16 Mayıs 2012 Çarşamba

16 mayıs

Günaydın Arkadaşlar !
Bol ve hayırlı kazançlar daha doğrusu alım fırsatları olarak giriş yapalım.
Altın ons  her birkaçgünde bir düşüş yönünde bir basamak daha aşağıya indiğini gözlemliyoruz. 1550-1580 den sonra sırada ki basamak 1520-1550 idi ki şu an onu yaşamakta.
altından önce diğer metallere de kısa kısa değinip arada ki ilişkilerinin ne kadar bozuk ya da birbiri ile barışık olduğuna göz atalım.
Platin 1430 üzerine çıkamazsa eğer 1390-1400 e yakşaması güçlülük kazanacaktır. Be seviyelere yaklaşırsa ya da kırdığı takdirde dün de belirttiğim gibi özellikle zor durumda olan Afrika Platin maden işletmecileri üretime ara vermek zorunda bile kalabileceklerdir. ( maliyet - kar ilişkisinden dolayı) Bu duruma özellikle otomotiv sanayi de izin vermeyeceği için tepki alışları ve platine sanayi talepleri yükselerek platinde bir hareketlilik sağlanabilir. Aksi takdirde dünya artık o meshur resasyon ile birlikte KRİZE adım atmış demektir.

Gümüş çin ise zaten defaatle düşüşler alım fırsatı olarak değerlendirilmeli ama 27,10desteğine dikkat edelim çünkü olması rakam buydu (28,50 lerde felan bahsederken)  26,20 ons en kritik ve en sağlam destek noktası görülüyor.  Kısa orta vadede düşüşle birlikte sıçrayışı için 26 dip olarak tahminde bulunmuştuk.. (26,20-24,60 arasında OBO kırılması dahilinde gümüşte AYI PİYASASI yani aşağı kabus başlama yeridir). Lakin gümüşün bu sene ya d abir kaçsenelik süre zarfında AYI piyasasına girmesinden söz edemeyiz. Düşüşler olması ve gümüşe özel hızlı hareketler olması gayet normal biliyorsunuz..

Altın da ise malum herkes 1520 ayağını bekliyor. Oradan sonra ne oalcak diye..
1500-1520 arasında çoğu görüş tepki alışlarını bekliyor, çoğu kişi ise daha da aşağıları... Geçen haftalarda bahsettiğimiz 1520-1680 aralığında sanki yeni bir trend oluşturulma çabasındalar gibi. Bir müddet bu kanal ardında aBD seçimleri ve FED Q3 ve faiz cephesinden gelecek habere göre 1300 ya da 1900 yönüne  yeni bir dalga oluşturacağı beklentisel grafiği oluşmakta gibi.. Sadece teyit bekliyor.

Euro/usd paritesi beklenilen 1,26 ÇİN seddi gibi psikolojik sağlam olan desteğe geldi gelecek artık.. Paritede beklenilen düşüş doğrultusunda da altın ons da gerileme beklentimizi iletmiş ve yavaş yavaş kademeli kademeli olmasını da buna bağladık. Altın ve parite Yunan olayını fiyatladıklarını düşünüyorum boylece..
Eğer altın 1486 trendlerin kırılacağı noktaya ve altına gelebilmesi için
1- Fransa - İspanya - İtalya üçlüsünden olumsuz bir haber alması gerekiyor
2- FED den Q3 yok ya da faizler ile iligli haber duyduğunda
3- Japonya düşüşe geçtiğinde
 ... vb gibi sıralanacak sebepler arasında en önemli 3 faktördür altını iyice aşağı alabilmesi için. Buna dikkat edelim..
Tekrar tekrar etmek isteriz ki KISA SÜRELİĞİNE GÜVENİLİR LİMAN DOLARDIR.. ALTIN DAHA SONRA GENE NAMINI ALACAKTIR.
Unutmayın sistem Güvenilir Liman namını 1. DEvlet Tahvillerine 2. Dolara 3. Altına verir..
bunlar dönem dönem bayrağı alır...
Altının elinden alının bu ünvan geçicidir.
Sebeplerini şu şekilde sıralayabiliriz, AB krizi, ABD borçlanması, ABD bütçe , Japonya sorunu ( Japonya AB ülkeleri gibi sorunlu şu an), Çin de başlayan daralma, İRAn ve Suriye gibi ortadoğuda savaş için bahaneye hazır bomba, dünyada ki düşük faizler,  artan enflasyon rakamları, yükselen işsizlik rakamları .... vb sebepler ile krizlere gebe bir ortamda kağıttan çok altın tutar insanlar.. Tarih boyunca da bu olmuştur..
Bazen bana gelip sizinle de paylaştığım gibi  BAZI ALTIN YANDAŞLARI KULAKLARIMI ÇEKSE DE  BEN GENE AYLAR ÖNCE SİZİNLE PAYLAŞTIĞIM GİBİ AMAN HA FİZİKİ ALTINLARINI TOPLAYACAKLAR VERMEYİN, SAKIN HA VERMEYİN.. HATTA MÜMKÜNSE GİDİN BANKALARIN GÜN'LERİNE VE ALTIN ALIN UCUZDAN :)

