29 Mayıs 2012 Salı

29 mayıs

günaydın Arkadaşlar !
Bugüm içeri de merkezin PPK toplantı kararları önem arzediyor. Özellikle doviz cephesinde.
Faizler de oynama beklenilmezken , munzam oranları ile iligli vb değişiklik gündemde..
Sizinle TCMB başkanının geçen hafta konuşmasından itibaren perşembe doların ateşi alınabileceğini paylaşmıştık. 1,85 lere dayanan dolar şu an 1,835 lerde gezinmekte.. İnişi bununla sınırlı bekleyenlerden olmadığımız için Salı gününe işaret edip dikkatinizi çekmiştik.. O gün geldi ve çattı..
doların düşüşe başlayabilmesi için ilk önce 1,8250 kanalını aşağı doğru kırması gerekiyor.. Ben bugünlerde bunu bekliyorum..  Ayrıca Merkez bugün AB (Yunan - İspanya vb) krizi dünyada yükselen dolardan en az etkilenecek paralardan biri yapmak isteyecek TL'yi.. Çünkü enflasyondan korktuğunu ve önlem alacağını belirten merkez yaklaşan yaz ile birlikte zaten gıda fiyatları ilekısmende olsa düşüş eğilimi gösterecek olan enflasyona yaz ile birlikte turist akımı ile bollaşan dolar da düşüş eğilimine gireceğinden tüm bunları fırsat olarak kullanmak isteyecektir.

Ve kendisi de  Yunan seçimleri sonucuna göre pozisyonunu alacaktır. Yunan tarafında ya iyi ya da kötü senaryo yönünde seçimini alacaktır. İyi yönde ki senaryolara göre politika oluşturduğunda yaz aylarında doların 1,70 ler hatta altını zorlayacağı gibi , kötü senaryolara göre kendini hazırlar ise 2,25 tl üstünü görebilecek olan dolara mudahale ederek 2-2,10 aralarında durdurmaya çalışasacaktır.  Tüm bu gelişmeler 2012 içerisi içindir hemen seçimden sonra 18 haziran da oalcak şekliyle algılanmamalı..

Altın ons 1597 i geçip kıramadı 1603 1 halkayı sadece bir sefer deneyip döndü. İlk seferki dönmesinde hem dolar tl (1,85lerde idi) yüksek olması hem ons geçen haftalara göre yüksek olması sebebiyle altından tl ye geçişlerde daha çok kar bıraktı. Şu an ki gelişmelerde ise gene 1585-1595 arası deneme de yapılacak olan satışlarda altından dolara geçmek daha mantıklı oalcaktır çünkü ons oralrada iken dolar tl kuru 1,83 belki de daha da aşağısında olacaktır..
yani ilkinde diyelim 1595 te altın tl gramı 1595 / 31,10 * 1,845 =  94,60 tl iken
diğerinde 1595 ten altını tl gramı 1595 / 31,10 * 1,83 = 93,80 tl olacaktır.

Altında beklediğimiz orta dereceli de olsa kar satışlarının görülmesi için gene 1595-1605 kırılıp kırılmayacağı önemlidir. kırılmadığında satışlar gelebilecektir.
Altın çıktı biraz rahatlayalım diyebilmemiz için 1634 ortalamasını yapması ve burayı kırması gerekmektedir. Aksi takdirde ilk etap da 2-3 hafta önce 1527 denemesini yaparak 1486 ucundan gösterdiği destek çalışıyor duruma gelecektir. 1486 ya gitmesi haberi bekliyor.. Yani 1486 ve altı kırılacaksa bir haber gerekli ve haber eğer gelirse düşüşü sert olma ihtimali yüksektir. ( bir günde 50-70 usd den fazla düşerek)

tam tersi önce 1612 ye tırmanıp 1634 ü kırması için de haber gerekli ve bu da düşüş kadar olmasa da hızlı oalcak ve 1-3  günü alabilecektir..

Her iki yönde haber beklediğinden mümkün olduğunca nakitte ve hop oraya hop buraya gündelik zıplamadan hareket etmeliyiz.

Bu haberler için fiyatlamaya yakında başlanılacağını unutmayalım....
17 haziran yunan seçimi
24 haziran FED toplantı tarihleri için dikkatli olmakta fayda var..

inşallah fırsat buldukça ara ara devam edeceğiz..
sadece zaman kısıtlılığı ve düğün işlerinden dolayı piyasa takibim yavaşladı.. Mesela yarın izinleme rapor vb için hiç olamayabilirim..

Piyasa takip edemediğim zaman kulaktan dolma yazamıyorum. Bilgim olmadan fikirlerim de olmadığından paylaşamıyorum.
Dün zaten abd kapalıydı bu yuzden dün aslında bugünün destek ve dirençlerini belirtmiştim..

Gurbetçi dostlarımız ya da ilgisi olan euroyu da takibine alsın..


BUGÜN İSTANBUL'UN FETHİ....
GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder