28 Haziran 2012 Perşembe

28 haziran AB ve ABD veri değerlendirmesi ve olası sonuçları



28 haziran AB ve ABD veri değerlendirmesi ve olası sonuçları


Haftanın dönüm noktası olan 28 haziran diye diye 28 haziran geldi...
ömürden  böylece sayfalar gidiyor bir bir..
28-29 haziran aB zirveler toplantı
AB güven endexi ve ABD istihdam ve büyüme rakamları açıklanacağından işlem hacmi artar beklentisinden idi bu görüşlerimiz..

 Almanya işsizlik artışı Avrupanın büyüğünde de işleirn kötüye gitmeye başladığının bir işareti mi yoksa dedirtirken paritede sert düşüler gözlemledik. Aslında euro/usd paritesinde ki düşüş saat 12:00 de açıklanacak Avrupa Güven endexinin beklenenden kötü geleceği hayali ile satın alınıp fiyatlanmasından kaynaklanmakta...

15:30 da aBD büyüme rakamları açıklanacak .. Geçen çeyrek büyüme 1,9 idi şimdi de ABD de büyüme 1,9 olarak gelecek beklentisi içerisindeyiz.. 2 olma ihtimali hiç yok ama ya 1,8 gibi düşük ve surpriz bir rakam gelir ise euro /usd ve ons altın da yukarı yönlü bir ralliyi görebiliriz.. Büyüme verisinin değişmeyeceği düşünülürse işler İstihdam verisine kalıyor.. Bu veri de 15:30 da açıklanacak.. Bu işsizlik verisini araştırmacılar 387 den 385 e düşeceği yönünde anketlerini yayınlamaktalar.. Bizler de bu anketlere göre açıklama ve analiz yapacak olursak İŞSİZLİK VERİSİ 385.000 veya altında gelirse EUR/USD paritesi  ve  ALTIN ONS düşüşü sürecektir. 390,000 veya üstünde gelirse  EUR/USD paritesi  ve  ALTIN ONS yükselişi bu sefer görülecektir..


bugün asıl hareketlilik aşağı ya da yukarı yönlü nasıl olur derseniz,

1.. Avrupa Güven endeksi kötü gelir ve ABD verileri iyi gelirse   ONS altın da çok sert düşüşler gözlemleyeceğiz.. 1540 kırma yönünde girişim bulunacak daha da aşağısına gidebilir.. İşte bu durumda altın kısa vade de özellikle temmuz ilk haftasında 1540-1560 aralığından kendini çıkaramayıp yukarılara atamaz ise 1360-1530 şekliyle özetlenebilecek yeni bir trend içine girmiş olacak.. Şimdi son aylarda 1530-1680 trendinde gezindiğini biliyoruz..




2. Avrupa Güven endeksi iyi gelir ve ABD verileri kötü gelirse bu sefer  ONS altın da çok sert yükselişler görülecek olup önce 1614 daha sonraki günler de 1643 ve 1678 teşebbüsü oalcaktır.. 1643 ve üstü rakamını eğer temmuz ilk haftası korur ise bu sefer d etrend döndü ve yeri aralık 1620-1790 olacak şekliyle yorum yapacağınız..


iş bu sebeple 28-29 özellikle AB cephesinden alıacak karar ya da kararsızlıklar , temmuz ilk haftası gelişmeler ile pekiştirildiğinde altının orta vadeli AYI ya da BOĞA piyasasına girip girmeyeceğine karar vereceklerdir..
İş bu sebeple Eylül ayına kadar sürecek yaz döneminde piyasaları için bu iki günden başlayıp düz rakam 10 temmuza kadar oluşacak gelişmeler altına nasıl yatırım yapılabileceği konusunda bir ışık tutacaktır...


hepinize bol kazançlar, 


Fazla ekran başında bulunarak hem zamanınızı boş yere heba etmemenizi ve sürekli iniş çıkışları görmenizle hata yapma riskinizin arttığını belirtmek isterim..
zamanınızı ailenize ve sevdiklerinize daha çok ayırmanız daha da önemli

12 yorum:

  1. Ümit Bey platin için ne düşünüyorsunu?Altından daha çok değer kaybetti platin son günlerde.Platin için alım seviyeleriniz nedir?teşekkürler...

    YanıtlaSil
  2. Guven endeksi kotu geldi diyebilirmiyiz yoksa beklentiyi verdimi 89'9gelmis beklenti 89'6

    YanıtlaSil
  3. erkan bey !
    güven endexi ne kadar düşse de bu beklentilerin çok çok altında bir düşüş değil..
    ayrıca bu güven endexi Yunan seçimleri sonrasında bile düştüğüne göre AB de işlerin önümüzde ki dönemlerde daha da karışacağına işaret olup bu durumda düz rakam pariteyi 1,20 de görebileceğimiz gibi borsayı da bu durum 55,000 puanlara indirebilir..

