25 Mayıs 2012 Cuma

25 mayıs

Günaydın arkadaşlar !
geçen hafta ki 1520 lerde al parça parça tavsiyesi 1585 ve sonrasında sat yorumundan sonra BEKLEmede kal pozisyonu hala sürmektedir.
Özellikle son dönemlerde belirttiğimiz gibi 1549-1562 aralığı kat'i bir şekilde bekle önüne gör aralığıdır.  Hangi tarafa gideceği kıracağı bolgeye göre değişim göstermektedir. Salı akşam saatlerinde 1560 lardan1533 gösterip sabah biz açılıncaya kadar gene 1560 lara çıkması tepki alımı vb ile değil tamamen spekulatif hareketler ile gerçekleşmiştir.
İşbu aşamada  özellikle tl gramda da dahil bu hafta 94 ten beri alma bekle görüşümüz 92 olduğu halde gene sürmektedir. Anlık ekranda olanlar kusuratları yakalayabilme şansı olsa da dolar tl kurundan dolayı şu an için alımlar yerine kuru takip edip ona göre geçmek daha mantıklı görülmektedir.

Biraz sabırla nakitte beklenilmesi döneminde geçerken ons olarak 1500-1520 aralığı denenecek mi? Daha doğru deneme olduğunda buradan geri dönebilecek mi? işte tüm soru buradan kaynaklanmakta... dün de paylaştığımız gibi artık kırarsa AYI piyasasına girdi girecek konumunda olacak altın..
aksi takdirde rekor denemesi için güç toplayacak Boğalar..

gün için 1549-1544 aşağı kırılması altın için tehlikeli seviyedir..

Not: Altının 24 saat işlem gördüğünü unutmayın.. mümkün olduğunca destek ya da direnç olarak verdiğimiz rakamları Londra piyasasına göre vermeye gayret ediyoruz bu da hemen hemen bizim mesai saatimize denk geliyor. Akşam saatlerinde kapanmayan pozisyonlar da sabah biz açılıncaya kadar ABD, Avustralya, Çin, Japon piyasa ve ekonomi verileri yatırımlarınıza olumlu olumsuz etki yapabileceğini yani altın onsda iniş ve çıkışlar yapabileceğini unutmayın.. İMKB gibi değil yani akşam bıraktığın ile sabah alasınız..
İMKB demişken 63,000 puan dan aman ha bulaşma dediğimiz günden beri %14 kadar gerileme görüldü..
Takip etmekle birlikte 52,000 lere yaklaştıkça borsacılar  takibe geçebilir.. 52,000 güçlü destek kırılmazsa doğrultacaktır alımlar ile ama kırıldığı takdirde bu sefer 45-48000 aralığı gündeme gelebilir orta vade de lakin 52,000-54000 aralığında ( rakamlar düz yazdım) sıkı takip etmeliler borsacılar alım yapma fırsatı sunabilir borsa..

 2,34 ile birlikte euro SAT ile birlikte daha erken ama euro takibe alınıp kısa vadeli gelgitleri ile kar getirebilir..Ama herdaim belirtiyorz altına caprazı vb zor olduğundan vb euro ile işimiz olmadığı halde beklentilere cevaben yazıyorum..

3 yorum:

  1. Umit bey
    Simdiden size mutluluklar diliyorum nisan toreninizde bulunamayacagim, Haziran in ilk haftasi Amerikaya gidiyorum, turk piyasalardan uzak kalacagim bir sure, burdaki islemlerimide kardesim yapacak tabi ne kadar yapabilirse, el elin esegini islik calarak ararmis misali. Saat farki sebebiyle sizleri aksam saatlerinde takip edebilirim. Umarim hersey guzel olur. Hakkinizi helal edin, cok emeginiz gecti Tesekkur ederim...

    YanıtlaSil
  2. Vedatt Bey !
    Güle güle gidin güle güle gelin inşallah..
    Hayırlı yolculuklar

    YanıtlaSil
  3. ümit hocam tekrar merhaba,

    dolara müdahale ile birlikte önümüzdeki süreçte 85-90 aralığı demişsiniz..bu, önümüzdeki hafta olabilir mi sizce?

    sanırım 1562 altındaki bi kapanış bu görüşü destekler?

    alım için beklemekteyim..

    YanıtlaSil