17 Mayıs 2012 Perşembe

17 mayıs

Günaydın Arkadaşlar !

Bugün de gündem  AB cephesinde ki gündem dışı olası siyasi ve ekonomik açıklamaların dışında önemli veri açıklamaları bulunmuyor. Sadece 15:30 da ABD haftalık işsizlik başvuruları var. Bakınız bu işsizlik başvuruları haftalık onun için genel işsizlik açıklaması ile karıştırmayalım. Her hafta perşembe günü açıklanır ve ayda 4 kez açıklanır bu 4 açıklamanın ortalaması her ayın başında ilk cuması açıklanan ABD Tarımdışı İstihdam ve işsizlik rakamları için bize mesaj verir.

Bu kısa açıklama ardından biz altın(emtialara) dönecek olursak çok önemli dönemden geçtiğimizin hepimiz artık bilincindeyiz. Birçok kez hatırlatma olarak da bulunduğumuz ALTIN PİYASASI ASLINDA 1-2 YILLIK DÖNEM İÇİN YOL AYRIMINDA.. YA AYI PIYASASI YA DA BOĞA PİYASASI .. Özetle Ayı piyasası satıcıların çok olması ile düşüş dönemini ifade ederki.. Kap aralığı 1214-1796 dir...
Boğa Piyasası ile alıcıların çokluğunu güveni temsil ettiği için çıkış anlamı yüklenebilir özetle 1522-1920 ve .. üstüdür dolaşım aralığı...

Bu yüzden değerli arkadaşlar  1522 rakamı çok önemlidir. 1530 rakamını geçen sene 1486 ile başladığı yükselile 1920 de ara vererek iki defa 1530 denemesi yaptı.  Her iki deneme de 1520-1530 aralığını kıramadan yukarı yöneldi birinde  1796 dan diğerinde ise 1697 den gelerek dönüş yaptı..  Şu an 1697 den dönen altının 3. kez 1530 denemesine en son dünde şahit olduk..
TÜM MESELE BU DESTEĞİN KIRILIP KIRILMAMASIDIR.. KIRILDIĞINDA AYI PİYASASINA BAŞLAMAK ADINA PSİKOLOJİK SATIŞLARIN GELİP GELMEYECEĞİDİR.
Tüm bu gerçekler var iken Altın 2000 de olur diyenler Altın 1000 de olur diye senelerce hep aynı şeyi yazanlar haklı çıkabilirler.. Ama unutmayın tek bir yön üzerine odaklanmak sadece doğru bildiğinizi gösterir ama Size para kazandırmaz..
Çünkü altın uzun süreç değil daha 1 yıllık dönem de 1500-1920 aralığında hep gel git ler yapıldı...
şöyle ki
1500 - 1700
1700-1550
1550-1800
1800-1650
1650-1900
.......
düz rakamlar ile  basit şekilde örneklediğim tabloda da göreceğiniz gibi altın 1500 olacak diyenlerde altın 1900-2000 olacak diyenlerde haklı çıkmakta lakin arada ki geliş gidişlerden maalesef kar ve ekmek yiyememektedirler.

Altın iki önemli güç tarafından bir o tarafa (yükseliş) bir bu tarafa ( düşüş) yönüne çekilmektedir. Altın kağıt üzerinden yatırım yapılmaya başlandığından hayali kağıtçılar Üçkağıtlıklarını burada da göstermektedirler.
elinde altın bulunduranlar için bir umut olarak piyasa oyuncularına q3 var diyerek FED her zaman moral veriyor. Aslında moral değil bir gerçek Q3  gerçekleşmesi altında yükselişe hızlı bir ralliye başlaması demek..
aynı zaman elinde nakit bulunduranlarda faizler çok düşük yıllardır faizler %0-0,25 lerden artık çıkarırlar altın iyice düşer beklentisi ile her iki tarafta FED SEN BİZİM HERŞEYİMİZSİN diyerek centilmence alkış tutmaktalar.
Tüm diğer etkenleri yok sayarsak değerli arkadaşlar faiz ve Q3 konusu altıncılar ile nakitçilerin beklentilerini oluşturmakta. İşin gerçeği de bu. Zaten Bernanke nin agzına bakarken Q3 mi faiz mi ne diyecek diye bakmıyor muyuz ?
ALTIN KAR SATIŞLARI İLE DÜŞTÜ VE DÜŞÜYOR haberlerine katıla katıla gülüyorum. Eylül den beri kim kar etti de sattı ki.. Kar satışları 1630 ile birmiştir.. Şimdiden sonra kar satışı felan olmaz..

Düne kadar altın düşüyor dibi görecek diyenler; yarından sonra altın ralliye başladı bitti artık altın rekora gidiyor başlıkları atılırsa kimse şaşırmasın.. Yukarıda açıklanan bir gerçek var ve her ikisi de inanın.
gerçek
Faizleri FED çıkarırsa altın düşer (1000-1200)
Q3 ile birlikte altın bu sefer de (1900 üstüne taşır) bir de savaş ( ama Müslüman kanı) 2000 ler hayal bile değil..