    YanıtlaSil
  4. Ozaman 3 bir ihtimal olusuyor yani avrupa guven endeksi kötü abd verileride kötü gelirse ons 1530 1610 araliginda devammi eder

    YanıtlaSil
  5. ibo bey !


    Commerzbank yetkililerinin yaptığı açıklamaya göre platin fiyatları Güney Afrika’daki bazı üreticilerin maliyetlerini karşılamayacak kadar düştü. Bu durumda bazı madenlerin kapatılması beklenebilir. ayrıca bankanın raporunda yüksek maliyetli madenlerin kapatılmasına yol açacak. Böyle bir gelişme operasyonel giderleri daha da yükselteceğinden, platin fiyatlarının orta ve uzun vadede yükselmekten başka çaresi olmadığı düşünülüyor.

    platin aslında diğer emtialara nazaran dibe en yakın olan maden olarak görüyorum..
    platinin değerli metal olmasının yanı sıra sanayi de kullanılan fonksiyonu da çok önemli.. şu sıralar sanayi ve dünya ekonomilerinde büyüme rakamlarında ki küçülme sanayi ekonomisini olumsuz etkjiliyor bu olumsuzluk platini de etkilemekte..
    altın mı platin mi kıyaslamasında platin daha çok prim yapacaktır..
    lakin alım yapmadan önce 1386 kırılıp kırılmayacağını görmek çok önemli çünkü aşağısı tehlikeli... normal de alım seviyeleri 1386-1406 aralığıdır benim için.. lakin 1386 aşağı kırıldığında yeni bir trend ile düşük alımlar ile karşılanabilir..
    umarım bu 1386 kalın duvari ile anlatmak ve vermek istediğim mesajı almışsınızdır.. normal de alım aralığında platin lakin toplantı sonuçları ile hamle yapma düşünülebilir

    YanıtlaSil
  6. bankalara göre altın alım-satımı, gümüş alım-satımı ve platinyum alım-satımı yapılabilenleri sıralama / listeleme imkânınız var mı acaba?

    teşekkürler...

    YanıtlaSil
  7. Ümit Bey teşekkürler mesaj alınmıştır:))

    YanıtlaSil
  8. sorunuzu tam anlayamadım sayın adsız !
    ama anladığım şekliyle cevaplayayım eksik kalan taraflar olursa tekrar soru yöneltebilirsiniz..
    1. öncelikle değişik internet sitelerinde kanalların alış satış rakamları toplu oalrak verilmeye çalışılsa da nen sağlıklısı bankaların sitelerine bizzat kendiniz bakmanızdır. Çünkü çoğu zaman işlem yaptığımız yani internet şubesini kullandığımız bankamızın rakamlarını yakalayamıyoruz..
    2.platinyumu sadece kuveyturk veriyor
    3. gümüş kuveyturk - Türkiye finans katılım bankasında mevcut birkaç banka da henüz başlama aşamasında

    YanıtlaSil
  9. evet sayın ekontürk bu gelen son verilerle bir yorum alabilirmiyiz.

    YanıtlaSil
  10. Tüm veriler beklenendigi gibi geldi yön nasil olur bu durumda ümit bey

    YanıtlaSil
  11. erkan bey ve sayın adsız..
    tüm veriler beklenildiği gibi geldi..
    büyüme 1,9 geldi değişim yok..
    istihdam ise 387 den 385 düşüş öngörüsü vardı 386 geldi; 385 altı ya da 390 üstü hareketlere sebep olacaktı...
    Bu veriler altını yukarı taşıyacak haberin gelmediğini gösterdi.. sert düşüş yapacak veri de gelmedi.. lakin AB liderler zirvesinden umut olmadığından düşüş baskısı altın ve parite de sürmekte.
    bu veriler özetle AB liderler zirvesi olması münasabetiylede altını çıkarmaya yönelik değil..
    hala yön aşağı da altın ve emtia da.. 1562 ve 1549 papağan gibi tekrarladığım haftalık destekler ve yönlerim biliyorsunuz..
    bunların oluşması için çok az sebep var çünkü beklediğimiz veriler gelince beklediğimzi rakamların denenmesini bekliyoruz ya da beklemememiz için hiçbir sebep yok :)

    YanıtlaSil
  12. bu veriler ile dolar 1,77-1,83 olarak verilen aralığın tepesine gidebileceğinden AB endişeleri sürdükçe dolar çıkışları satış oalrak değerlendirilebilir

    YanıtlaSil