25 Nisan 2012 Çarşamba

FED oyun peşinde

Arkadaşlar !
Dolar kendini 1,7760 destek seviyesine atamadığı sürece 1,74-75 e doğru düşüş devam edecektir.. Hatırlarsak 1,82 den beri uzak durduğumuz bir kağıt dolar..

ons için herkes düşüş yönünde '' BAHİS'' oynadığı bir gerçek.. Lakin yukarı tarafı unutuluyor.. Eğer unutuluyorsa yanlış edilir..
Bir nebze alımlar düşünülebilir..
Hep nakitle girmekten iyidir..
Bernanke bugün doları üzebilir.. Q3 soylemlerine yakın bir tavır izleyecek.. Cüzdanını gösterecek belki de verecek mi Haziran ya da seçimden önce o zor görülse de bir muamma.. Ama agzının ucundan kaçırmayı bırakın azıcık bile gösterebilir ucundan..

Bizim gibi Gelişmekte Olan Ülkeler grubuna giren paralar değerleniyor.. (örnek: dolar-tl düşüyor gibi )... Gene bu ülkeler ya faizlerini indiriyorlar (en son Macarlarda katıldı) ya da düşükte koyuyorlar.. Tam FED gibi davranıyorlar..  Bu durum yapılıyor ve olası ons fırlamarından yerel olarak altn gram yükselmesin diye.. ( yani ons artsa bile dolar-tl düşüreceklerinden fazla etkisini ya da pastanın en büyüğünü bize yedirmek istemeyecekler)

7 yorum:

  1. Ne yapıyor bunlar yaa dananın kuyrugu bu hafta kopacak ya aşagı ya yukarı gonlum ve dileğim yukarı yonde istiyor şöyle bir zıplasın yeter beklediğimiz artık ya

    YanıtlaSil
  2. Ümit Bey Merhaba,
    Son durum nedir? Sabahki değerlendirmeniz geçer li mi? Değerlendirmenizi alabilir miyiz?
    Kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  4. altının bu şekilde düşük kalması normal değil bence bu geceyle beraber ons fırlayacak önümüzdeki toplantıya kadar

    YanıtlaSil
  5. faiz düşük kalmaya devam kararı geldi,
    dolar endexi ve doalr tl de dolayısıyla düşüşü normal de anormal olan altın da ... ben de aynı fikirdeyim sayın adsız sizinle..
    spekulatif bir el var belli bu zaten..
    bu yuzden belki de alırken bile korkarak alınıyor ya bu altın :)

    YanıtlaSil
  6. onsun önü açık.. lakin 1631-1624 arası hızlı kayarsa 1580 görülür;
    aksi takdirde 1662 yukarı tarafa kıracak..
    2-3 gündür paylaştığım bu destek ve dirençler hala geçerli..
    farkında iseniz 1631-124 aralığına girince duraksıyor kararsızlşıyor yukarı veriyor kendini

    YanıtlaSil
  7. tşk ederim sayın ekonturk bencede onsun önü açık ve gram tl açısındanda yarın iyi gelişmeler olucak mb faiz koridorunu kaldıracak bence çünkü istisnai günlerde bankacılık hisseleri zarar ediyo ve dünyada dolar endexi sakin öyle olunca mb ayrıca yapması gereken bişey kalmıyo yani mayıs ayında tekrardan 100 tl gibi rakamları görebiliriz.

    YanıtlaSil