İŞTE DEĞERLİ ARKADAŞLAR BU GERÇEKLER VAR İKEN VE FED BEN SİZİN BABANIZIM BEN NE DERSEM O OLUR SOPASI GERÇEĞİ DURURKEN SPEKULASYON HAREKETLER OLACAĞI KESİNDİR..
YANİ ÖZETLE ŞOYLE ALTIN 1200 YÖNÜNE DOĞRU BAKTI GİDİLİYOR Q3 HABERİ GELİR VE GENE 1800 LERE DOĞRU YOL ALIR..
YA DA TAM TERSİ GEÇEN EYLÜLDE YAPILDIĞI GİBİ 2000 LERE DOĞRU GİDİYOR BAKILDI DAHA Q3 BİLE OLMADI OLURSA BU İŞ KENDİNİ 3000 LERDE BULUR DENİLDİ Kİ DOĞRUYDU DA HEMEN Q3 ZIDDI OPERATION TWİST İLE  2000 ONS ÜSTÜNÜ BEKLERKEN 1500 LÜ RAKAMLARA GELİNİLDİ..

Duygusallığı ve at gözlülüğünü bırakmak gerekiyor piyasalarda. Elde altın var diye altınkeş olup hep yükselecek gazları vermek de; elde nakit var diye altındüşmanı düşürücü karamsarlıklarda yersiz ve gereksiz.
EĞER SİZLER ALTININ
BOĞA PİYASASINDA 2 İLERİ 1 GERİ
AYI PİYASASINDA 1 İLERİ 2 GERİ

MEHTER TAKIMI YÜRÜYÜŞÜNÜ  benimsemiş ve özümsemişseniz mutlaka ve mutlaka KAR SATIŞLARI YAPACAKSINIZ DEMEKTİR.

ALTINDA SON MODEL ARABA VE LİVES JEANS KOTLAR İLE KAHROLSUN KAPİTALİZM DİYEN SOSYALİST ARKADAŞLARDAN OLMADIĞIM GİBİ;  EMEKÇİNİN HAKKINI LÜKS MASALARDA LOCALARDA VERDİĞİNİ İDDAA EDİP SİGORTASINI BİLE ÖDEMEYİP EMEKÇİNİN KARDEŞİ GÖRÜNÜMLÜ KAPİTALİST ÖĞRETİNDE UZAĞIZ..

ABD EKONOMİSİNİN KÖTÜLÜĞÜNE HEP OLUMSUZ VERİRİNE DAYANARAK NASIL HEP ALTIN YÜKSELECEK DEMEK YANLIŞ İSE; ABD EKONOMİSİ SEMPATİZANI OLUP ALTIN DÜŞECEK HEP DEMEK DE YANLIŞTIR.

YAZIYI UZATMADAN KESİP ARA ARA FIRSAT BULUNCA DEVAM EDERİM İNŞALLAH..

DÜN AKŞAM DA KISA NOT OALRAK BELİRTTİĞİMİZ GİBİ ALTIN YUKARI YÖNLÜ KOŞMAYA BAŞLADI EĞER 1562 DE SOLUKLANIP KENDİNİ 1580 ÜZERİNE ATMAZ İSE DİNLENMEDEN KOŞTUĞU İÇİN NEFESİ KESİLECEK VE DURACAKTIR YANİ GENE SATIŞ YEMEYE MAHKUM KALACAKTIR. BU YUZDEN bu dirençleri takip etmenizi ona göre davranmak önemli..



2 yorum:


  1. Am xavi Gerad jude, Aiicco inssurance plc bir temsilcisi.
    Size bir kredi ihtiyaci varsa bugün e-posta yoluyla bugün bize ulasin, istediginiz kredi ile size yardimci olabilir:
    (xavigeradloanfirm@yahoo.com)
    Yilbasi kredileri% 3 faiz orani sadece avelable vardir. Ciddi basvuran, ancak daha fazla bilgi için irtibata geçiniz. Biz renging krediler
    sunuyoruz
    3000 sadece US $ Euro ve pound 50,000.000 için.
    Biz dahil kredi her türlü teklif
    Bireysel krediler:
    Isletme Kredileri:
    Ögrenci Kredileri:
    Insaati krediler:
    Ev kredileri:
    Is expandsion krediler:
    Borç konsolidasyonu kredi:
    Biz hizli ve dinamik test edilmis ve güvenilir bulunmaktadir.

    Daha fazla bilgi için (xavigeradloanfirm@yahoo.com): E-posta Iletisim.

    Sr Gerad jude görüyoruz.

    YanıtlaSil

  2. Am xavi Gerad jude, Aiicco inssurance plc bir temsilcisi.
    Size bir kredi ihtiyaci varsa bugün e-posta yoluyla bugün bize ulasin, istediginiz kredi ile size yardimci olabilir:
    (xavigeradloanfirm@yahoo.com)
    Yilbasi kredileri% 3 faiz orani sadece avelable vardir. Ciddi basvuran, ancak daha fazla bilgi için irtibata geçiniz. Biz renging krediler
    sunuyoruz
    3000 sadece US $ Euro ve pound 50,000.000 için.
    Biz dahil kredi her türlü teklif
    Bireysel krediler:
    Isletme Kredileri:
    Ögrenci Kredileri:
    Insaati krediler:
    Ev kredileri:
    Is expandsion krediler:
    Borç konsolidasyonu kredi:
    Biz hizli ve dinamik test edilmis ve güvenilir bulunmaktadir.

    Daha fazla bilgi için (xavigeradloanfirm@yahoo.com): E-posta Iletisim.

    Sr Gerad jude görüyoruz.

    YanıtlaSil