FİZİKİ ALTINLARINIZA GÖZ DİKECEKLER AMAN HA SATMAYIN DEDİĞİMİZ DE GRAMI 100 E YAKINDI BİLİYORSUNUZ.. TOPLAMAYA BAŞLADIKLARINDA 93 TEN BAŞLADILAR TAKİP EDENLER BİLİR.
NEDEN BU KADAR İNSAFSIZ Kİ BİRİLERİ DÜŞÜKKEN MİLLETE YAZIK ALTIN GÜNLERİMİZİ ERTELEYELİM DAHA SONRA YAPALIM DEMİYORLAR DEĞİL Mİ?  NEYSE BU KONUYU UNUTMAYIN..

Dolar artık müdahale edilecek duruma geldi 1,83 lü rakamlara.. TCMB artık devreye girecek ayrıca gelecek haftalarda onsun yükselişi doların düşüşü yönünde gelişmeler birbir ardına gelecek beklentimi gene tekrar edeyim.

 HİNDİSTAN RUPİSİ DOLAR KARŞISINDA 54.32 İLE TÜM ZAMANLARIN EN DÜŞÜK DEĞERİNE İNDİ
 bu demek oluyor ki dolar artmış Hindistan da yani en büyük altın tüketen ülkede altın fiyatlarında artış var ya da fazla düşüş değişim yok diyelim... Bu altın talebini düşürücü etkisi olacağından aons altın talebini kıstığı gibi onsu da düşürşmekteidr.
İSPANYA'NIN 10 YILLIK TAHVİL FAİZİ 29 KASIM'DAN BU YANA İLK KEZ %6.5'İ GEÇTİ -İTALYA'NIN 10 YILLIK TAHVİL FAİZİ 31 OCAK'TAN BU YANA İLK KEZ %6'YI GEÇTİ -

%6 ve yukarı bu ülkelere güvenin kalmadığı , para vermeyelim ödemez , ödeme güçleri yok dedirten rakamlar..

İMKB de banka ismi vermem şuç ama bu ülke menseeli banka kağıtlşarından uzak durun.. Mümküns eborsan şu düşüş kriz yağmuru dinene akdar kağıtlara bulaşmayaın  özellikle finansal kağıtlara..

doların dalgalı hareketinden yararlanın, çıkışlarda parça parça satın, düşüşlerde parça parça alın..

GELİŞEN ÜLKE KURLARINDA SERT SATIŞLAR: ZİLOTİ, FORİNTİ VE RUBLE %1 AŞAĞIDA
TL de olduğu gibi bu paraları almaktan uzak durun şimdilik..

3 yorum:

  1. Yönlendirmeniz için cok tesekkurler. Ben bugun bir miktar daha tl den platin ve gümüs aldım.
    Platin hesabımı bugün açtım.

    En kotu senaryo icin artık bir miktar dolarla beklemedeyim fakat düsüs olursa gram tl cinsinden almaya devam edeceğim cünkü dolar kuru arttıgı için sanki gram tl de emtiada diplere yaklasıyor gibi hissediyorum...
    Saygılar...

    Thanksgod...

    YanıtlaSil
  2. Sayın Thanksgod !
    dolardan dolayı gram-tl de fazla değişiklik yok evet..
    Bu yuzden özellikle nakit TL cilerin sadece ons değerlerine bakarak panik hareketler yapmaları yersiz..
    Evet ben de siiznle aynı görüşteyim bir müddet sonra en azındna kar satışı yaapcağımız seviyeleri gösterecek..
    sürekli düşüş piyasalrın iflası demektir ve müşteri ne alıcı ne satıcı yönünde bulunmamasına sebep olur.. bu da kapitalist düzenin istemediği bir sonuç.. bunu yapmazlar

    YanıtlaSil

  3. Am xavi Gerad jude, Aiicco inssurance plc bir temsilcisi.
    Size bir kredi ihtiyaci varsa bugün e-posta yoluyla bugün bize ulasin, istediginiz kredi ile size yardimci olabilir:
    (xavigeradloanfirm@yahoo.com)
    Yilbasi kredileri% 3 faiz orani sadece avelable vardir. Ciddi basvuran, ancak daha fazla bilgi için irtibata geçiniz. Biz renging krediler
    sunuyoruz
    3000 sadece US $ Euro ve pound 50,000.000 için.
    Biz dahil kredi her türlü teklif
    Bireysel krediler:
    Isletme Kredileri:
    Ögrenci Kredileri:
    Insaati krediler:
    Ev kredileri:
    Is expandsion krediler:
    Borç konsolidasyonu kredi:
    Biz hizli ve dinamik test edilmis ve güvenilir bulunmaktadir.

    Daha fazla bilgi için (xavigeradloanfirm@yahoo.com): E-posta Iletisim.

    Sr Gerad jude görüyoruz.

    YanıtlaSil