18 Mayıs 2012 Cuma

"Kargaşa daha da artacak gerçek varlık alın"


"Kargaşa daha da artacak gerçek varlık alın"



 Jim Rogers, global finansal piyasalarda daha fazla kargaşa ile karşı karşıya kalınmasını beklediğini söyledi.
CNBC'ye konuşan Rogers, "Dünya, ciddi problemlerle karşı karşıya bunu söylemeyi sevmiyorum ama bu gerçek. Maalesef daha fazla borç ve kur kargaşası yaşanacak" dedi.

Rogers ayrıca tüm euro pozisyonlarını hedge ettiğini ve eurodan artık uzun pozisyonda olmadığını belirterek, "Umarım euro ayakta kalır, euronun bir şekilde ve formda hayatta talacağını düşünüyorum"diye konuştu.

Rogers, altın, gümüş ve tarımsal emtialar gibi gerçek varlıklarda uzun pozisyonda olduğunu da vurguladı.

ADAM YAZINCA MANŞET OLUYOR BOY BPOY RESİMLERİ VAR..
BİZ YAZINCA KAL'E BİLE ALINMIYOR..

GARİPLİK BÖYLE BİRŞEY OLSA GEREK.. :))))) 

3 yorum:

  1. Daha bugün sabah sorduğum soruya cevap olarak ''piyasaları güzel günler beklemiyor demiştiniz hocam'' sizi takibeden biz garipler size değer veriyoruz. Ayrıca millet olarak bu tür bilgilere genelde uzağız. Bizlerin sizin gibi bir eğiticiye rehbere ihtiyacımız var. Mazallah piyasa kirli bilgi, kurtlar kuşlarla dolu. Siz devam edin balık bilmezse halık bilir. Esenlikle kalın. Saygılar

    YanıtlaSil
  2. Ümit Hocam, bu yükseliş nereye kadar gider zira, 102 lerden aldığım altından hala çıkamadım tamamen altındayım ve artık bunalımdayım. Bu yüzden altını bozup yapabileceğim iş fırsatlarınıda kaçırdım. Zararımı almadan artık çıkmaya niyetim yok ( ya herrü, ya merrü ) Allahın izniyle ve sizinde naçizane fikirleriyle bunu atlatacağımı umuyorum. Burada sormak istediğim, bu çıkış nereye kadar sürer ve acaba elimden bir kısmını bozup AL-SAT yapmam için ideal zaman hangi aralıklardır. Yoksa hiç bir şeye bulaşma sabreden derviş misali bekleyim mi?. Naçizane fikirlerinize ihtiyacım var. Her şey için şimdiden çok Teşekkür ederim. Benim gibi daha nice arkadaşlar vardır eminim onlarada bir fikir olur düşüncesindeyim. Allahım sizi başımızdan eksik etmesin.

    YanıtlaSil
  3. sayın adalı07!
    öncelikle geçen de başka arkadaşlarımıza da aktardığım gibi öncelikle eğer mümkünse nakitten alımlar ile ortalama iyice aşağı indirilsin..
    eğer bu imkansız ise %100 altın ile girilmiş ise çok az bir parça 93 lü94 lü rakamlarda çok az bir parçanınızı satın.. ya herru ya merru deyip sakın ha çok ya da tümünü satmayın..
    örnek düz yazıyorum
    94 te sayın
    92 de alın 2 tl aşağıda almanız az parça sattığınzı için 102 olan ortalamanızı 1 tl düşürecektir..
    parça parça başladınız ve baltınız çıkıyor her 1-2 tl arasında ki çıkışta elden çıkarın.. bu şekilde yükselişleri de yakalamış olursunuz.. ama 95-96 olmadan %25 bile tüketmeiyn altınınızı.. orta dereceli satışları 97-99-100 arsında görülürse yapılacak..
    mantık umarım anlaşıldı...
    çok az bir miktar zarar kes düşünülebilir..
    aksi takdirde zarara satı kesinlikle öneren biri değilim biliyorsunuz..

    lütfen al sat yaptığınız da dolar-tl kurunu
    altın-tl gr kurunu
    altın-dolar gr kurunu ( ons değeri yani) not etmeyi unutmayın.. ileride lazım olur

    YanıtlaSil