11 Nisan 2012 Çarşamba

koy hedef ve al karı kaç

önce yazılanları unuttuyoruz geçmiş tarihi unuttuğumuz gibi..
ne demiştik bu aya başlarken
Tarımdışı istihdamdan sonra herşey 24-25 nisan ki FED için fiyatlanacak..
bunun arefesi ve sonrasını düşünün diyerek kaba taslak 19-30 nisan rakamı çıkıyor karşımıza..
geçen haftadan önce satışlarımızla, geçen hafta alışlarımızla tarımdışından yara alamadan çıktık .. şimdi aldıklarımızın KAR REALİZASYONU YAPMA PEŞİNDEYİZ..
ve düşüşler de toplayacağız 25 nisan için fiyatlanıyor çıakcak diye ya da tam tersi baktık çıkıyor satacağız 25 nisanı fiyatlıyor şişirip o tarihlere diplere indirecekler diye..
aslında olay bir bakıma bu  kadar basit..  günlük al satlar yaparak ters köşe olmadan nereye kadar gidilebilir bunu da iyi düşünmesi gerekir al satçıların..
Ayda olağanüsüt durumların dışında 1-2 al ya da sat işlemi ancak uygun görülebilirken; günlük al sata girenler tüm ters hareketlerinde kendileri ile birlikte olacağını unutmasınlar..
Aman bak düşüyor şu saat itibariyle diyenler aradan birkaç saatlerin geçmesi ile çıkışları görürlerse şaşırmamaları gerektği gibi tam tersi durum da olur..
izlenecek politika
koy hedef
al karı kaç..

4 yorum:

  1. sayın ekonturk bey siz 24 nisan öncesimi yoksa sonrasına mı kar ealizasyonu bekliyorsunuz altında

    YanıtlaSil
  2. Özellikle ve öncelikle şunu belirteyim öncesinde kar satışı mutlaka olacaktır..
    satışlar sert mi yok sa az mı olacak işte onu görmek gerekecek..

    iş bu sebeple yukarıda ki yazı da belirttiğim gibi bakıldı düştü alımlar yapılacak ve diyeceğiz ki hımm bu düşüş 25 nisan fiyatlaması çiçindi çıkacak demek ki..
    ya da çıktığında aman satalım 25 nisan öncesi şişirip sonra düşecek demek ki diyeceğiz..
    ve direnç rakamları vermemiz özellikle güçlü dirençleri bu noktalarda satışın gelebileceği denemelerin yapılacağı yer olmasındandır

    YanıtlaSil
  3. Bir yazınızda cuma günü açıklanan verilerin q3 için bir ön görü olabileceğini söylemniştiniz yanılmıyor isem peki 25 nısan için bu verilerde ışıgında q3 gelebilirmi fikriniz nedir?

    YanıtlaSil
  4. erkan bey!
    şunu unutmayalım FED Q3 için
    1. enflasyon
    2. büyüme
    3. işsizlik
    bu 3 ekonomik kuramla ilgileniyor..

    enflasyon %2 nin altına düşerse; büyüme %3 altına düşerse; işsizlik artarsa %8,5 üstünde Q3 silahım var diyor..
    Ayrıca bankacılık, konut ve piyasaların para likiditesini arttırmak için yani piyasa paraya aç kaldığı zaman çevirmek için piyasayı ve canlılık vermemek için Q3 yapabilir..

    bu bilgiler ışığında cuma günü tarımdışı moralleri bozsada aBD için işsizlik %8,3 gibi çok düşük rakam çıktı ki bu da Q3 ertelenebilir mesajı verdi piyasa oyuncularına..
    nisandan sonra mayıs değil de ben haziran ayı FEd toplantısına kadar gelişmeleri takip etmeyi uygun görüyorum. Çünkü haziranda OPERATION TWİST sona eriyor.. işte bunun için bir şeyler uydurmak gerek yani emzik gerek piyasaya çünkü Sonbaharda ABD seçimleri var işte hazirandan seçime kadar ki bir ay toplantısında bomba karar çıkabilir olumlu ya da olumsuz adı Q3 olmasa da bir atak şart...

    Not: Lütfen çoğu yerde yazan ABD verileri saklıyor yalan veriler yazıyor gibi yazılara gözümüzü kapatalım. Haklı dahi olsalar FED resmi kurum işsizlik%8,3 diyorsa bize susmak kalır. Nasıl daha suç ad konmadan yıllarca hapiste yatıldığı gibi düşünün olayı. Doğru mu ? elbette hayır ama bir güç adamı içerde tutuyorsa gerçek bu ise inanın kılıfta bulunur sebebine..

    YanıtlaSil