9 Mayıs 2012 Çarşamba

dolar ve istisnai günler

Arkadaşlar !
TCMB istisnai gün ilan ettiği halde dolar gene yükseliyor başarısız mı oluyor şeklinde düşünmeyiniz lütfen.
TCMB, dış kaynaklar ile görüşüp durumu idrak ettiğinden dolayı ( ab olayları vb ) istisnai gün ilan ederek doların hızlı çıkışının önüne geçmek istiyor.
Dolar euro başta olmak üzere özellikle biz gibi ülkelerin paraları karşısında eziici güç topluyor... İçeri de kurların yükselmesi ile tüm planlarının alt üst oalcağını bile TCMB müdahale ederek doları frenlemekte.  Eğer dışarda ki dolara taleple işlese idi TL-dolar şu 2 gün de 1,80 ni çoktan geçmeli idi..
Bu açıdan istisnai günlerin çıkışı yavaşlatma da yardımcı olarak düşünün ayrıca lütfen unutmayın BU İSTİSNAİ GÜNLER DE PİYALARDAN TOPLANAN TL ya da repo ihaleleri bir müddet sonra TL azlığına yol açacagınden tekrar dolar da düşüş görülecektir. İstisnai günlerin daha öncekilerinde olduğu gibi sonradan etkisini tekrar göreceğiz...
bir müddet daha önceden de paylaştığımız gibi 1,75-1,85 aralığında gezinmesinden memnun olsa da piyasalar, doların yaz dönemin de özellikle daha çok aşağı kanal olan 1,75 i kırma denemesi yönünde trend başlayacağı görülmekte..
Zaten 1,75 ve 70 hatta aşağısı olmadan dolar güçlü destek yapmadan 1,92 rekorunu kırmaya yönelemeyecek.. ( savaş vb siyasi vb kriz dışında )

1 yorum:

  1. Merhaba Ümit bey...
    Yaklaşık 250 gram altın alımı yaptım yaklaşık 4-5 aylık süre içerisinde ve alımlarımın ortalamsı 98,7 Şu durumda çok ciddi zarardayım. 6-7 bin kadar TL yle bu seviyelerden alım yapmalımıyım yada tavsiyeniz ne olur acaba. Ve işin kötüsü 1 ay içerisinde tüm altınları bozmam da gerekiyor....

    YanıtlaSil