30 Nisan 2012 Pazartesi

S&P 16 İspanyol bankasına el attı


S&P 16 İspanyol bankasına el attı


İspanya yeni haftaya 16 bankaya ilişkin S&P kararı ile başladı.

Geçtiğimiz hafta notu iki kademe birden düşen İspanya'da yeni hafta bankaların notlarının düşmesi ile başladı.

Kredi derecelendirme kuruluşu S&P, 16 ispanyol bankasının notlarına ilişkin negatif karar aldığını açıkladı.

11 ispanyol bankasının uzun ve kısa vadeli notlarını düşerken 6 İspanyol bankasının notlarını negatif izlemeye aldı.

S&P, ispanya bankacılık sektörü için gözden geçirmeyi mayıs sonuna kadar tamamlayacak.

S&P, İspanya'nın en büyük bankası Banco Santander'in kredi notunu ve bağlı ortaklığı Banco Espanol'ün notlarını A+/A-1'den A-*A-2'ye indirdi. Banco Santander ve bağlı ortaklıklarının görünümleri negatif olarak açıklandı. Ülkenin ikinci büyük bankası BBVA'nın kredi notu A/A-1'den BBB+/A-2 seviyesine düşürüldü. Görünüm ise negatif olarak belirlendi.

Banco de Sabadell'in kredi notu BBB-/A-3'den BB+/B seviyesine çekilirken, notlar negatif izlemede tutuldu.

4 yorum:

  1. Ümit bey birde çarşamba tarım dışı istihdam değişikliği var burada dananın kuyruğu kopmaz mı?zararı kapatıp gram arttırmak adına artık bir hareket yapıp çarşamba verilere göre dolar düşükkken arbitraj yapmayı düşünüyorum.Ne dersiniz sizin fikrinize ihtiyacım var.1 kademe satış 2. kademe satış 3. kademe satış rakamları ons üzerinden tahmini verebilirmisiniz?

    YanıtlaSil
  2. çarşamba günü açıklanacak olan veriler Cuma günkü Tarımdışı istihdam için öncü verilerdir bir bakıma ipucu verileridir.
    eğer kırılma noktası olan 1667 seviyesini de sayarsak
    1. satış: 1665
    2.satış: 1676
    3. satış: 1691

    ama ben genel de burada izlediğim risk stratejisi şu şekilde.. 1676 dan başlayıp 1691 i görüp göremeyeceğimi beklemek.. görürse zaten 1700 ler demektir.. eğer kıramazsa o zaman 3. son satışımı 1665 olarak belirlerim.. mantığı anladınız sanırım.. bu durumda ise
    1.satış: 1676
    2.satış: 1691
    3. satış: 1700kırarsa (1714 de) eğer kırmazsa 1665 de..

    tüm rakamlarda +- 5 usd toleransı düşünün lütfen..
    verdiğim değerler kırılması için gerekli sağlam direnç noktalarıdır..

    YanıtlaSil
  3. Direnç noktasının kırılması en az 2 saat bu seviyede klaması demek di yanlış hatırlamıyorsam düzeltin anlık çıkış ve inişleri kastetmiyorsunuz değil mi?
    Ayrıca merkezin faiz kıskacındaki dolarda olası ons düşüşlerinde gram tl satıp düşükten almak yerine arbitraj daha avantajlı diye düşünüyorum ne dersiniz?
    Bu arada kuveytte alış satış farkı 13 ons yanlış hesaplamadıysam.Dikkate alıp soruları cevapladığınız için teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  4. direnç ya da destek noktasının kırılması en az birkaç saat üzerinde ya da altında kalması ya da en azından 3 piyasadan birinde ( Asya-AB-ABD) kapanış yapması yeterli.. ani iniş çıkışlar sürekli olağan seylerdir kırmadan kastım bu değil..
    Lakin kendinize az çok bir satış hedefi koyun bir de direnç rakamlarını ve kendinizce uygun bir yerde karları toplamaya başlayın yavaş yavaş.. Bu şekilde ki al satlarımız ters köşe olana kadar devam etmeli..

    bu süreçte arbitraj daha avantajlı..
    Ayrıca madem altın yatırımcısınız uzun süreli.. arada al sat yaparak (arbitraj) gram veya dolar miktarı arttırarak doalrın ya da konumuz gereği altının zirve yaptığı rakamda satış yaparsak daha çok gramımız olduğundan daha fazla getiri elde edeceğiz..
    arbitrajı altın tl gramı yatay seyrederken gram miktarımızı arttırmak için kullanabiliriz.. Ters köşe olduğumuz da dur diyebielim kendimize..
    madem arbitraj yoluan gireceksiniz
    hesabınızda
    tl,
    altın
    usd
    üçlüsü her daim olsun...
    gümüşü de ayrıca düşünün gene en çok getiri bırakacakların başında yer alıyor..

    YanıtlaSil