili kırmızı aynıdır..Bunu unutmayalım.. Özellikle bankalar ile duygusal bağa girmeyiniz. :)

6 yorum:

  1. hayırlı günler ümit bey.şu ana kadar pazartesi ve salıya ons olarak yükseliş
    cumaları düşüş istatistiği tutulsa yüksek oran dahilinde doğrudur diyebiliriz. Bu tez varsayımıyla hareket edersek önümüzdeki hafta ortasından itibaren Fed toplantısı 24 nisana da yaklaşıldığından satış vaktidir diyebilirmiyiz?

    YanıtlaSil
  2. ons verilerini sanırım biz internetten çok geç görüyoruz. bankaların değeri düştükten çok sonra görüyoruz ons'un düştüğünü. ons'un gerçek zamanlı değerini görebileceğimiz bir yol veya internet sitesi var mı?
    bugün sanırım hep düşüle geçecek. bu durumda ne yapmalıyız? p.tesi-salı gününü mü bekleyelim yoksa satış mı yapalım?

    sevdanur çelebi

    YanıtlaSil
  3. Cuma günlerinde ki satışı daha çok hafta sonu ki 2 günde neler neler olabiliyor dünya da malum biliyorsunuz.. bu yuzden hafta sonu daha çok nakitle garantiliyorum belki de kendimi bu yuzden tercihim bu yönde oluyor.. tabiki kar satışı sunmışsa rakamlar nakite geçişi tercih ediyorum..
    Belirttiğiniz istatistikler de doğru .. Geçmiş veriler bunu gösteriyor.
    sorunuza cevaba gelirsek iki varsayımla cevaplayalım;
    birinci belirrtiğiniz gibi hafta içi satışlar kar satışı olarak gelebilem ihtimali var..
    ikinci olarak ise eğer 24 nisan için bir düşüş yaşanacaksa 19 mart tarihinde ki ABD açıklanacak verilerine istinaden satış yemesi gerekir ki +-1 gün dersek gene sizin tarihler ile çakışmakta.
    Aslında sizin sorunuzun cevabını bugün kü kapanış rakamlar verecek.. kaba taslak haftalık kapanışı 1681 üzerinde yaparsa hafta içinden sonra satışlar gelecek; bu rakamın altında kapatırsa bu sefer hafta ortasından önce satışları yiyebileceğini düşünülebiliriz..

    LAKİN UNUTMAYALIM BZİ DE UZUN SÜREDİR BELİRTİYORUZ ŞU AN İÇİN HERSEY 24-25 NİSAN İÇİN FİYATLAMAYA YÖNELİK YAPILIYOR. BU YUZDEN İYİ TAKİPÇİ OLMAK GEREK ÇÜNKÜ 16** ONS LU RAKAMLAR YUKARI YA DA AŞAĞI YANİ 1500 LÜ YA DA 1700 Lİ RAKAMLARI GÖRMEYE VE 1600 LÜ RAKAMLARA ELVEDA DİYEBİLİR..

    YanıtlaSil
  4. BANKALAR ONSU PİYASA DEĞERİNDEN AŞAĞIDA GÖSTERİRLER HER ZAMAN.. BU HEM MAKASTAN HEM DE ARADA Kİ FARKTAN KAZANÇ KAPILARIDIR. (MODERN SOYGUNDUR)
    ÖRNEK : ONS 1680 OLSUN PİYASA DA
    BANKALAR ALIŞ1660- SATIŞ 1670 ARASINDA YANSITIRLAR.. HEM 10 USD ARADA Kİ AL SAT MAKASINDAN ALIRLAR PARA HEM DE DEĞERİNDEN YANİ PİYASAN 10 USD DÜŞÜK İŞLEM KOYARAK 20 KARI CEBE KORLAR..
    NOT: 10 USD ÖRNEK OLSUN DİYE VERİLDİ ARADA Kİ MAKAS VE FARK.
    BİZ DE SİZLER GİBİ BELKİ DE AYNI SAYFALARI TAKP EDİYORUZ..
    BUNLAR:
    Londra ve Newyork borsa fiyatlarını yansıtan iki sağlam site var şu an için bildiğim
    http://goldprice.org/ (londra borsası)
    http://www.kitco.com/charts/livegold.html ( Newyork borsası için)
    ayrıca forex piyasaları ile ilgili birçok siteyi tarattırdıgınızda googleden göreceksinizdir.

    Bizim piyasalar (altın borsası ve bankalar) işlem saatimizin aynı olması ile londra borsasını baz aldıklarından bankaların rakamalrı goldprice ya da kitco ya yakındır.. Ama en gerçekçi rakam BANKANIN BİZE SUNDUĞU RAKAM MAALALESEF.. sadece verdiğim sitelerden gidişatı görürsünüz.. yardımcı da olur..

    satış ile ilgli cevabım önceki yazılar d apaylaşmıştım..
    saygı ile,
    bol kazançlar

    YanıtlaSil
  5. 2012 yılı için çin geçen seneye oranla altın alımını hindistan düzeyine çıkarmış.Şu an bildiğim kadarıyla ABD tahvili en yüksek ülke çin,Japonya...Türkiye.Özellikle Çin merkez bankası öncüşüğünde Fed den en ufak bir sinyal geldiğinde bence zarar etmemek için agresif bir biçimde alımlarını arttıracaktır tezini bir kenara koyduğumuzda. ayrıca fed'in haziranda son toplantısı olacağından. 24 nisan toplantısında ufak ufak söylemler değişecektir diye düşünüyorum.Yani sözün özü altın MEHTER YÜRÜYÜŞÜNE başladı diyebiliriz

    YanıtlaSil
  6. Bülent Bey !
    Size ilave bir ek bilgi oalrak eğer iptal edilmezse açılışı HAZİRANA YINDA ÇİN ALTIN BORSASI işlemlere başlayacak.. yani Çin kendi içerisinde tabiri caizse tam serbest piyasa koşullarında NewYork - Londra borsası gibi altın ticareti yapacak..
    İşlem hacmini arttıracak bu eylem altında dudak ucurtacak gelişmelere sebep olabilir.

    YanıtlaSil