4 Mayıs 2012 Cuma

4 mayıs

Günaydın ve hayırlı cumalar Arkadaşlar !
yukarıda ki açıklamayı yaptıktan sonra bugün açıklanacak olan tarumdışının düşüşk geleceği beklentisindeyim. Bu da altına yarayacaktır.. Ama bir önce ki yazımızda da aktardığımzı gibi Tarım dışı düşük gelmesi İşsizlik rakamlarına da bağlı eğer işsizlik de %8,2 den yukselirse işte o zaman tam anlamıyla altın prim yaptı diyebileceğiz yoksa sadece tarımdışının düşük gelmesi kendi başına yeterli değiil..

altının yavaş yavaş gerilemesi aslında şans bizler için çünkü hafta başında ( 30 nisan gecesi ve bizim tatil günümüz 1 mayıs) 1milyarın üzerinde altın fonu satışı yapılmasına rağmen altının sert düşüş göstermemesi şans aslında bizim için..
Sene başında ki yazılarımda da paylaştığım gibi eğer altın beklenen o sert (1000-1200 ons rakamları) düşüşü gösterecekse en az 2100ve sütünü görmeli.. İşbu sebeple çıkış için ben şahsen düzeltme yaptığını düşünüyorum.. ABD faizleri vb arttırmadan çok sert düşüşlerden bahsetmek inanın çok hayalci görülüyor..
Sadece içinizden genç arkadaşlarımız ya da yatırımlarımdan çocuklarımda faydalansın diyen dostlarımız var ise SAKIN HA FİZİKİ ALTIN ALIŞKANLIKLARINIZI %100 BIRAKMAYIN... Sizinle altın toplama kampanyaları reklamları olmadan önce de reklamlarla boy boy gösterecekler aman dikkat demiştik acizane ben gene aynı görüşteyim.. Nasıl SÜT olayının arkasında birilerine MADDİ KAZANÇLAR var ise YASTIKALTINIZA GÖZ DİKMEDE DE BU OLAY VAR..  
Sermayenin kırmızısı yeşili olmaz arkadaşlar biraz ağır olacak ama bankacılık sisteminin ALLAH'ı para ve menfaattir. Altınlarınızı almaya gelenlerin İNSANLIK NAMINA ŞU AN ALTIN ÇOK UCUZ İSTERSENİZ SONRA GELİN.. YA DA ŞU AN İŞLER KARIŞIK İYİCE DÜŞÜNÜN GİBİ kelimeler kullanılmıyor..  Neyse bu konulara fazla boğulmayalım,,,

ABD Maliye bankası biliyorsunuz önümüzde ki hafta çoğunluğu Salı günü olmak üzere ABD tahvil ihalesi açacak.. Yani piyasalardan dolar toplamaya çalışacak.. Eğer dolarları toplarken piyasadan tepki ve rahatsızlık duymazsa sorun yok.. Lakin para toplarken zorlanırsa yani faizleri yükselirse tahvilin o zaman dolar da değerlenme beklentisi olacağından dolar tl kuru şimdiki yataylığa devam edebilir ay da düşmeye ara verebilir.. Ama tahvil ihale sonuçlarını görmek gerek..

MAYIS AYI İÇİN KAZANÇ SIRASINA GÖRE METALLERDE
1.PLATİN
2.GÜMÜŞ
3.ALTIN

bu sıralamayı uygun görüyorum. En çok prim yapandan en düşüğe doğru sıralama..

ara ara devam edeceğim,
bol kazançlar


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder