18 Mayıs 2012 Cuma

aşağı destek noktaları isteyenlere
1569 - 1562 - 1549
1562 çok sağlam destek aklınızda olsun 1562 güçlü desteği ne zaman kırıldı ve geçerliliğini yitirir derseniz1549 dur..

5 yorum:

  1. Hayırlı Cumalar Ümit Hocam, Değerli Yorumlarınızı bir öğrenciniz gibi takip ediyorum. Müasade ederseniz yorumlarınızdan öğrenmek istediğim bazı konular var. ''Önümüzdeki üç beş sene çok dalgalı geçecekinişli çıkışlı''; ''Altının düşüş trendi bitmedi daha'' yorumlarınızın temel sebeplerini ve dayanaklarını da açıklarsanız, konuyu daha iyiy anlamış olacağım. Ayrıca küçük bir altın yatırımcısı olarak siz önceki blogdan ayrılıp uzun süre sizin yokluğunuzda 5 parça şeklinde ortalama 101 Tl.ye aldığım altın için tavsiyenizi de eklerseniz bir öğrenciniz olarak çok memnun olurum. Allah'a emanet olun, saygılarımla.

    YanıtlaSil
  2. hayırlı cumalar
    ümit bey gramı 93ten aldığım altını dolar ve onsun birlikte yükselmesini fırsat bilerek ve MBnin dolara müdahalesini göz önünde bulundurarak 90lardan alma amacıyla 92 den satmam uygun olur mu?

    YanıtlaSil
  3. Ümit bey;
    Kar satışlarına başlayalım mı ? Biraz daha bekleyelim mi.
    1580in üzerinde şuan.

    YanıtlaSil
  4. Hayırlı Cumalar NeCCC !

    öncelikle borsa ve piyasalar açısından dolayısyıla doviz altın da dahil yatırım açısından güzel günler beklemiyor piyasaları..
    sebepler,
    1. ABD seçimleri (ikinci bir Obama dönemine) yahudi destekli Cumhuriyetçiler ya da daha yalın bir anlam ile savaş sermayesi tahammül edemez,

    2. ABD borç yükünü azaltmak ya da biraz sirkelenmek adına bazı büyük finans kuruluşlarının ayağını kesebilir

    3. Çin Ab ve ABD cephesinde ki olumsuzluklardan kıl payı artık kurtulamaz.. Çini üreitm ve ihracat ayakta tutuyor bu zengin pazarlara satış azalması kendisine risk yaratcaktır

    4. AB birkaç sene daha ARKASI GELMEZ DERTLERİMİN BIKTIM İLLALAH,, YUNAN BİTERKEN İSPANYA DA BAŞLADI VE SUPHANALLAH benzerimsi şarkılarını devamlı soyleeycektir..
    5. aBD seçimim ardından 2013-2014 yılından başlayarak dünya faiz arttırımlarına başlayacaktır..
    6i AB daralmaya girdi ekonomi açısından birkaç sene sürebilir ardından onlar kurtulup ABD üzerinden ki gizli şapka aralanıp bus efer onlar başlayacaktır

    7. Rusya artık ben de varım eskisi gibi deyiip bazı durumlara elini sokacaktır. Bu durum ise krize sebep oalcaktır..

    8. İran ve öncelikle Suriye karıştırılıp siyası belirsizlik yaratılacaktır

    9. Türkiye'de iktidardan ABd ya da dış güçler diyelim bir sonra ki yıllarda ya sistem değişikliği ya da seçim ile desteklerini çekecek olması, alınan borçların vadesinin 3-5 sene ilerili olması, cari açığın şu an NEREDEN GELDİĞİ BELİRSİZ dışardan gelen sıcak para ile durduğundan bir müddet sonra kaçan paralar felaket yaratabilir

    10. daha erken ama 10 lı sonraki yıllar için Türkiye tam bir ortadoğu kaos ve savaş ortamına çekilmesi için planlar net birşekilde yapıldığı görülüyor.. sağımız soğumuzun karışıklıklara gebe olması ve yarın onların çocukları başımıza iş acacaktır.

    tüm bu gelişmeler onsu 1000 ve 3000 tarafına gel gitler yaşanılmasına sebep olacaktır..
    DAha gerçek kabuslar yaşanmadı batan büyük finans patronları daha iflas bayrağını ya da pes artık çekiliyorz demediler..

    Sayın NeCCC nakit ile destek verin ve ortalamanızı düşürün tavsiyesinde bulunacağım gene.. geçenlerde neden satmadınız felan demeyeceğim ama gün gelip kara geçtiğiniz de arada lütfen makul karlar ile nakite geçin..
    şu durum itibariyle sat zarara demek amntıksız oalcaktır.. 1-2 tl değil daha fazla zarar söz konusu gramda..,
    aldığınız ya da alacağınız altınlarda lütfen karı görünce kaç, ve arada dolar-altın arbitrajı ile ortalamayı 101 den daha aşağılara çekmek maksadınız olsun..

    dolar-tl kurunun özellikle dalgalanmalarından faydalanın..
    bunu birkaç senedir 1,70 üzerien çıktığı 2011 den beri tekrar ediyorum ve 3-5 sene daha sürecek olan en azından 2012 bus ene ve önümüzde ki yıl da izleeyceğiz bu dalgalanmayı..
    faydalanalım lütfen..
    çok kazanma değil örnek 1,75 - 1,85 aralığında 1,77-1,82 al satı bile çok kazandırırdı bence..
    bu şekilde düşünmek gerek..
    en üst tepe ve dip bekleyenler şanslarına güvenmekten başka çareleri yok..

    YanıtlaSil
  5. Teşekkür ederim Ümit Hocam verdiğiniz faydalı bilgiler beni daha da biliçlendirdi. Ümit Hocam Müsait bir zamanınızda arbitraj işlemleri hakkında (daha önceleri de anlattınız) bir rakam üzerinden örneklemeyle ayrıntılı bilgi verebilirseniz daha iyi anlayacağım. Bu konuyu tam kavrayamadım.

    YanıtlaSil