3 Mayıs 2012 Perşembe

3 mayıs

Bugünün gündem konusu Avrupa Merkez Bankası (AMB) faiz karar toplantısı.. 14:45 Faiz kaarı ardından 15:30 da başkanın açıklamaları günün gündem maddesi.
Ayrıca saat 15:30 da ABD açıklanacak İstihdam verileri de önemli gündem maddeleri arasında..
Zayıf gelen ISM verileri dünya borsalarında satışları getirirken, borsalardan nakit çıkışı yapamayanlarn çokluğu ayrıca boyle durumlarda direkt altın gibi gruplara yatırımı da uygun görmeyen yatırımcıların davranışları altını da hafif hafif aşağılara çekmektedir.
Aslında olaya büyük pencereden baktığımız son haftalarda 1649-1669 aralığında gidip geldiği için  düşüşten bahsetmek biraz laf kalabalığı olacaktır.
Önceki dönemlerde hatırlarsanız al 92-93 güçlü al 90-92idi, olaya bu açıdan bakıldığında ve ons cephesinden bakıldığında şahsen biz düşüşleri alım fırsatı olarak değerlendirilmesi tarafındayız.. karı görünce kaçmak şartıyla..
altını aldıkları yatay seyir devam etikçe piyasalar belki usanacak lakin gerçek yatırım uzun soluklu yatırımsa birkaç haftalık oyalanmalara takılmamak gerekir.
Yeteri derece de altın aldınız ise eğer hep altına yüklenmektese arada düşük kurlardan dolar alarak eğer bankanız dolar-altın çaprazına izin veriyorsa ve riskinizi dağıtmak adına bu yola da girebilirsiniz..
parça parça topla denilirken en sonunda %100 altın vb de olmak da tam doğru bir seçenek değildir.

dün beklentilerimiz de belirttiğimiz İMKB de yaklaşık %2 lik düşüşleri yaşadık AB ekonomi ve bankacılık sancılı eğer AMB rahatlatıcı kararlar ve teşvikler açıklamazsa AB borsalarında satışlar devam ederken bize de yansıyacaktır. Borsa 59,400 puanı bulup destek alamazsa borsa düşüşlerini fırsat oalrak değerlendirip özellikle temettü dağıtacak firmaları bulup birkaç aylığına kağıt saklamak da mantıklı görülüyor. ya da %10 karı alıp hemen kaçarak..

3 yorum:

  1. altın gram tl fiyatı daha düşer mi bugün?

    saLih

    YanıtlaSil
  2. S.A gümüş fiyatları çakıldı kaldı bu hafta veya önümüzdeki haftalarda gümüş çıkarmı?gram-tl de hiç kar getirmedi nezaman tl bazında kara başlar?sayılar cevabınızı bekliyorum ENESER.

    YanıtlaSil
  3. sayın adsız ve sayın ENESER !
    önceki yazılarımız da bu dönem için en çok ons yani altın-dolar çaprazında daha çok kar görülebileceğini paylaşmış ve satış için ilk hedef 1676 ve sütünü vermiştik.. 1 mayıs günü 1673 oldu ve geri döndü aniden ve durum ortada..
    gram tl de hafif düzeltmelerinin ardından ben hafif bir yükselme bekliyorum.. Bu yükselme olmadan direkt daha da çok aşağılara gitmesini bekleyenlerden değilim..
    bir müddet TL gram yataylık olabileceğini hatta bizim gibi az gelişmiş paralarla altının fazla değerlenmesine izin vermeyecekler oyun düşünüyorlar şeklinde yazımız da da bunu paylaşmıştık.
    BU YUZDEN LÜTFEN KARI GÖRÜNCE HEP KAÇALIM..
    ALTIN ARTIK BİLDİĞİNİZ GİBİ DEĞİL..
    ÇOK OYUNLAR VE PİS KOKULAR VAR.. ÇÜNKÜ ARTIK O BİR KAĞIT.. (ÇOĞUNUĞU KAĞIT) ...
    Ben biraz belki çok şüpheciyim ama neden SİZİN O DEĞERLİ AZİZ BANKALARINIZ 110 TL LERDE İKEN TOPLAMADI DA ALTINLARI , BAŞLAMADILAR DA KAMPANYA VE REKLAMLARA O SEVİYENİN 20 TL AŞAĞISINDA BAŞLADILAR..
    BEN HER 1-2 TL EN AZ KARI GÖRÜNCE KAÇIN DERİM.. ÇARPILMAMAK ADINA.. ZATEN HER SATIŞ İNANIN BİR ALIŞ FIRSATI MUTLAKA SUANCAKTIR.. Altında olmasa başka bir parada..

    gümüş için toplanma aralığı 26-29 onslar ama bu seviyelerden de az da olsa toplanmalı inanın sıçrayışında çok sert bir yükselme yaşayacak bu kesin.. Düşmeden mi yoksa düştükten sonra mı rallisine başlayacak işte o karar aşamasında gümüş oyuncuları.

    dolar -tl kurunu biliyorsunuz 1,82 den beri aman dikkat derken, altın gramı ile dolar-tl nin de ilişkisi olduğundan dolarda düşüş beklerken altın gram da sert çıkış beklemek bir bakıma bilgiden yoksun üfürmek olacaktı..

    eğer uzun süre tl de n para yatıracağım diyorsanız 1,70 den aldığınız gümüşü yıl bitmeden 1,90 da satışını verseniz %12 kadar getiri demektir.. arada elbette iniş çıkışları olacaktır ama gümüş tl gram açısından da al seviyesine geldi artık..

    yanılabilirim belki ama gene ben metallerde ki düşüşü alış fırsatı olarak görenlerdenim... ve 1670 yukarı kırmasını gene bekleyenlerdenim..

    zaten aşağı düşürmede pek istekli değiller.. ayrıca 1630-1610 sert destekleri takip edeceğiz.. buraların kırılması ile sadece felaket senaryolarını konuşabiliriz..

    YanıtlaSil